Tyytyväinen mies kertaa, että tällaisena lomapäivänä hänellä on ollut vain kaksi palaveria.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Isolauri on kuntayhtymän palkkalistoilla maaliskuun loppuun saakka, mutta pitää pois lomiaan. Käytännössä seuraaja Hannu Juvonen on jo vetovastuussa.

Isolauri ennakoi, että Kanta-Hämeen käy kohtalaisen hyvin meneillään olevissa sote-tyrskyissä.

Tilaajalle. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Mohammed Faiq Samee Samee asuu vastaanottokeskuksessaOulussa. Haastatteluhetkellä hän odotti peloissaan päivää, jolloin hänet käännytettäisiin Ranskaan. Kuva: Jukka Leinonen

 Suomessa puhutaan turvapaikkahakemusten ja niitä koskevien valitusten käsittelyn nopeuttamisesta. Tapaukset eivät kuitenkaan aina ole yksinkertaisia. Irakilaisen Mohammed Faiq Samee Sameen mielestä Suomi menetteli vastoin lakia, kun päätti käännyttää hänet Ranskaan.

Koko maassa varoitetaan huonosta ajokelistä. Vaikein tilanne on Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa, missä ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen. Ajokeliä kehnontavat lumi- ja räntäsateet sekä jäiset ja sohjoiset tienpinnat.

Ulkomaalaislain kiristäminen voi vähentää perheenyhdistämishakemuksia merkittävästi, arvioi sisäministeriö. Kun hakemusten määräksi aiemmin arvioitiin kymmeniä tuhansia, luku saattaa romahtaa muutamiin tuhansiin.

Keskustelu vaalijärjestelmän uudistamisesta jatkuu. Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin professori Jan Sundberg ehdottaa STT:n haastattelussa, että äänestäjä voisi henkilön sijaan äänestää pelkkää puoluetta. Ehdokaslista säilyisi muutoin nykyisenlaisena.

Turussa useita ihmisiä on loukkaantunut linja-auton ajettua ojaan. Päivystävän palomestarin Marko Rostedtin mukaan bussissa oli yhteensä 20 ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Lievästi loukkaantuneita on kuusi. Suurin osa matkustajista vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

6C:n luokkaretki odottaa parin kuukauden päässä. Kohdetta ei ole vielä päätetty, mutta kustannuksia mietitään jo. Joku pontevista äideistä kutsui tällä viikolla meitä muita vanhempia pohtimaan, miten lastemme kevätretkeä rahoitamme.Me olemme mattimyöhäisiä.

kuningasjätkä

Tilasitko Suomen Rakettitukku OYn ”ilmaislahjan” maksamalla siitä pakkaus ja postituskulut?

Saitko myös tilaamasi tuotteen? Vuodenvaihteessa Suomen Rakettitukku Oy möi taas kansalaisille suunnattomia määriä kiinalaista ruutia leviteltäväksi suomenkin taivaalle, mitä kummallisimpina valoilmiöinä. Rakettipakkausten ostajat saivat Rakettitukulta

Leo Leppänen

Ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymisestä kunnan hallinnossa

Käsittelen tässä kolumnissa lyhyesti ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymistä kunnan hallinnossa. Kyseessä on tyyppitapaus, jollainen on putkahtanut julkisuuteen silloin tällöin eri puolilla Suomea.

Verenpainemittareiden hintahaitari liikkuu muutamasta kympistä 150 euroon. Mittarissa olisi hyvä olla ominaisuus, joka ilmoittaa mahdollisesta eteisvärinästä. KUVA: Timo Jakonen Kuva: Timo Jakonen

Kotona mitatut verenpaineluvut ovat keskimäärin 5 mmHg matalampia kuin terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Kotona ihminen yleensä jännittää vähemmän.Kotimittauksessa verenpainetta voidaan lisäksi seurata pidemmällä aikavälillä.