Vanhempi konstaapeli Marko Junna, 35, on viihtynyt Hämeen poliisilaitoksen ulkomaalaistutkinnassa jo neljä vuotta. Kuluva vuosi on ollut työmäärältään vähintäänkin poikkeuksellinen, mutta ei ole vähentänyt miehen motivaatiota.

– Olen ollut poliisina 10 vuotta, ja tehnyt vuosien varrella paljon eri töitä. Tämä on niin erilaista, vaihtelevaa ja moniulotteista verrattuna muuhun poliisin työhön, että se kiinnostaa, Junna pohtii.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Jouluradion musiikkipäällikkö Jani Kareinen on opiskellut media-alaa. Hänet muistetaan myös Hämeen Sanomien nuortensivu Seinän toimittajana.   Kuva: Iida nieminen

Jouluradio alkaa joka vuosi ensimmäisenä adventtina. Ensimmäinen kanavalla soiva kappale on Hoosianna. Kanavalla oli viime vuonna yli puoli miljoonaa viikkokuulijaa. Jouluradio perustettiin vuonna 2003 ja sillä on ollut yhdeksän eri musiikkipäällikköä. Joka joulu saa olla tekijöidensä näköinen.

Tiirailua sinivalkoisten tähtäinten läpi. Pääkohteensa metsästysaseiden lisäksi näyttely sivuaa myös kotimaisten asetehtaiden kilpa- ja sotilasasetuotantoa. Kuva: Perttu Matero

Suomen Metsästysmuseossa voi jatkossa tutustua myös suomalaiseen asehistoriaan.Museon perusnäyttelyuudistuksen uusin vaihe, kotimaista asevalmistusta esittelevä asesali avautui yleisölle torstaina.Pääpaino on kolmen maassamme toimineen suurehkon asetehtaan – Sako Oy:n, Tikkakoski Oy:n ja Valmet Oy:n

Kerttu Niskanen yllätti tänään Rukalla, kun hän oli naisten vitosella suomalaisista paras. Kisa hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla, ja Niskanen on yleensä ollut vahvimmillaan perinteisellä. Niskanen oli kisan kuudes, ja hän hävisi Norjan Therese Johaugille 32,6 sekuntia.

Yhdistetyn maailmancupin mäkikilpailu Kuusamon Rukalla on peruuntunut tältä päivältä kovan tuulen takia. Yhdistetyn mäkikisan oli määrä alkaa Rukan suurmäestä kello 13. Kilpailu siirrettiin jo kerran aamupäivältä tuuliolojen takia.

Asmo Maanselkä jatkaa kristillisdemokraattien puoluesihteerinä. Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto valitsi hänet jatkamaan tehtävässä seuraavat kaksi vuotta. Päätös oli yksimielinen. Toisena ehdokkaana kisassa oli Piia Flink-Liimatainen Äänekoskelta.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Tilanne on poikkeuksellinen koko Euroopassa, myös Suomessa. Rajojen sulkeminen ei ratkaise pakolaisuuden perussyitä. Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Raiskaus on aina inhottava ja raukkamainen rikos, oli tekijän tausta mikä tahansa, kuten pääministeri Juha Sipiläkin (kesk.) totesi, kun alkoi kuohunta hänen kotikunnassaan Kempeleessä epäillystä alaikäisen tytön raiskauksesta.Tapaus on saanut maksimaaliset mittasuhteet, koska julkisuuteen on levinn

kuningasjätkä

F-Secure myy ns.tietoturvaa, ”sika säkissä” metodilla!

Niin valitettavasti minulla, niin kuin monella muullakin on tuollainen iki-ihana, Kiinassa tai Koreassa kokoon kyhäelty, microsoftin viritys pöydällään. Johon koko ajan kohdistuu tietoturvauhkia sun muuta haitakkeita. Mutta ei hätää, onhan virustorjuntaohjelmistoja.

Kalle Manninen

Namikan Yökoris jätti Punaportin Bluesin alle 50 pisteen ankeuteen Stadissa

HNMKY Yökoripallo - Punaportin Blues 70-48 (31-21) Punaportin Blues yritteli kärkipaikan jahtaamista miesten eteläisen alueen 3. divisioonan lohkossaan. Laajasalon palloiluhallissa oli vastassa Namikan Yökoripallo. Isäntä määräsi tahdin ja piti sarjapisteet lopputuloksella 70–48.

Leo Leppänen

EK: Ei enää keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja

Elinkeinoelämän keskusliiton edustajiston kokous päätti tänään (25.11.), että EK ei enää tee viimeistään ensi huhtikuun lopun jälkeen keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja. Päätös oli pitkän valmistelun ja harkinnan tulos.