Laura Lindstedtin

Oneironin

valinta tämänvuotisen kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi ei juuri yllättänyt kirjallisuuspiireissä. Kriitikot ovat ylistäneet teosta, ja vaikka Lindstedtin nimi on vielä suurelle yleisölle hiukan tuntematon, monet osasivat odottaa tai ainakin toivoa sen voittoa.

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio tuli torstaina huume- ja virkarikosoikeudenkäyntiinsä ensimmäistä kertaa oikeustalon pääovien kautta.

Palvelut

Kun Ranskan presidentti Francois Hollande puhuu suuren liittouman luomisesta äärijärjestö Isisiä vastaan yhdessä Venäjän kanssa, arvostelijoiden mukaan kyseessä on pelkkä poliittinen retoriikka.

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon on saanut Laura Lindstedt romaanistaan Oneiron - Fantasia kuolemanjälkeisistä sekunneista. Palkinnon saajan valitsi kuuden ehdokkaan joukosta muusikko Heikki "Hector" Harma. Tunnustus on 30 000 euroa. Harman mukaan voittajateoksen valinta oli lopulta helppoa.

Poliisi on saanut loppuun moottoripyörä Cannonball MC:n tiloihin tehdyn etsinnän Hämeenlinnassa. Poliisi takavarikoi varsinaisen kertotilan ulkopuolelta ampuma-aseen ja vähäisen määrän huumausaineeksi epäiltyä ainetta. Paikalta otettiin kiinni yksi kerhon jäsen, joka on noin 30-vuotias mies.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Syyrian tukijat: Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi maanantaina Teheranissa Iranin uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein. Kuva: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

Lännen ja Venäjän lähentymisestä on toivottu Pariisin järkyttävien terrori-iskujen jälkeen. Ajatuksen esitti ensimmäisten joukossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö Ylen haastattelussa.Todellisuus Lähi-idässä ja EU:n sydämessä on toiveita karumpi: Venäjä kiihdyttää sotatoimiaan Syyriassa.

Leo Leppänen

EK: Ei enää keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja

Elinkeinoelämän keskusliiton edustajiston kokous päätti tänään (25.11.), että EK ei enää tee viimeistään ensi huhtikuun lopun jälkeen keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja. Päätös oli pitkän valmistelun ja harkinnan tulos.

Kimmo Kautio

Turkki – Hyvä syy pysyä Naton ulkopuolella

Nato-maa Turkki ampui tiistaina alas ISIS-pommituksia suorittamassa olleen venäläishävittäjän, jonka se sanoo loukanneen maan ilmatilaa. Tapahtuman johdosta Turkki kutsui Nato-maat heti hätäkokoukseen.

Kalle Manninen

Balkanin kenkäkauppiaan kynästä, osa 1: ”Kakkospupin nousu 4. divisioonaan on kiinni tahdonvoimasta”

Balkanin kenkäkauppias -palstallaan Punaportin Bluesin kakkosjoukkueen pelaaja Igor Jacovic kertoo PuB 2:n koripallokauden etenemisestä ja fiiliksistä. Meillä on nyt kuusi voittoa ja kaksi karvaista tappiota.

Kirsi Piha

Nykyään pitäisi olla niin sosiaalinen, että ujoa hirvittää.Miten ujo pärjää keskipisteenä, uudesta viestintäajasta Rytmihäiriö-kirjan kirjoittanut yritysjohtaja Kirsi Piha?– Sosiaalisen median maailmassa ei oikeastaan ole olemassa enää sellaista käsitettä kuin keskipiste.

Mäkien kiipeäminen palkitsee, kun ylhäältä näkee merelle.

Miksi tuon maalauksen kalalla on farkut? Nuo portaathan näyttävät pianon koskettimilta! Tuossa sähkökaapissa irvistää naama!Koko Valparaíso on kuin maalarin kangas. Runsauden keskellä kulkijan on vaikea kohdistaa silmiään minnekään.

Lime-inkiväärigraavattu siika maistuu sellaisenaankin, mutta erityisen hauskan tarjottavan siitä saa käärimällä siivut riisipaperiin. Kuva: Timo Jakonen

Alkutalven illanistujaisten tarjottavat maistuvat jo sopivasti joululta. Lohipastrami saa jännittävän vivahteen kardemummasta.