Kreikka-sivujen grafiikassa Velan määrä euromaissa ja siihen liittyvässä jutussa (HäSa 30.6. sivu A13) oli käytetty väärää termiä Kreikan, Suomen ja euroalueen maiden velkataakkojen kokoa verrattaessa.

Uuden kehäradan liikennöinti alkoi tänään. Uudella raideyhteydellä pääsee lentoaseman lähelle. Junat eivät pysähdy lentokentällä, vaan kentän liepeillä sijaitsevalla Aviapolis-nimisellä asemalla. Asemalta on maksuton bussikuljetus edelleen lentokentälle.

Kela harkitsee ilmiantolomaketta, jolla tukien mahdollisia väärinkäytöksiä voisi paljastaa, kertoo Savon Sanomat. Ilmiannon voisi tehdä nimettömänä verkkosivujen lomakkeella samoin kuin verohallinnossa.

Patrian Slovenian-kauppojen vapauttavat tuomiot pysyivät ennallaan hovioikeudessa. Turun hovioikeus on hylännyt syytteet törkeästä lahjuksen antamisesta toteen näyttämättöminä.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Kreikan lainaohjelmalla ei ole juurikaan menestymisen edellytyksiä kansanäänestyksessä. Vasemmisto vastustaa sitä ja oppositio boikotoi koko äänestystä. KUVA: Marcos Andronicou / NurPhoto / ZUMA Wire Kuva: Marcos Andronicou

Kun sisä-, talous- ja EU-politiikka menevät kunnolla sekaisin, lopputulos on hirvittävä. Kun sekoitusta vielä maustetaan katteettomilla vaalilupauksilla ja rahoittajia huijataan virheellisillä tiedoilla ja tilastoilla, ongelmien vyyhdestä tulee tiukka ja kaikin puolin hallitsematon.

Fennovoiman ydinvoimahankkeen omistajapohjaan ilmaantui viime hetkellä yllättävä täydennys. Ydinvoimalayhtiö Voimaosakeyhtiö SF:n uusi omistaja on yhdeksän prosentin osuudella kroatialainen Migrit Solarna Energija -yhtiö, ilmoitti elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).

Ruotsin talous on hyötynyt selvästi maahanmuutosta, päätellään ajatuspaja Arena Idén selvityksessä. Laskelmien mukaan maahanmuutto on tuottanut valtiontaloudelle yhteensä 900 miljardin kruunun eli lähes 100 miljardin euron voiton vuodesta 1950 lähtien.

Indonesiassa eilen sattuneen lentoturman uhriluku on noussut yli 140:een. Indonesian ilmavoimien kuljetuskone putosi heti nousun jälkeen Medanin kaupunkiin Sumatralla tiistaina. Asuinalueelle pudonnut kone lanasi rakennuksia raunioiksi ja sytytti autoja tuleen pudotessaan maahan.

Haiti varoittaa, että Dominikaanisesta tasavallasta sen rajojen yli saapuvia ihmisiä on niin paljon, että edessä voi olla humanitaarinen kriisi ja alueellinen turvallisuusuhka.

Kajaanissa käynnistyy tänään suomalaisen runouden ykköstapahtuma Kajaanin Runoviikko. Maanantaihin saakka kestävän festivaalin ohjelmassa on noin 60 esitystä, joista kolmasosaan on vapaa pääsy.

Hollywoodin tähdet Ben Affleck ja Jennifer Garner ovat eroamassa. Pari ilmoitti eroaikeista tiistaina vain päivää sen jälkeen, kun he olivat viettäneet kymmenvuotishääpäiväänsä.