Rautaruukin omistava ruotsalainen teräsyhtiö SSAB aloittaa yt-neuvottelut osassa pohjoismaisia toimintojaan. Vähennystarve on yhteensä enintään 465 henkilöä.

Vähennykset kohdistuvat etenkin Ruotsin Oxelösundin ja Borlängen tehtaisiin.

Suomessa vähennystarve on enintään 50 henkilöä. Neuvottelut kohdistuvat toimihenkilöihin Raahessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä.

Edellisissä yt-neuvotteluissaan joulukuussa SSAB vähensi Raahen tehtaalta 180 työtehtävää.

Palvelut

Mohammed Faiq Samee Samee asuu vastaanottokeskuksessaOulussa. Haastatteluhetkellä hän odotti peloissaan päivää, jolloin hänet käännytettäisiin Ranskaan. Kuva: Jukka Leinonen

 Suomessa puhutaan turvapaikkahakemusten ja niitä koskevien valitusten käsittelyn nopeuttamisesta. Tapaukset eivät kuitenkaan aina ole yksinkertaisia. Irakilaisen Mohammed Faiq Samee Sameen mielestä Suomi menetteli vastoin lakia, kun päätti käännyttää hänet Ranskaan.

Pienpanimoliitto perää alkoholilakiin panimoille oikeutta myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille. Liitto hämmästelee, miksei asia ole mukana perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) ehdotuksessa lain uudistamiseksi.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev varoitti puheenvuorossaan Münchenin turvallisuuskonferenssissa uudesta kylmästä sodasta Venäjän ja lännen välillä. Hän kuitenkin sanoi myös, että tänä päivänä ollaan vastuullisempia kuin kylmän sodan aikaan.

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee tänään uuden puoluesihteerin kokouksessaan Vantaalla. Puoluesihteeriksi on nousemassa Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen. Espoossa asuva Pesonen on 37-vuotias ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

6C:n luokkaretki odottaa parin kuukauden päässä. Kohdetta ei ole vielä päätetty, mutta kustannuksia mietitään jo. Joku pontevista äideistä kutsui tällä viikolla meitä muita vanhempia pohtimaan, miten lastemme kevätretkeä rahoitamme.Me olemme mattimyöhäisiä.

kuningasjätkä

Tilasitko Suomen Rakettitukku OYn ”ilmaislahjan” maksamalla siitä pakkaus ja postituskulut?

Saitko myös tilaamasi tuotteen? Vuodenvaihteessa Suomen Rakettitukku Oy möi taas kansalaisille suunnattomia määriä kiinalaista ruutia leviteltäväksi suomenkin taivaalle, mitä kummallisimpina valoilmiöinä. Rakettipakkausten ostajat saivat Rakettitukulta

Leo Leppänen

Ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymisestä kunnan hallinnossa

Käsittelen tässä kolumnissa lyhyesti ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymistä kunnan hallinnossa. Kyseessä on tyyppitapaus, jollainen on putkahtanut julkisuuteen silloin tällöin eri puolilla Suomea.

Verenpainemittareiden hintahaitari liikkuu muutamasta kympistä 150 euroon. Mittarissa olisi hyvä olla ominaisuus, joka ilmoittaa mahdollisesta eteisvärinästä. KUVA: Timo Jakonen Kuva: Timo Jakonen

Kotona mitatut verenpaineluvut ovat keskimäärin 5 mmHg matalampia kuin terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Kotona ihminen yleensä jännittää vähemmän.Kotimittauksessa verenpainetta voidaan lisäksi seurata pidemmällä aikavälillä.