Maanantaina neljään mennessä iltapäivällä Panssariprikaatiin saapui 1 285 alokasta, joista noin kolmekymmentä on naisia. Se, mihin yksikköön kukin päätyi, selvisi suurimmalle osalle vasta ilmoittautumisen yhteydessä. Toiveet yksiköstä kuitenkin toteutuvat lähes aina.

Tänä keväänä lukiosta valmistunut Sanni Nikkilä on aina halunnut näyttää, että kyllä tyttökin pärjää. Kesäkuussa asepalveluksensa päättäneen parhaan kaverin inttijutut vain vahvistivat Nikkilän suunnitelmaa.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Yhdysvallat tyrmäsi Japanin täysin naisten jalkapallon MM-kisojen finaalin alkuminuuteilla. Amerikkalaisten Carli Lloyd paukutti pallon maaliin kolme kertaa pelin ensimmäisten 16 minuutin aikana, ja Lauren Holiday iski vielä väliin yhden lisäosuman.

Viimeksi toukokuun lopulla pisteettä Superpesiksessä jäänyt Jyväskylän Kiri jatkoi pisteputkea heinäkuulle, kun Hippoksen isännät hyytyivät Kankaanpään Mailalle vasta jatkovuoroilla lukemin 0-1 (2-2, 0-0, 0-0, 1-2).

Kreikan kansanäänestyksessä ei-äänet ovat voittaneet. Äänestämään saapuneista kreikkalaisista 61 prosenttia äänesti ei ja 38 prosenttia kyllä. Äänestysaktiivisuus oli 62,5 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Kreikan sisäministeriön julkaisemista laskelmista.

Filippiinit on vahvistanut, että maassa on todettu mers-tartunta. Mersiin on sairastunut 36-vuotias ulkomaalainen mies, joka matkusti Saudi-Arabiassa. Hänen tilansa on Filippiinien mukaan paranemaan päin, eikä pelkoa viruksen leviämisestä muihin ihmisiin pitäisi olla.

Kansainvälisten neuvottelujen Iranin kiistellystä ydinohjelmasta on määrä jatkua tänään Wienissä. Osapuolet tavoittelevat viimeistä läpimurtoa sovun saavuttamiseksi. Sovun uusin takaraja on asetettu huomiselle, mutta neuvottelut ovat venyneet jo useita kertoja.

Britannian prinsessa Charlotte kastettiin sunnuntaina St. Mary Magdalenen kirkossa Sandringhamissa Englannissa. Yksityisen tilaisuuden toimitti Canterburyn arkkipiispa Justin Welby.

Suomalainen fantasia- ja tieteiskirjallisuus, suomikumma, on vihdoin salonkikelpoista muun kaunokirjallisuuden rinnalla, suomikumman tunnetuin edustaja Johanna Sinisalo sanoo. Sinisalon mukaan kaunokirjan fantastisiin elementteihin ei enää edes välttämättä kiinnitetä huomiota.