Lipunmyyntipisteet poistuvat Hämeenlinnan ja Riihimäen rautatieasemilta ensi vuoden alkupuolella. VR tiedotti maanantaina lakkauttavansa kaikkiaan 13 lipunmyyntipistettä. 
 
Myyntipisteet katoavat Kanta-Hämeen asemien lisäksi myös Joensuusta, Karjaalta, Kokkolasta, Kouvolasta, Kuopiosta, Lappeenrannasta, Mikkelistä, Pasilasta, Rovaniemeltä, Seinäjoelta ja Vaasasta. Kemijärvellä lipunmyynti suljetaan ensi vuoden kuluessa.

Palvelut

Iittalassa etsittiin sunnuntai-iltana kotoaan poistunutta 44-vuotiasta naista. Etsinnöissä oli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä mukana poliisikoira ja useita poliisipartioita. Kadonnut löytyi menehtyneenä maanantaina aamulla. Poliisi ei epäile asiassa rikosta. HäSa

Riihimäen pelikeräyksen tuotto jaetaan Nuorten palvelupisteen kautta tarvitseville. Kuva: Anna-Maija Ahola / Riihimäen kaupunginkirjasto

Riihimäen kirjastossa järjestetty Lahjoita tekemistä nuorelle -keräys tuotti kaikkiaan 18 laatikollista tavaraa. Kahden viikon aikana kerättiin riihimäkeläisille nuorille käytettyjä, hyväkuntoisia lautapelejä, konsolipelejä, dvd-elokuvia sekä maalaus-, askartelu- ja käsityötarvikkeita.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly totesi kokouksen jälkeen, että varmaan keskusteluja AKT:n kanssa käydään. Kuva: Mauri Ratilainen

Keskusjärjestöt arvioivat yhteiskuntasopimusneuvottelujen tilannetta seuraavan kerran keskiviikkona. EK:n mukaan neuvottelujen jatkaminen edellyttää AKT:n saamista mukaan yhteiskuntasopimukseen. - Katseet kohdistuvat yhteen ammattiryhmään, joka vaatii itselleen erioikeuksia.

Pohjois-Kiinaa piinaa yksi vuoden pahimmista savusumuista. Esimerkiksi Pekingissä on annettu toiseksi korkein saastevaroitus ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ilmassa olevien pienhiukkasten määrä ylittää parikymmenkertaisesti terveydelle haitallisina pidetyt raja-arvot.

Valokuvauksen uranuurtaja, maailmankuulu suomalaisvalokuvaaja Claire Aho kuoli kotonaan syttyneessä tulipalossa sunnuntaina, kertoo Yle. Aho oli kuollessaan 90-vuotias. Aho asui Tukholman keskustassa Sveavägenillä, jossa riehuneessa tulipalossa myös loukkaantui kahdeksan ihmistä.

Fordin autoja rallin MM-sarjassa ajattava M-Sport-talli on päättänyt vaihtaa molemmat kuljettajansa ensi kaudeksi. M-Sport kertoi maanantaina, että tallissa ajavat kaudella 2016 norjalainen Mads Östberg ja ranskalaistulokas Eric Camilli. M-Sport päätti luopua britti Elfyn Evansin palveluksista.

Ranskan presidentti  Francois Hollande ja Ruotsin kuningas Carl Gustaf. Kuva: EPA

Pariisin ilmastokokouksessa on kyse koko planeetan tulevaisuudesta ja elämän jatkumisesta, sanoo kokousisännän Ranskan presidentti Francois Hollande. Hänen mukaansa taistelua terrorismia vastaan ei voi erottaa taistelusta ilmastonmuutosta vastaan vaan molemmissa on kyse maailman rauhasta.

VR Groupin arvio yt-neuvotteluiden seurauksena irtisanottavien työntekijöiden määrästä on tällä hetkellä 157 henkilöä. Nyt annettavien päätösten piirissä on VR:n mukaan ollut noin 400 henkilöä. VR:n mukaan selvitykset käydyistä yt-neuvotteluista annetaan vaiheittain.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Viime syksynä Riihimäellä kiivailtiin liikuntapaikkojen käyttömaksuista, jollaisia ei seurojen aiemmin ollut tarvinnut maksaa. Tänä syksynä myrskyn silmässä on taas kerran kulttuuri.Rahasta on niin tiukkaa, että erillinen taloustoimikunta etsi kevään ajan säästön paikkoja.

Esa Lehtinen

Johtaja – onko työmotivaatiosi kohdallaan vai tunnetko olevasi pelkkä palkkarenki?

Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin inspiroivasta johtajasta . Otin silloin jo esille, että inspirointi ja motivointi kulkevat käsi kädessä.

Susanna Hietanen

Lokeroiminen ei toimi…

Perussuomalaisista riittää uutisointia ja artikkeleita. Ääripään ilmiöt kannustavat ”uutisoimaan”. Jos sama tapahtuisi kansallisten / uskonnollisten ryhmien kohdalla, meteli olisi kova. Sitä kutsuttaisiin rasisimiksi tai syrjinnäksi.

Seppo Rehunen

Maakunnan tulevaisuus on omissa käsissä. Onko?

Kolumni, julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 29.11.2015 Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula vieraili Hämeenlinnassa ja sanoi, että Kanta-Hämeen maakunta vastaa itse tulevaisuudestaan. Asia on vain osittain näin.

Postiljooni jakamassa postia postiauto Tjorvenilla vuonna 1973. KUVA: Postimuseo / Tapio Mustasaari

Viime vuosikymmenet ovat olleet Postille pienentyvien lukujen aikaa. Konttorien määrää verotti ensin maaltamuutto ja myöhemmin pankkipalvelujen lähtö. Lopulta sähköistyminen käänsi postilähetysten määrän jyrkkään laskuun. Joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.