Hattulan kunnanjohtajahaku etenee. Valintaa valmisteleva työryhmä on päättänyt kutsua soveltuvuusarviointeihin kaksi ehdokasta: Lopen kunnanjohtajan Karoliina Viitasen ja Kauhavan entisen kaupunginjohtajan, toimitusjohtaja Harri Mattilan.

Kunnanjohtajaehdokkaiden määrä on vähentynyt yhdellä, sillä Humppilan kunnanjohtaja Marko Järvenpää on perunut suostumuksensa virkaan. Hänet haastateltiin ja testattiin ensimmäisen haun yhteydessä kesällä.

Palvelut

Tiet saattavat olla huomisaamuna liukkaita Länsi- ja Pohjois-Suomessa, varoitetaan Ilmatieteen laitokselta. Päivystävän meteorologin mukaan teille saattaa muodostua kuuraa, jos pilvipeite rakoilee yön aikana.

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, ettei puolue voi hyväksyä hallituksen toimintaa työttömyysturvan leikkaamisessa.

- Minä en usko, että tällä on mitään merkitystä uudelleen työllistymisen kannalta, Rinne sanoi eduskunnassa.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super kantaa huolta monien oppilaitosten päätöksestä luopua lähihoitajakoulutukseen hakeutuvien pääsykokeista (HäSa 12.10.).

Luopumispäätöksen on tehnyt muun muassa Hämeenlinnassa toimiva Ammattiopisto Tavastia, joka lopettaa pääsykokeet ensi keväänä.

Tappara on noussut jääkiekon Liigassa toiseksi, pisteen päähän sarjakärki Lukosta. Tappara voitti tänään Ässät voittolaukausten jälkeen 2-1.

Veli-Matti Savinainen teki Tapparan tasoituksen toisessa erässä ja upotti ratkaisevan voittolaukauksen.

Jääkiekkoseura Espoon Bluesin entinen omistaja, liikemies Jussi Salonoja on palaamassa seuran toimintaan. Salonoja kertoi MTV:lle, että neuvottelee parhaillaan paluustaan Bluesiin.

Taustalla on espoolaisseuran taustayhtiön Jääkiekko Espoo Oy:n heikko taloudellinen tilanne.

Molemmat suomalaisjoukkueet kirivät kohti kärkeä purjehduksen 470-luokan MM-kisoissa Israelin Haifassa. Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat tiistaina sijat 2 ja 9 ja nousivat kokonaistilanteessa kymmenenneksi. Naisissa Niki Blässar ja Mikaela Wulff ovat sijalla 15.

Suomessa on tällä hetkellä enemmän maksuhäiriöisiä kuin koskaan ennen, kertoo Suomen Asiakastieto. Maksuhäiriömerkintä oli syys-lokakuun vaihteessa jo 370 000 ihmisellä eli 8,5 prosentilla aikuisväestöstä.

Saksan syyttäjäviranomaiset aloittavat tutkinnan mielenosoituksesta, jossa kannettiin liittokansleri Angela Merkelin nimellä varustettua "hirsipuuta". Laudoissa roikkui kaksi köyttä. Toisessa luki "varattu Angela 'Mutti' Merkelille", ja toisessa oli varakansleri Sigmar Gabrielin nimi.

Kansainvälinen syyttäjäryhmä on löytänyt mahdollisia kohdehenkilöitä rikostutkinnassa, joka käsittelee malesialaiskoneen tuhoamista Itä-Ukrainassa. Hollantilaisten johtaman syyttäjäryhmän lausunnossa ei kerrottu mahdollisista epäillyistä tarkemmin.

Suomalaisen viihdemusiikin dinosaurukset, Tapani Kansa, Frederik, Eini ja Danny kertoivat tiistaina paluustaan yhteisille konserttilavoille. Viihteen jättiläiset -kokoonpanoon kuuluu myös Virve Rosti, joka ei ollut läsnä tiedotustilaisuudessa.

Espoon modernin taiteen museon huomenna avautuvassa syksyn päänäyttelyssä on esillä avantgarde-taiteen italialaisen edelläkävijän Carol Raman (1918-2015) töitä. Rama kuoli kotonaan Torinossa vain kolme viikkoa ennen näyttelyn avaamista.

Aleksis Kiven Seura on myöntänyt Eskon puumerkki -tunnustuspalkinnon elokuvaohjaaja Aki Kaurismäelle.

Palkitsemisperustelujen mukaan Aki Kaurismäen kompromissittomat elokuvat kertovat maailmasta, jossa "kaikki ei käy sievästi kuin öljy Libanoonissa", kuten Nummisuutareissa todetaan.