Keskusta järjesteli ministerisalkkunsa uusiksi. Ympäristöministerin tehtävät yhdistettiin sittenkin maatalousministerin salkkuun. Ministeriksi nousee Kimmo Tiilikainen.

Liikenne- ja viestintäministeriksi nousee yllätysnimi Anne Berner. Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Vielä eilen kerrottiin, että ympäristöministerin tehtävät annettaisiin liikenneministerille.

Uuden hallituksen ministerit Alexander Stubb (vas.) ja Juha Sipilä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Suomi saa tänään uuden hallituksen, kun presidentti myöntää eron Alexander Stubbin (kok.) hallitukselle ja nimittää uuden, keskustan Juha Sipilän johtaman hallituksen.

Eduskunta valitsi Sipilän uudeksi pääministeriksi eilen.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Paukun Outi Aho lyö Pesäkarhujen Minttu Vettenrannan syötöstä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Paukun naiset eivät pystyneet kohentamaan asemiaan Ykköspesiksen sarjataulukossa vaan jatkavat toiseksi viimeisenä kärsittyään kirvelevän tappion Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkueelle. Kaksi sarjapistettä matkasi länsirannikolle pitkän kaavan mukaan 2–1 (5–4, 1–6, 0–0, 3–2).

Suomen sijoitus sveitsiläisen IMD-tutkimuslaitoksen vertailussa on nyt kahdeskymmenes, kun vuosi sitten sijoitus oli kahdeksastoista. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Suomi pudonnut jälleen pari sijaa alaspäin kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa. Suomen sijoitus sveitsiläisen IMD-tutkimuslaitoksen vertailussa on nyt kahdeskymmenes, kun vuosi sitten sijoitus oli kahdeksastoista.

Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulussa muistetaan opettajatar ja kirjailija Sara Wacklinin elämäntyötä. Tiistaina tuli kuluneeksi 225 vuotta hänen syntymästään. Näyttelyssä on esillä museon kokoelmien vanhinta historiallisen ajan esineistöä.