Naudanlihan kulutus on vähentynyt Suomessa 1970-luvulta lähtien, vaikka lihan kokonaiskulutus on tasaisesti kasvanut 2010-luvulle saakka.

Ilmastotietoinen ihminen välttää naudanlihaa ja valitsee lautaselleen mieluummin siipikarjaa tai possua. Naudat röyhtäilevät metaania ja ovat siksi suuri syyllinen ilmastonmuutokseen. 

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Henkilöauto tuhoutui tulipalossa Hämeenlinnan rautatieaseman lähellä sijaitsevalla pysäköintialueella lauantai-iltana. Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle hieman ennen iltayhdeksää.

Palo oli alkanut auton sisätiloista ja sitä epäillään tahallisesti sytytetyksi. HÄSA

Kuntapäättäjät ympäri Suomen hierovat parhaillaan älynystyröitään pohtiessaan, miten tulisi suhtautua omaan kuntaan mahdollisesti tulevaan pakolaisten vastaanotto- tai hätämajoituskeskukseen. Ei välttämättä tarvitsisi, sillä kunta ei asiasta aina edes voi päättää.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Kuva: Pekka Rautiainen

VR saattaa kertoa lisää huonoja uutisia lähitulevaisuudessa ilmoittamiensa rajujen henkilöstöleikkauksien ja junavuorojen vähentämisten jatkoksi.

Syynä on se, että valtio aikoo vähentää VR:ltä ostamiaan palveluja 12 miljoonalla eurolla nykyisestä 40 miljoonasta eurosta.

EU:n sisäministerit kokoontuvat hätäkokoukseen pakolaiskriisin vuoksi ensi kuun puolivälissä. Kokous järjestetään Brysselissä 14. syyskuuta. Sisäministereiden on tarkoitus arvioida pakolaistilannetta ja ratkaista, miten EU siihen vastaa.

Ruotsin poliisi on ottanut kolme miestä kiinni epäiltyinä osallisuudesta Rinkebyn ampumiseen. Miehet ilmoittautuivat itse poliisille.

Poliisi ei osannut kertoa, miksi miehet ilmoittautuivat poliisille omatoimisesti.