Saksan eilisen junaturman aiheutti alustavien tutkimusten mukaan inhimillinen virhe, kertoo uutistoimisto DPA. Onnettomuustutkintaa lähellä olevan lähteen mukaan virheen tekijä ei kuitenkaan vielä ole tiedossa.

Palvelut

Brittiläisen uutistoimiston Mergermarketin mukaan Kamux on listautumassa pörssiin. Sen tietojen mukaan Kamux olisi jo antanut listautumisen ruotsalaisen SEB-pankin hoidettavaksi.Listautuminen pörssiin antaisi Intera Partners -pääomasijoitusyhtiölle mahdollisuuden irrottautua Kamuxista.

Ympäristö ei ollut viime vuonna suotuisa Etelä-Hämeen Osuuspankille. Pankki on kuitenkin tyytyväinen tuloksen, joka ylitti tavoitteet ilman kertaluonteisia eriäkin.– Toimialueemme on Etelä-Suomen kasvukäytävän varrella, mutta viime vuotta leimasi alueen väestömäärän lasku.

 Kuva: Mauri Ratilainen

VR:n matkustajaliikenteen operatiivinen johtaja Tero Kossila kertoo, että VR ei ole palauttamassa lakkautettuja lipputoimistoja Lappiin tai muualle Suomeen.– Emme ole muuttamassa jo toteutettuja päätöksiä, Kossila kertoo.– Tällä hetkellä meillä ei ole omissa suunnitelmissa palauttaa näitä suljettuja

Saksan eilisen junaturman aiheutti alustavien tutkimusten mukaan inhimillinen virhe, kertoo uutistoimisto DPA. Onnettomuustutkintaa lähellä olevan lähteen mukaan virheen tekijä ei kuitenkaan vielä ole tiedossa.

Aasiassa pörssikurssit ovat jatkaneet laskuaan eilisen sukelluksen jälkeen. Tokiossa keskeinen Nikkei-indeksi laski avauksessa 2,4 prosenttia. Lasku oli kuitenkin loivempi kuin eilen, jolloin Nikkei syöksyi peräti 5,4 prosenttia.

Yhdysvalloissa korkein oikeus on toistaiseksi laittanut jäihin presidentti Barack Obaman ilmastosuunnitelman. Viime vuonna julkistetun suunnitelman mukaan Yhdysvaltojen energiateollisuuden pitäisi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään merkittävästi vuoteen 2030 mennessä.

Kiinassa on todettu ensimmäinen zikavirustartunta, kertoo uutistoimisto Xinhua. Viranomaisten mukaan 34-vuotiaalla miehellä havaittiin tauti, kun hän oli palannut kotiin Venezuelasta. Miehellä oli ollut kuumetta, päänsärkyä ja huimausta.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

"Kuule rakas, mä luin tänään Hesarista Netflinksista ja nyt mä aion ottaa sen haltuun..."Näyttelijä Antti Holmahan se siinä aloittaa hulvattoman hauskan YouTube -videon mutsista digimaailmassa.Linkki saapui Facebookiin rakkaalta pojaltani, joka oli ollut havaitsevinaan jotakin yhtäläisyyksiä minussa

Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n sunnuntaina välittämä kuva lähdössä olevasta raketista Dongchan-rin laukaisualueelta luoteisesta Pohjois-Koreasta. Kuva: KCNA/HANDOUT

Pohjois-Korea onnistui taas kerran tavoitteessaan: laukaisi raketin, jonka tarkoitukseksi ilmoitettiin virallisesti valvontasatelliitin vieminen Maan kiertoradalle.Uusin rakettikoe usean ohjus- ja ydinkokeen sarjassa todistaa koko maailmalle, että häirikkövaltio voi yrittää jopa mannertenvälisen ydi

Leo Leppänen

Ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymisestä kunnan hallinnossa

Käsittelen tässä kolumnissa lyhyesti ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymistä kunnan hallinnossa. Kyseessä on tyyppitapaus, jollainen on putkahtanut julkisuuteen silloin tällöin eri puolilla Suomea.

Susanna Hietanen

Tiesitkö tämän junalipuista?

Kausilipuilla väliä Hämeenlinna-Helsinki vuosia matkustaneena näkemykseni junamatkailusta oli väistämättä rajattu. Viime kesänä olikin kausilippua edullisempaa ostaa yksittäislippuja (menolippu), jolloin tutustuin ihan eri silmällä satunnaismatkaajan maailmaan.

Esa Lehtinen

Tarvitaanko johtamisessa tunteita ja niiden ymmärtämistä?

”Tunteet tekevät meistä ihmisen”, sanoi eräs suuri ajattelija jo kauan sitten ollen tässä asiassa hyvin oikeassa. Tämän takia puhuessani tunneosaamisesta ja –johtamisesta erilaisissa johtajavalmennyksissa ja seminaareissa joskus vieläkin hämmästyn monien osallistujien suhtautumista aiheeseen.

Riihimäen Cocksin ryöstöretki Latviassa täydentyi sunnuntaina. Käsipallon Baltian liigan kärkipaikka vahvistui entisestään, kun Cocks voitti Kaunasissa kotijoukkue Granitasin maalein 25–29 (14–15). Näin riihimäkeläiset matkustivat Suomeen neljä sarjapistettä rikkaampana.

Verenpainemittareiden hintahaitari liikkuu muutamasta kympistä 150 euroon. Mittarissa olisi hyvä olla ominaisuus, joka ilmoittaa mahdollisesta eteisvärinästä. KUVA: Timo Jakonen Kuva: Timo Jakonen

Kotona mitatut verenpaineluvut ovat keskimäärin 5 mmHg matalampia kuin terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Kotona ihminen yleensä jännittää vähemmän.Kotimittauksessa verenpainetta voidaan lisäksi seurata pidemmällä aikavälillä.

Kuva: Colourbox

Moni asia tai tilanne voi tuntua pelottavalta, vaikka yritämme perustella itsellemme järkisyillä, ettei vaaraa ole.Miksi korkealla, esimerkiksi parvekkeella, alkaa tuntua, että maa vetää puoleensa, psykologi ja psykoterapeutti Antti Korhonen?Ihmisellä on elämän- ja kuolemanvietti.

Arvostettu ravintola- ja kahvilaopas Gault et Millau on antanut hyvät pisteet niin miljöön, tunnelman kuin tarjonnan laadusta Suomen Ranskan instituutin kahvilalle. Kuva:

Aivan Sorbonnen yliopiston naapurustossa sijaitsevan Suomen Ranskan instituutin tehtävänä on tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta.– Arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli tästä entisestä elokuvateatterista kunnianosoituksen koko suomalaiselle arkkitehtuurille, kertoo instituutin tiedotta

Punainen Mylly on edelleen yksi Pariisin suosituimmista kabareista. Juhani Aho asui aikoinaan sen lähistöllä ja kuului kabareen kanta-asiakkaisiin.

Ympärilläni kaikki puhuvat siitä, miten tärkeää on jatkaa taideopintoja ulkomailla. Sinne siis käynee minunkin tieni – ehkäpä Pariisiin!, kirjoitti Akseli Gallen-Kallela vuonna 1883.Vuotta myöhemmin mestari pakkasi laukut ja otti mukaan työnsä Poika ja Varis.