Kanta-Hämeessä vallitsee suuri yksimielisyys siitä, että täällä kantokyky ja väestöpohja riittävät niin itsehallintoalueen kuin sote-alueenkin ylläpitoon.

– Käytännössä nämä merkitsevät samaa asiaa niissä 15 maakunnassa, joille ei tule yhteistyövelvoitetta naapurissa sijaitsevan sote-alueen kanssa, maakuntajohtaja Timo Reina korostaa.

Laajalti myös toivotaan, että uudistus vihdoin toteutuu käytännössä, eikä enää kompastu päätöksentekovaiheessa.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Aimokoulun rehtori Pekka Lehtimäki ja johtava opettaja, hankekoordinaattori Kikka Jelisejeff iloitsevat Näätsä-hankkeen saamasta jatkorahoituksesta. Galleria Arxissa avautui eilen hankkeeseen liittyvä taidenäyttely. Kuva: Esko Tuovinen

Niin Hämeenlinnan visuaalisten taiteiden koulun Aimon opettajat kuin oppilaatkin ovat saaneet paljon irti opetushallituksen rahoittamasta Näätsä-hankkeesta.Kyseessä on pedagoginen kehittämishanke, jonka tavoitteena on rikkoa kuvataiteen ja käsityön rajoja.Teemoina pilottikaudella olivat mekaniikka,

Helsingin IFK:n ensimmäisen erän neljä maalia riittivät voittoon hyvät kaksi erää pelanneesta Vaasan Sportista. Jääkiekon Liigan sarjakärkeen noussut HIFK otti pistepotin 4-3-voitolla.

Valmentaja Pekka Virran, 46, oli helppo hymyillä 500. käskyttämänsä runkosarjaottelun jälkeen, kun KalPa otti jääkiekkoliigassa yhdeksännen peräkkäisen vierasvoittonsa. Kotijoukkue SaiPakin sai urakastaan pisteen hävittyään kuopiolaisille jatkoajan kautta maalein 3-4.

Pelicans teki liki mahdottomasta mahdollisen, kun se nousi päätöserässä 1-3-tappioasemasta komeaan 4-3-kotivoittoon jääkiekon liigakärki Tapparasta.

Kovan otteluruuhkan päättänyt Ässät kukisti jääkiekon Liigan vierasmatsissa HPK:n 3-2. Ässät pelasi kuudennen pelin yhdeksään päivään, joten porilaiset olivat hapoilla HPK:n hakiessa lopussa tasoitusta. - Pysyimme haetussa konseptissa hyvin.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Syyrian tukijat: Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi maanantaina Teheranissa Iranin uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein. Kuva: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

Lännen ja Venäjän lähentymisestä on toivottu Pariisin järkyttävien terrori-iskujen jälkeen. Ajatuksen esitti ensimmäisten joukossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö Ylen haastattelussa.Todellisuus Lähi-idässä ja EU:n sydämessä on toiveita karumpi: Venäjä kiihdyttää sotatoimiaan Syyriassa.

Leo Leppänen

EK: Ei enää keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja

Elinkeinoelämän keskusliiton edustajiston kokous päätti tänään (25.11.), että EK ei enää tee viimeistään ensi huhtikuun lopun jälkeen keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja. Päätös oli pitkän valmistelun ja harkinnan tulos.

Kimmo Kautio

Turkki – Hyvä syy pysyä Naton ulkopuolella

Nato-maa Turkki ampui tiistaina alas ISIS-pommituksia suorittamassa olleen venäläishävittäjän, jonka se sanoo loukanneen maan ilmatilaa. Tapahtuman johdosta Turkki kutsui Nato-maat heti hätäkokoukseen.

Kalle Manninen

Balkanin kenkäkauppiaan kynästä, osa 1: ”Kakkospupin nousu 4. divisioonaan on kiinni tahdonvoimasta”

Balkanin kenkäkauppias -palstallaan Punaportin Bluesin kakkosjoukkueen pelaaja Igor Jacovic kertoo PuB 2:n koripallokauden etenemisestä ja fiiliksistä. Meillä on nyt kuusi voittoa ja kaksi karvaista tappiota.

Hattulalainen Teemu Heikkilä on valittu pesäpallon erikoisseuran Hämeenlinnan Paukun puheenjohtajaksi.Pesti on Heikkilälle tuttu, sillä hän toimi puheenjohtajana myös vuosina 2013–2014 eli vuoden tauon jälkeen nuija on jälleen seuran monitoimimiehen käsissä.

Kirsi Piha

Nykyään pitäisi olla niin sosiaalinen, että ujoa hirvittää.Miten ujo pärjää keskipisteenä, uudesta viestintäajasta Rytmihäiriö-kirjan kirjoittanut yritysjohtaja Kirsi Piha?– Sosiaalisen median maailmassa ei oikeastaan ole olemassa enää sellaista käsitettä kuin keskipiste.

Mäkien kiipeäminen palkitsee, kun ylhäältä näkee merelle.

Miksi tuon maalauksen kalalla on farkut? Nuo portaathan näyttävät pianon koskettimilta! Tuossa sähkökaapissa irvistää naama!Koko Valparaíso on kuin maalarin kangas. Runsauden keskellä kulkijan on vaikea kohdistaa silmiään minnekään.

Lime-inkiväärigraavattu siika maistuu sellaisenaankin, mutta erityisen hauskan tarjottavan siitä saa käärimällä siivut riisipaperiin. Kuva: Timo Jakonen

Alkutalven illanistujaisten tarjottavat maistuvat jo sopivasti joululta. Lohipastrami saa jännittävän vivahteen kardemummasta.