– Ehdottoman hyvä, että kun tällainen tila on tyhjillään, sille löytyy käyttöä. Mutta surullista, että tämän tyyppistä hätämajoitusta tarvitaan.

Näin sanoo Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) suunnitelmasta, jonka mukaan Mainiemen kuntoutuskeskuksen tiloihin Lammille perustetaan turvapaikanhakijoiden tilapäinen vastaanottokeskus.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Romutuspalkkiolta ovat loppuneet rahat. Uusien autojen ostajille ei enää voida maksaa 1 500 euron romutuspalkkiota.

Kokeiluun oli varattu 3 miljoonaa euroa, joka on käytännössä jo nyt käytetty. Kokeilu käynnistyi heinäkuun alusta.

Lastenoikeusjärjestö Planissa on edessä vaikeita päätöksiä. Kehitysyhteistyörahoihin esitettyjen leikkausten takia Plan karsii menoja usean miljoonan edestä, kertoo Suomen Planin pääsihteeri Ossi Heinänen.

Säästöjä haetaan Suomesta ja kehitysapuhankkeista ulkomailla.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että esitys puolustusministeriön kansliapäällikön nimityksestä jäi pöydälle, koska asiasta haluttiin lisää tietoja.

Sipilä sanoi STT:lle, että valtioneuvoston istunnosta on oikeus saada lisää tietoja ja tästä niitä haluttiin saada.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Jäljittelemättömän kotkalaisen verbaalivirtuoosin Juha Vainio -vainaan vanha iskelmäteksti on viime viikkoina saanut kummasti uutta sisältöä.

Järjestelmä tarpeeksi on mua lypsänyt, luulen että aika alkaa olla kypsä nyt.

Helsingin Jokerit jatkaa puhtaalla pelillä jääkiekon KHL-kaukaloissa. Jokerit kaatoi kauden toisessa kotiottelussaan Torpedo Nizhni Novgorodin maalein 5-1.

Jokerit johti ottelua kahden erän jälkeen niukasti 2-1, mutta kolmannessa erässä isännät mättivät kolme osumaa.

Yrityssaneerauksessa oleva Talvivaara Oyj kertoo jatkavansa neuvotteluita valtion ja mahdollisten sijoittajien kanssa, jotta yhtiö voisi osallistua Talvivaaran kaivoksen toimintaan. Yhtiön tavoitteena on ostaa osa kaivoksesta tai varmistaa muutoin liiketoimintansa jatkuminen.

Kuluttajien luottamus talouteen pysyi heikkona elokuussa, selviää Tilastokeskuksen luottamusindikaattorista. Kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 8,3, kun pitkän ajan keskiarvo on 11,8.

Euroopan pörssit ovat avanneet tänään tuhdissa nousussa Yhdysvaltain osakemarkkinoiden perässä.

Lontoon FTSE100-indeksi oli kohonnut kello 11 aikaan 2,1 prosenttia ja Saksan Dax lähes 3 prosenttia.

Isis-ääriryhmä on vallannut lisää alueita Syyrian kapinallisilta maan pohjoisosassa lähellä Turkin rajaa, kertoivat kapinallislähteet torstaina.

Ukraina on sopinut velkojiensa kanssa noin 16 miljardin euron velkojen uudelleenjärjestelystä. Asiasta kertoi Ukrainan valtiovarainministeri Natalia Jaresko.

Ukraina sopi velkojiensa kanssa 20 prosentin leikkauksesta maan joukkovelkakirjojen nimellisarvoon.