Kasvavan turvapaikanhakijatilanteen vuoksi Hämeenlinnan kaupunki on tarttunut härkää sarvista myös peruskouluikäisten maahanmuuttajalasten koulutielle valmistavan opetuksen puolella.

– Yksi määräaikainen opettaja on palkattu yhteisesti Seminaarin ja Lyseon kouluille, ja lisäksi joudumme Lammilla pikimmiten lisäämään toisen määräaikaisen verran opettajaresurssia, kertoo palvelujohtaja Mika Mäkelä kaupungin opetuspalveluista.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet puhelimitse Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta. Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta, presidentin kansliasta kerrotaan.

Kemin poliisin mukaan kaupungissa ei ole tarvetta kansalaisten järjestämälle turvallisuuspartioinnille.

Rikoskomisario Janne Koskelan mukaan turvallisuustilanne Kemissä ei ole muuttunut esimerkiksi turvapaikanhakijoiden lisääntyneen määrän takia.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Englannin Valioliigan Liverpoolin uusi valmentaja Jürgen Klopp piti ensimmäisen lehdistötilaisuutensa Liverpoolissa ja piilotti esittäytymiseen viittauksen Jose Mourinhoon. Mourinho esittäytyi aikoinaan Chelsean valmentajana sanomalla olevansa "the special one", erityinen.

Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi nopeinta vauhtia F1-sarjan Venäjän gp:n toisessa harjoituksessa. Nopein oli Bottaksen Williams-tallitoveri Felipe Massa, jolle Bottas hävisi 0,230 sekuntia. Toiseksi ehti Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettel.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden tulostahdin odotetaan edelleen petraantuneen syyskesällä.

Nordea ennustaa, että sen seuraamat vajaat 60 Helsingin pörssin yritystä kohensivat liikevoittoaan ilman kertaeriä heinä-syyskuussa keskimäärin reilulla parilla prosentilla vuodentakaisesta.

Venäjä kertoo tappaneensa kolmesataa syyrialaiskapinallista ilmaiskuissaan kuluneen vuorokauden aikana. Asiasta kertoo venäläinen RIA-uutistoimisto. Kapinallisryhmän päämajaan tehdyssä iskussa kuoli kaksisataa kapinallista, joiden joukossa kaksi Isis-järjestön upseeria.

Ruotsin Akatemialla on edellytykset yllättää kaikki, kun se ilmoittaa torstaina kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan.

- Ei voi mitenkään sanoa, kuka voittaa. Mahdollisia kirjailijoita on satoja, varmasti enemmänkin, sanoo Svenska Dagbladetin kirjallisuusarvostelija Madelaine Levy.