Palvelut

Juteinitalossa Parolassa järjestetään tiistaina 9. helmikuuta Aseveli-ilta.Illan aikana esiintyy kaksi kuoroa eli Hattulan-Tyrvännön sotaveteraanien oma Veteraanikuoro sekä Pohjois-Kymen Sotilaspoikien kuoro ja orkesteri. Vieraileva kuoro ja orkesteri on perustettu vuonna 1993.

Denver Broncos on voittanut amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestaruuden. Denver kaatoi Super Bowl -loppuottelussa Carolina Panthersin 24–10.  Kuva: EPA

Denver Broncos on voittanut amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestaruuden. Denver kaatoi Super Bowl -loppuottelussa Carolina Panthersin 24–10. Broncos johti Kalifornian Santa Clarassa pelattua finaalia puoliajalla 13–7.

Ruotsissa maahanmuutto on noussut äänestäjille tärkeimmäksi kysymykseksi, kertoo Dagens Nyheter. Lehden teettämän tutkimuksen mukaan kiinnostus maahanmuuttoasioita kohtaan on kaksinkertaistunut viime kesästä. Äänestäjistä 40 prosenttia pitää maahanmuuttoa tärkeimpänä kysymyksenä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel matkustaa Turkkiin neuvottelemaan maan hallituksen kanssa pakolaiskriisistä.  Kuva: EPA

Saksan liittokansleri Angela Merkel matkustaa Turkkiin neuvottelemaan maan hallituksen kanssa pakolaiskriisistä. Merkelin on määrä tavata Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja pääministeri Ahmet Davutoglu tänään Ankarassa.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Vaikka ennusteet lupaavat maakunnalle elinvoimaa, väestömäärä on laskussa. Ilman työpaikkoja ja toimivia palveluita, muun muassa joukkoliikennettä, elinvoima katoaa. Kuva: Katariina Filppula

Seutujen elinvoimaisuudesta julkaistun selvityksen mukaan maan kasvukäytävällä sijaitsevien kaupunkiseutujen ennusteet ovat kohtalaisen hyvät. Elinvoimaisuudessa erityisesti Hämeenlinnan seutu, mutta myös Riihimäki ovat maan kärkipäätä.Forssakin sinnittelee puolivälissä eli on maan 70 seudusta 36.

Kalle Manninen

Punaportin Blues kutsuu pikkuväen koripalloleirille

Nyt on hyvä aika ilmoittautua hauskaan koripalloviikonloppuun, jonka järjestää hämeenlinnalainen koripallon erikoisseura Punaportin Blues. Juniorit mars mars!

Eero Heikkinen

Polittinen papisto sanan selittäjinä presidentin pakolaislinjauksista.

JA NÄIN SE EHKÄ ON.

Sirpa Pietikäinen

Saamelaisten oikeudet tarvitsevat vahvempaa turvaa

Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa. Siihen nähden on hämmästyttävää, että Euroopan unionilta puuttuu selkeä politiikka saamelaisten oikeuksien turvaamiseksi.

Riihimäen Cocksin ryöstöretki Latviassa täydentyi sunnuntaina. Käsipallon Baltian liigan kärkipaikka vahvistui entisestään, kun Cocks voitti Kaunasissa kotijoukkue Granitasin maalein 25–29 (14–15). Näin riihimäkeläiset matkustivat Suomeen neljä sarjapistettä rikkaampana.

Kuva: Colourbox

Moni asia tai tilanne voi tuntua pelottavalta, vaikka yritämme perustella itsellemme järkisyillä, ettei vaaraa ole.Miksi korkealla, esimerkiksi parvekkeella, alkaa tuntua, että maa vetää puoleensa, psykologi ja psykoterapeutti Antti Korhonen?Ihmisellä on elämän- ja kuolemanvietti.

Arvostettu ravintola- ja kahvilaopas Gault et Millau on antanut hyvät pisteet niin miljöön, tunnelman kuin tarjonnan laadusta Suomen Ranskan instituutin kahvilalle. Kuva:

Aivan Sorbonnen yliopiston naapurustossa sijaitsevan Suomen Ranskan instituutin tehtävänä on tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta.– Arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli tästä entisestä elokuvateatterista kunnianosoituksen koko suomalaiselle arkkitehtuurille, kertoo instituutin tiedotta

Punainen Mylly on edelleen yksi Pariisin suosituimmista kabareista. Juhani Aho asui aikoinaan sen lähistöllä ja kuului kabareen kanta-asiakkaisiin.

Ympärilläni kaikki puhuvat siitä, miten tärkeää on jatkaa taideopintoja ulkomailla. Sinne siis käynee minunkin tieni – ehkäpä Pariisiin!, kirjoitti Akseli Gallen-Kallela vuonna 1883.Vuotta myöhemmin mestari pakkasi laukut ja otti mukaan työnsä Poika ja Varis.

Kolmen raaka-aineen sitruunavanukas on helppo ja pirteä jälkiruoka. Kuva: Riitta Salmi

Sitruuna tuo mielikuvan happamuudesta, mutta ruoanlaitossa se voi olla myös virkistävä lisä tuttuihin ruokiin.Sitruunan kuori on erinomainen mauste, sillä siinä on aromikkaita öljyjä.