Terveydenhuollon asiakasmaksut kallistuvat koko maassa vuoden alussa. Valtioneuvosto on päättänyt uusista enimmäismaksuista, ja suurin osa kunnista ottaa nämä maksimimaksut käyttöön.

Näin on tapahtumassa Hämeenlinnan seudullakin, vaikka varsinaisia päätöksiä ei ole vielä tehty.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi kokouksen jälkeen, että varmaan keskusteluja AKT:n kanssa käydään. Kuva: Mauri Ratilainen

Keskusjärjestöt arvioivat yhteiskuntasopimusneuvottelujen tilannetta seuraavan kerran keskiviikkona. EK:n mukaan neuvottelujen jatkaminen edellyttää AKT:n saamista mukaan yhteiskuntasopimukseen. - Katseet kohdistuvat yhteen ammattiryhmään, joka vaatii itselleen erioikeuksia.

Talvirenkaat on vaihdettava alle viimeistään tänään. Talvirengaspakko koskee kaikkia Suomen teillä ajettavia henkilö- ja pakettiautoja, mukaan lukien ulkomailla rekisteröidyt autot. Talvirenkaat voivat olla nastalliset tai nastattomat eli niin sanotut kitkarenkaat.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) osallistuu tänään Naton ulkoministerikokoukseen, jossa keskustellaan Afganistanin sotilasoperaation jatkosta. Soini sai kutsun Brysselissä pidettävään kokoukseen kumppanimaan edustajana. Suomi aikoo olla mukana Afganistanin operaatiossa myös ensi vuonna.

Lionel Messi palkittiin maanantaina jalkapallon Espanjan liigan parhaana hyökkääjänä juhlagaalassa Barcelonassa. Näin hän vei palkinnon Real Madridin Cristiano Ronaldon nenän edestä. Messi on vienyt kaikkiaan seitsemän kertaa jaetun palkinnon jo kuudesti.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Nostan hattua valtakunnansovittelija Minna Helteelle. Hänellä oli täysi työ saada postityöntekijöiden liiton PAU:n ja työnantajaa edustavan Paltan neuvottelut jonkinlaiseen päätökseen.Pakko myöntää, että sympatiani olivat työtaistelun aikana postinjakajien puolella.

Esa Lehtinen

Johtaja – onko työmotivaatiosi kohdallaan vai tunnetko olevasi pelkkä palkkarenki?

Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin inspiroivasta johtajasta . Otin silloin jo esille, että inspirointi ja motivointi kulkevat käsi kädessä.

Susanna Hietanen

Lokeroiminen ei toimi…

Perussuomalaisista riittää uutisointia ja artikkeleita. Ääripään ilmiöt kannustavat ”uutisoimaan”. Jos sama tapahtuisi kansallisten / uskonnollisten ryhmien kohdalla, meteli olisi kova. Sitä kutsuttaisiin rasisimiksi tai syrjinnäksi.

Seppo Rehunen

Maakunnan tulevaisuus on omissa käsissä. Onko?

Kolumni, julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 29.11.2015 Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula vieraili Hämeenlinnassa ja sanoi, että Kanta-Hämeen maakunta vastaa itse tulevaisuudestaan. Asia on vain osittain näin.

Postiljooni jakamassa postia postiauto Tjorvenilla vuonna 1973. KUVA: Postimuseo / Tapio Mustasaari

Viime vuosikymmenet ovat olleet Postille pienentyvien lukujen aikaa. Konttorien määrää verotti ensin maaltamuutto ja myöhemmin pankkipalvelujen lähtö. Lopulta sähköistyminen käänsi postilähetysten määrän jyrkkään laskuun. Joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.