Kasvavan turvapaikanhakijatilanteen vuoksi Hämeenlinnan kaupunki on tarttunut härkää sarvista myös peruskouluikäisten maahanmuuttajalasten koulutielle valmistavan opetuksen puolella.

– Yksi määräaikainen opettaja on palkattu yhteisesti Seminaarin ja Lyseon kouluille, ja lisäksi joudumme Lammilla pikimmiten lisäämään toisen määräaikaisen verran opettajaresurssia, kertoo palvelujohtaja Mika Mäkelä kaupungin opetuspalveluista.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet puhelimitse Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta. Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta, presidentin kansliasta kerrotaan.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

KooKoo Kouvolasta aiheutti Vaasan Sportille kauden toisen kotitappion jääkiekkoliigassa, kun se kukisti vaasalaiset Kuparisaaressa jatkoerässä 2-1. Kouvolalaisten voittomaalin laukoi erän loppuhetkillä Jan-Mikael Juutilainen.

Pelicans oikaisi kolmen peräkkäisen kotitappionsa kierteen saadessaan vieraakseen jääkiekkoliigan jumbon Ässät. Lahtelaiset ottivat voiton maalein 3-1, joten kauden kymmenellä vierasottelulla aloittanut Ässät palaa lauantaina remontoituun kotihalliinsa Isomäkeen vain 13 maalia tehneenä.

JYPin 18-vuotiaan maalivahdin Veini Vehviläisen hyvä torjuntapeli pohjusti joukkueen vierasvoiton Turun Palloseurasta jääkiekkoliigassa perjantaina. JYP kaatoi TPS:n 4-1 ja sai näin turkulaisista revanssin tiistai-illan CHL-ottelun häviöstään.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden tulostahdin odotetaan edelleen petraantuneen syyskesällä.

Nordea ennustaa, että sen seuraamat vajaat 60 Helsingin pörssin yritystä kohensivat liikevoittoaan ilman kertaeriä heinä-syyskuussa keskimäärin reilulla parilla prosentilla vuodentakaisesta.

Venäjä kertoo tappaneensa kolmesataa syyrialaiskapinallista ilmaiskuissaan kuluneen vuorokauden aikana. Asiasta kertoo venäläinen RIA-uutistoimisto. Kapinallisryhmän päämajaan tehdyssä iskussa kuoli kaksisataa kapinallista, joiden joukossa kaksi Isis-järjestön upseeria.

Ruotsin Akatemialla on edellytykset yllättää kaikki, kun se ilmoittaa torstaina kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan.

- Ei voi mitenkään sanoa, kuka voittaa. Mahdollisia kirjailijoita on satoja, varmasti enemmänkin, sanoo Svenska Dagbladetin kirjallisuusarvostelija Madelaine Levy.