Hämeenlinnalainen sukeltaja Vesa Rantanen katsoo elokuvateatterin kangasta ja siinä esiintyviä sukeltajia rauhallisena. Rantanen on yksi elokuvassa esiintyvistä henkilöistä. Nyt hän palaa parin vuoden takaisin tunnelmiin.

Norjan Plurdalenin luolasukellusonnettomuudesta ja sen jälkeisistä tapahtumista kertovassa Takaisin pintaan -elokuvassa suomalaiset sukeltajat hakevat viranomaisia uhmaten menehtyneet ystävänsä vedenalaisesta luolasta kotiin.

Tilaajalle. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Juteinitalossa Parolassa järjestetään tänään tiistaina Aseveli-ilta, jolla kerätään varoja Hattulan-Tyrvännön sotaveteraanien Veteraanikuorolle. Illan aikana esiintyy kaksi kuoroa eli Hattulan-Tyrvännön sotaveteraanien oma Veteraanikuoro sekä Pohjois-Kymen Sotilaspoikien kuoro ja orkesteri.  Vierail

Olli Määttä laukoi Pittsburghille maalin, kun hänen joukkueensa murskasi Anaheimin 6–2 kotikaukalossaan jääkiekon NHL:ssä. Suomalaispuolustaja viimeisteli Pittsburghin viimeisen osuman päätöserässä rannelaukauksella 3–1-ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Yhdysvalloissa New Hampshiren osavaltio äänestää tänään puolueiden presidenttiehdokkaista. Republikaanien puolella mielipidekyselyiden ennakkosuosikki on miljardööri Donald Trump, demokraateilla senaattori Bernie Sanders. Tätä ennen valinnassa on äänestetty vasta yhdessä osavaltiossa, Iowassa.

Pörssikurssit ovat laskeneet myös Aasiassa eilisen Euroopan ja Yhdysvaltojen pörssirysähdyksen jälkeen. Tokion pörssissä laskua tuli alkukaupassa yli neljä prosenttia ja alamäki syveni runsaaseen viiteen prosenttiin iltapäivällä.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n sunnuntaina välittämä kuva lähdössä olevasta raketista Dongchan-rin laukaisualueelta luoteisesta Pohjois-Koreasta. Kuva: KCNA/HANDOUT

Pohjois-Korea onnistui taas kerran tavoitteessaan: laukaisi raketin, jonka tarkoitukseksi ilmoitettiin virallisesti valvontasatelliitin vieminen Maan kiertoradalle.Uusin rakettikoe usean ohjus- ja ydinkokeen sarjassa todistaa koko maailmalle, että häirikkövaltio voi yrittää jopa mannertenvälisen ydi

Esa Lehtinen

Tarvitaanko johtamisessa tunteita ja niiden ymmärtämistä?

”Tunteet tekevät meistä ihmisen”, sanoi eräs suuri ajattelija jo kauan sitten ollen tässä asiassa hyvin oikeassa. Tämän takia puhuessani tunneosaamisesta ja –johtamisesta erilaisissa johtajavalmennyksissa ja seminaareissa joskus vieläkin hämmästyn monien osallistujien suhtautumista aiheeseen.

Kalle Manninen

Punaportin Blues kutsuu pikkuväen koripalloleirille

Nyt on hyvä aika ilmoittautua hauskaan koripalloviikonloppuun, jonka järjestää hämeenlinnalainen koripallon erikoisseura Punaportin Blues. Juniorit mars mars!

Eero Heikkinen

Polittinen papisto sanan selittäjinä presidentin pakolaislinjauksista.

JA NÄIN SE EHKÄ ON.

Riihimäen Cocksin ryöstöretki Latviassa täydentyi sunnuntaina. Käsipallon Baltian liigan kärkipaikka vahvistui entisestään, kun Cocks voitti Kaunasissa kotijoukkue Granitasin maalein 25–29 (14–15). Näin riihimäkeläiset matkustivat Suomeen neljä sarjapistettä rikkaampana.

Verenpainemittareiden hintahaitari liikkuu muutamasta kympistä 150 euroon. Mittarissa olisi hyvä olla ominaisuus, joka ilmoittaa mahdollisesta eteisvärinästä. KUVA: Timo Jakonen Kuva: Timo Jakonen

Kotona mitatut verenpaineluvut ovat keskimäärin 5 mmHg matalampia kuin terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Kotona ihminen yleensä jännittää vähemmän.Kotimittauksessa verenpainetta voidaan lisäksi seurata pidemmällä aikavälillä.

Kuva: Colourbox

Moni asia tai tilanne voi tuntua pelottavalta, vaikka yritämme perustella itsellemme järkisyillä, ettei vaaraa ole.Miksi korkealla, esimerkiksi parvekkeella, alkaa tuntua, että maa vetää puoleensa, psykologi ja psykoterapeutti Antti Korhonen?Ihmisellä on elämän- ja kuolemanvietti.

Arvostettu ravintola- ja kahvilaopas Gault et Millau on antanut hyvät pisteet niin miljöön, tunnelman kuin tarjonnan laadusta Suomen Ranskan instituutin kahvilalle. Kuva:

Aivan Sorbonnen yliopiston naapurustossa sijaitsevan Suomen Ranskan instituutin tehtävänä on tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta.– Arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli tästä entisestä elokuvateatterista kunnianosoituksen koko suomalaiselle arkkitehtuurille, kertoo instituutin tiedotta

Punainen Mylly on edelleen yksi Pariisin suosituimmista kabareista. Juhani Aho asui aikoinaan sen lähistöllä ja kuului kabareen kanta-asiakkaisiin.

Ympärilläni kaikki puhuvat siitä, miten tärkeää on jatkaa taideopintoja ulkomailla. Sinne siis käynee minunkin tieni – ehkäpä Pariisiin!, kirjoitti Akseli Gallen-Kallela vuonna 1883.Vuotta myöhemmin mestari pakkasi laukut ja otti mukaan työnsä Poika ja Varis.