Kasvavan turvapaikanhakijatilanteen vuoksi Hämeenlinnan kaupunki on tarttunut härkää sarvista myös peruskouluikäisten maahanmuuttajalasten koulutielle valmistavan opetuksen puolella.

– Yksi määräaikainen opettaja on palkattu yhteisesti Seminaarin ja Lyseon kouluille, ja lisäksi joudumme Lammilla pikimmiten lisäämään toisen määräaikaisen verran opettajaresurssia, kertoo palvelujohtaja Mika Mäkelä kaupungin opetuspalveluista.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Perussuomalaiset ei järjestä ylimääräistä kokousta hallitukseen kuulumisesta, sanoi puheenjohtaja Timo Soini Ylen Ykkösaamussa.

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on esittänyt kokouksen järjestämistä perussuomalaisten hallitustaipaleesta.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

1. erä:

10.05 HPK Henri Auvinen 2 min
10.40 0-1 Kelly Zajac (Jesse Virtanen, Ville Vahalahti) yv.
13.58 Lukko Aaron Gagnon 2 min
16.54 0-2 Turo Asplund (Toni Koivisto, Janne Niskala)
18.16 Lukko Jesper Piitulainen 2 min
19.51 HPK Juhani Jasu 2 min

2. erä:

Patrick Kanen siviilielämässä myllertää, mutta kiekkokaukalossa homma tuntuu toimivan. Rikostutkinnassa raiskauksesta epäiltynä oleva Kane vei maaleillaan Chicago Blackhawksin vierasvoittoon New York Islandersista NHL:n perjantain pelikierroksella.

Yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitter aikoo irtisanoa työntekijöitään ensi viikolla, uutisoi internetin uutissivusto Re/code.

Irtisanomisten piirissä olisivat uutisen mukaan Twitterin kaikki henkilökuntaryhmät ja eri maiden toimipisteet.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden tulostahdin odotetaan edelleen petraantuneen syyskesällä.

Nordea ennustaa, että sen seuraamat vajaat 60 Helsingin pörssin yritystä kohensivat liikevoittoaan ilman kertaeriä heinä-syyskuussa keskimäärin reilulla parilla prosentilla vuodentakaisesta.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on julistanut joukkojensa olevan tarvittaessa valmiita sotaan Yhdysvaltoja vastaan. Kim Jong-un piti puolituntisen puheen pääkaupungissa Pjongjangissa meneillään olevan sotilasparaatin yhteydessä.

Ruotsin Akatemialla on edellytykset yllättää kaikki, kun se ilmoittaa torstaina kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan.

- Ei voi mitenkään sanoa, kuka voittaa. Mahdollisia kirjailijoita on satoja, varmasti enemmänkin, sanoo Svenska Dagbladetin kirjallisuusarvostelija Madelaine Levy.