Rautaruukin omistava ruotsalainen teräsyhtiö SSAB aloittaa yt-neuvottelut osassa pohjoismaisia toimintojaan. Vähennystarve on yhteensä enintään 465 henkilöä.

Vähennykset kohdistuvat etenkin Ruotsin Oxelösundin ja Borlängen tehtaisiin.

Suomessa vähennystarve on enintään 50 henkilöä. Neuvottelut kohdistuvat toimihenkilöihin Raahessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä.

Edellisissä yt-neuvotteluissaan joulukuussa SSAB vähensi Raahen tehtaalta 180 työtehtävää.

Palvelut

Hämeen maanteillä on toistaiseksi vältytty suuremmilta kolareilta, vaikka ajokeli on ollut talvinen lähes koko Suomessa.Hämeen poliisin alueella liikennettä haittasi aamuseitsemän ja aamukahdeksan aikoina kahden henkilöauton kylkikosketus kolmostiellä, Janakkalassa.Onnettomuudessa loukkaantui lieväs

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoo saksalaislehden haastattelussa, ettei Venäjä voi estää turvapaikanhakijoiden kulkua rajansa yli Suomeen. Kuva: EPA

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomi ja Venäjä ovat molemmat turvallisia maita, eikä turvapaikanhakijoilla pitäisi olla mahdollisuutta valita. Niinistö kertoi näkemyksensä perjantaina Venäjän pääministerille Dmitri Medvedeville.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad aikoo vallata takaisin koko Syyrian. Assad kertoi asiasta uutistoimisto AFP:lle antamassaan haastattelussa. Tällä hetkellä suuria osia maasta on äärijärjestö Isisin ja eri kapinallisryhmien hallussa.

Jääkiekkoliigan perjantai-illan kärkiottelu HIFK–JYP toi sarjakärki HIFK:lle 3–2-voiton. Ratkaisevan 3–2-osuman laukoi Joonas Rask runsaat neljä minuuttia ennen päätöstä Roope Hintzin ja Mika Partasen komeasta tarjoilusta. – En ole varmaan koskaan tehnyt tuollaista maalia.

Jari-Matti Latvala oli enemmän ymmällään kuin pettynyt, kun Ruotsin rallin avauspäivä päättyi etapin viimeiselle erikoiskokeelle. Se oli kuin kohtalon ivaa, sillä Latvala nilkutti sitä ennen lähes koko päivän ilman yhtä etuvetoakselia, käytännössä takavetoisella autolla. – Ihme juttu.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

6C:n luokkaretki odottaa parin kuukauden päässä. Kohdetta ei ole vielä päätetty, mutta kustannuksia mietitään jo. Joku pontevista äideistä kutsui tällä viikolla meitä muita vanhempia pohtimaan, miten lastemme kevätretkeä rahoitamme.Me olemme mattimyöhäisiä.

kuningasjätkä

Tilasitko Suomen Rakettitukku OYn ”ilmaislahjan” maksamalla siitä pakkaus ja postituskulut?

Saitko myös tilaamasi tuotteen? Vuodenvaihteessa Suomen Rakettitukku Oy möi taas kansalaisille suunnattomia määriä kiinalaista ruutia leviteltäväksi suomenkin taivaalle, mitä kummallisimpina valoilmiöinä. Rakettipakkausten ostajat saivat Rakettitukulta

Leo Leppänen

Ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymisestä kunnan hallinnossa

Käsittelen tässä kolumnissa lyhyesti ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymistä kunnan hallinnossa. Kyseessä on tyyppitapaus, jollainen on putkahtanut julkisuuteen silloin tällöin eri puolilla Suomea.

Susanna Hietanen

Tiesitkö tämän junalipuista?

Kausilipuilla väliä Hämeenlinna-Helsinki vuosia matkustaneena näkemykseni junamatkailusta oli väistämättä rajattu. Viime kesänä olikin kausilippua edullisempaa ostaa yksittäislippuja (menolippu), jolloin tutustuin ihan eri silmällä satunnaismatkaajan maailmaan.

Verenpainemittareiden hintahaitari liikkuu muutamasta kympistä 150 euroon. Mittarissa olisi hyvä olla ominaisuus, joka ilmoittaa mahdollisesta eteisvärinästä. KUVA: Timo Jakonen Kuva: Timo Jakonen

Kotona mitatut verenpaineluvut ovat keskimäärin 5 mmHg matalampia kuin terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Kotona ihminen yleensä jännittää vähemmän.Kotimittauksessa verenpainetta voidaan lisäksi seurata pidemmällä aikavälillä.