Ensi vuoden elokuusta alkaen kokopäiväiseen päivähoitoon pääsevät enää päätoimisten työntekijöiden, yrittäjien ja opiskelijoiden lapset. Kaikille lapsille taataan puolipäiväinen päivähoito, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Hämeenlinnan kasvutavoitteet ovat karkaamassa käsistä. Eikä koko seutukunnan tilanne näytä paljoa paremmalta.

Hämeenlinnan väestönkasvu pysyttelee plussalla vain maahanmuuton ansiosta. Ainoastaan Janakkala nousee muuttovoittoiseksi myös kuntien välisessä muutossa.

Konkurssiuhan alle joutunut Joulupukin Kammari pystyy jatkamaan toimintaansa. Lapland Safaris Group kertoo ostaneensa enemmistöosuuden Joulupukin Kammarin liiketoimintaa pyörittävän Dianordian osakekannasta.

Varustamokonserni Finnlines tilaa kolmen aluksen rikkipesurijärjestelmät Wärtsilältä. Jo viime vuonna yhtiöt sopivat kuuden aluksen järjestelmistä.

Kansainvälinen merenkulkujärjestö (IMO) tiukensi rikkipäästösäännöksiään vuoden alusta lukien.

Ainakin 20 ihmistä on kuollut ja useita kateissa Karibianmerellä Dominican saarivaltiossa trooppisen myrskyn iskettyä alueelle. Asiasta kertoo Dominican pääministeri. Myrsky on lisäksi tuhonnut rakennuksia ja teitä ja huuhtonut siltoja tiehensä.