– En ole kuullutkaan, menopelejä Autokeskuksessa keskiviikkona katsellut Markku Paljakko tuumaili samana päivänä voimaanastuneesta vanhan auton romutuspalkkiosta.

Tieto ei varsinaisesti kosketa Paljakkoa, joka oli etsimässä kolmen tuhannen euron autoa itselleen. Vanhan auton 1500 euron romutuspalkkion saa vain silloin, kun on aikeissa ostaa rekisteröimättömän kiesin, eli täysin uuden tai esittelyauton.

– Siihen hintaan en vuoden 2003 Golf Variantistani luopuisikaan.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Indonesiassa asuinalueelle syöksyneessä sotilaskuljetuskoneessa oli todennäköisesti moottorivika, arvioi maan ilmavoimien edustaja. Hercules-koneen maahansyöksyssä tiistaina sai surmansa yli 140 ihmistä, heistä 20 maassa.

Kristillisdemokraateissa on viriämässä kisa puheenjohtajuudesta. Puheenjohtajakisaan ilmoittautui torstaina jo toinen ehdokas, ensimmäisen kauden kansanedustaja Sari Tanus.

Aiemmin puheenjohtajuutta on kertonut tavoittelevansa kansanedustaja Sari Essayah.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Kreikan lainaohjelmalla ei ole juurikaan menestymisen edellytyksiä kansanäänestyksessä. Vasemmisto vastustaa sitä ja oppositio boikotoi koko äänestystä. KUVA: Marcos Andronicou / NurPhoto / ZUMA Wire Kuva: Marcos Andronicou

Kun sisä-, talous- ja EU-politiikka menevät kunnolla sekaisin, lopputulos on hirvittävä. Kun sekoitusta vielä maustetaan katteettomilla vaalilupauksilla ja rahoittajia huijataan virheellisillä tiedoilla ja tilastoilla, ongelmien vyyhdestä tulee tiukka ja kaikin puolin hallitsematon.

Yhdysvallat on pyytänyt Sveitsiä luovuttamaan toukokuussa pidätetyt seitsemän jalkapallojohtajaa Yhdysvaltoihin. Pidätettyjä epäillään Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptioskandaaliin liittyvästä rahankiristyksestä.

Ranskan jalkapallojätti PSG on vapautunut Euroopan jalkapalloliiton Uefan määräämästä pelaajahankintojen kulukatosta. Ranskalaisen L'Equipe-lehden mukaan PSG voi käyttää pelaajahankintoihin enemmän rahaa, jos se pystyy osoittamaan kykynsä vapautua nykyisistä veloistaan.

Southampton hankkiutui kiireellä eroon seuran historian kalleimmasta hankinnasta, kun Euroopan siirtoikkuna aukesi keskiviikkona. Seura ilmoitti, että se on sanonut Dani Osvaldon sopimuksen irti kaksi vuotta ennen sen päättymistä.

Fennovoimalla ei ole tietoa, että kroatialaisen Migrit Solarna Energijan edustajat olisivat tulossa tänään Suomeen. Fennovoiman viestinnästä kerrotaan STT:lle, ettei heillä ole enempää tietoa Migritin edustajien mahdollisesta vierailusta Suomeen kuin on ollut mediassa.

Kreikan jo valmiiksi erittäin kehnoja luottoluokituksia on laskettu jälleen. Nyt Kreikan luokitusta laski luottoluokittaja Moody's. Se luokitteli Kreikan luokkaan Caa3, joka on vain kahden pykälän päässä maksukyvyttömyysluokituksesta.

Euroryhmä päätti tänään puhelinkokouksessaan odottaa Kreikan sunnuntaisen kansanäänestyksen tulosta ennen kuin neuvotteluja jatketaan. Ryhmä keskusteli kokouksessaan Kreikan täydennetystä pyynnöstä uuden kahden vuoden rahoitustukiohjelman saamiseksi Euroopan vakausmekanismista (EVM).

Indonesiassa asuinalueelle syöksyneessä sotilaskuljetuskoneessa oli todennäköisesti moottorivika, arvioi maan ilmavoimien edustaja. Hercules-koneen maahansyöksyssä tiistaina sai surmansa yli 140 ihmistä, heistä 20 maassa.

Filippiineillä kovassa merenkäynnissä kaatuneesta autolautasta on pelastunut ainakin 118 ihmistä, kertovat viranomaiset. Toistaiseksi 36:n on vahvistettu kuolleen.

Virallisten tietojen mukaan aluksessa oli lähes 190 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Osa ihmisistä on edelleen kateissa.

Kultainen Harmonikka -kilpailun voitti keskiviikkoiltana lohjalainen Sami Salonen.

Toiseksi tiukassa kilpailussa tuli 23-vuotias helsinkiläinen Joose Ojala ja kolmanneksi ylsi 17-vuotias Nella-Riina Ylitalo Kalajoelta. Yleisö äänesti suosikikseen 19-vuotiaan joutsalaisen Iida Rajalan.

Kajaanissa käynnistyy tänään suomalaisen runouden ykköstapahtuma Kajaanin Runoviikko. Maanantaihin saakka kestävän festivaalin ohjelmassa on noin 60 esitystä, joista kolmasosaan on vapaa pääsy.