Kasvavan turvapaikanhakijatilanteen vuoksi Hämeenlinnan kaupunki on tarttunut härkää sarvista myös peruskouluikäisten maahanmuuttajalasten koulutielle valmistavan opetuksen puolella.

– Yksi määräaikainen opettaja on palkattu yhteisesti Seminaarin ja Lyseon kouluille, ja lisäksi joudumme Lammilla pikimmiten lisäämään toisen määräaikaisen verran opettajaresurssia, kertoo palvelujohtaja Mika Mäkelä kaupungin opetuspalveluista.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Vammaisjärjestöt vaativat, että vammaisten välttämättömien palveluiden järjestäminen jätetään hankintalain uudistuksessa kilpailutuksen ulkopuolelle, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Järjestöt painottavat, että halvinta hintaa tavoittelemalla ei saada varmistettua palveluiden laatua.

Munuaissiirtojen lisääminen eläviltä luovuttajilta helpottaisi uutta munuaista odottavien tilannetta, kirjoittaa Munuais- ja maksaliitto tiedotteessa. Keskimääräinen odotusaika munuaissiirtoon on tällä hetkellä kaksi vuotta, ja noin 350 ihmistä odottaa uutta munuaista.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

KooKoo Kouvolasta aiheutti Vaasan Sportille kauden toisen kotitappion jääkiekkoliigassa, kun se kukisti vaasalaiset Kuparisaaressa jatkoerässä 2-1. Kouvolalaisten voittomaalin laukoi erän loppuhetkillä Jan-Mikael Juutilainen.

Yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitter aikoo irtisanoa työntekijöitään ensi viikolla, uutisoi internetin uutissivusto Re/code.

Irtisanomisten piirissä olisivat uutisen mukaan Twitterin kaikki henkilökuntaryhmät ja eri maiden toimipisteet.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden tulostahdin odotetaan edelleen petraantuneen syyskesällä.

Nordea ennustaa, että sen seuraamat vajaat 60 Helsingin pörssin yritystä kohensivat liikevoittoaan ilman kertaeriä heinä-syyskuussa keskimäärin reilulla parilla prosentilla vuodentakaisesta.

Keskeiset länsimaat tukevat suunnitelmaa muodostaa kansallisen yhtenäisyyden hallitus Libyaan. Yhdysvallat, Saksa, Ranska, Britannia, Espanja ja Italia asettuivat tukemaan YK:n perjantaina esittämää ehdotusta.

Ruotsin Akatemialla on edellytykset yllättää kaikki, kun se ilmoittaa torstaina kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan.

- Ei voi mitenkään sanoa, kuka voittaa. Mahdollisia kirjailijoita on satoja, varmasti enemmänkin, sanoo Svenska Dagbladetin kirjallisuusarvostelija Madelaine Levy.