Suomessa on keskimäärin 90 löytämätöntä kultaesiintymää, joiden varannot ovat 50 prosentin todennäköisyydellä ainakin 750 tonnia kultaa, kertoo Geologisen tutkimuskeskuksen (GTK) tuore selvitys.

Tutkimuslaitos on arvioinut orogeeniset kultavarannot kallioperässä noin kolmasosasta Suomen maapinta-alaa.

– On erittäin hyvä kysymys, mitä tämä käytännössä merkitsee? sanoo GTK:n erikoistutkija Pasi Eilu.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Tuoreessa hallitusohjelmassa päiväkotiryhmän enimmäiskokoa ollaan nostamassa seitsemästä lapsesta kahdeksaan yhtä työntekijää kohti. LEHTIKUVA / Sari Gustafsson

Hallituksen aikomus kasvattaa yli 3-vuotiaiden lasten päiväkotiryhmien kokoa saa täystyrmäyksen sekä lastentauteihin erikoistuneilta lääketieteen ammattilaisilta että lastentarhanopettajilta. Yhtä työntekijää kohden voisi jatkossa olla kahdeksan lasta, kun määrä nyt on seitsemän.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Rafael Nadal teki selvää jälkeä venäläisvastustajastaan. LEHTIKUVA/AFP

Novak Djokovicin ja Rafael Nadalin odotettu ja toivottu kohtaaminen tenniksen Ranskan avoimissa tuli taas lähemmäksi, kun kumpikin selvitti kolmannen kierroksen ottelunsa lauantaina. Nyt tarvitaan molemmille enää voitot seuraavalla kierroksella ja he kohtaavat puolivälierässä.

JP Morgan Chase aikoo leikata ensi vuonna ainakin kaksi prosenttia nykyisestä työvoimastaan. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltalaispankki JP Morgan Chase aikoo irtisanoa tuhansia työntekijöitä, uutisoi Wall Street Journal. Lehden mukaan potkut saa kaikkiaan yli 5 000 ihmistä.

Irtisanomisten taustalla ovat yhtiön suunnitelmat siirtyä yhä enemmän netti- ja mobiilipalvelujen tarjoajaksi.

Kuvassa Neste Shippingin öljytankkeri Tempera Suomenlahdella. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Neste myy raakaöljylaiva Temperan öljy-yhtiö Perencolle. Yhtiö päätti jo vajaa kaksi vuotta sitten luopua varustamoliiketoiminnastaan.

Tempera oli yksi maailman suurimmista superjääluokan aluksista, kun se luovutettiin Suomeen.