Laura Lindstedtin

Oneironin

valinta tämänvuotisen kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi ei juuri yllättänyt kirjallisuuspiireissä. Kriitikot ovat ylistäneet teosta, ja vaikka Lindstedtin nimi on vielä suurelle yleisölle hiukan tuntematon, monet osasivat odottaa tai ainakin toivoa sen voittoa.

Riitely työmarkkinoilla jatkuu vielä pitkään, sen varmisti Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n lopullinen ilmoitus jättäytyä pois yhteiskuntasopimuksesta.

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio tuli torstaina huume- ja virkarikosoikeudenkäyntiinsä ensimmäistä kertaa oikeustalon pääovien kautta.

Palvelut

Argentiinan poliisi on löytänyt poikkeuksellisen suuren meteoriittikätkön. Poliisin mukaan kaikkiaan 2,5 tonnia meteoriitinpalasia oli säilötty laukkuihin asuintalossa pohjoisessa Santiago del Estron maakunnassa. Argentiinan laki kieltää meteoriitinpalasten keräämisen ja myymisen.

Turkki haluaa lieventää jännitteitä Venäjän kanssa, maan pääministeri vakuuttaa. Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu sanoo brittilehti Timesissa julkaistussa kirjoituksessa, että keskustelut ovat käynnissä. Davutoglu kuitenkin korostaa, että Turkki pitää kiinni oikeudestaan puolustaa aluettaan.

Ranskassa vietetään tänään Pariisin terrori-iskujen uhrien muistopäivää. Presidentti Francois Hollande on kehottanut kansalaisia koristamaan kotinsa trikolorilipun värein. Hollande puhuu Pariisissa pidettävässä juhlallisessa muistotilaisuudessa.

Saksassa Berliinissä on pidätetty kaksi miestä, joiden epäillään suunnitelleen vakavaa väkivaltatekoa. Miehet ovat poliisin mukaan 28- ja 46-vuotiaita ja he ovat olleet yhteydessä ääri-islamisteihin. Miesten pidätykseen johtaneessa poliisioperaatiossa ei löydetty aseita tai räjähteitä.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Ammuin kerran vahingossa kertausharjoituksissa rynnäkkökiväärin viisi kohdistuslaukausta sarjatulella.Seuraavat pari viikkoa sain kuulla olevani sotahullu luutnantti Lahti – ampuu aina sarjatulella.Liian herkkä liipaisinsormi oli myös turkkilaislentäjällä, joka korjasi tililleen Syyrian rajalla nyky

Kalle Manninen

Namikan Yökoris jätti Punaportin Bluesin alle 50 pisteen ankeuteen Stadissa

HNMKY Yökoripallo - Punaportin Blues 70-48 (31-21) Punaportin Blues yritteli kärkipaikan jahtaamista miesten eteläisen alueen 3. divisioonan lohkossaan. Laajasalon palloiluhallissa oli vastassa Namikan Yökoripallo. Isäntä määräsi tahdin ja piti sarjapisteet lopputuloksella 70–48.

Leo Leppänen

EK: Ei enää keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja

Elinkeinoelämän keskusliiton edustajiston kokous päätti tänään (25.11.), että EK ei enää tee viimeistään ensi huhtikuun lopun jälkeen keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja. Päätös oli pitkän valmistelun ja harkinnan tulos.

Kimmo Kautio

Turkki – Hyvä syy pysyä Naton ulkopuolella

Nato-maa Turkki ampui tiistaina alas ISIS-pommituksia suorittamassa olleen venäläishävittäjän, jonka se sanoo loukanneen maan ilmatilaa. Tapahtuman johdosta Turkki kutsui Nato-maat heti hätäkokoukseen.

Kirsi Piha

Nykyään pitäisi olla niin sosiaalinen, että ujoa hirvittää.Miten ujo pärjää keskipisteenä, uudesta viestintäajasta Rytmihäiriö-kirjan kirjoittanut yritysjohtaja Kirsi Piha?– Sosiaalisen median maailmassa ei oikeastaan ole olemassa enää sellaista käsitettä kuin keskipiste.

Mäkien kiipeäminen palkitsee, kun ylhäältä näkee merelle.

Miksi tuon maalauksen kalalla on farkut? Nuo portaathan näyttävät pianon koskettimilta! Tuossa sähkökaapissa irvistää naama!Koko Valparaíso on kuin maalarin kangas. Runsauden keskellä kulkijan on vaikea kohdistaa silmiään minnekään.

Lime-inkiväärigraavattu siika maistuu sellaisenaankin, mutta erityisen hauskan tarjottavan siitä saa käärimällä siivut riisipaperiin. Kuva: Timo Jakonen

Alkutalven illanistujaisten tarjottavat maistuvat jo sopivasti joululta. Lohipastrami saa jännittävän vivahteen kardemummasta.