Hämeenlinnan torilla raikasivat lauantai-iltapäivänä rummut kuin sambakarnevaaleilla, kun kaupungin ensimmäinen Pride-marssi lähti liikkeelle kohti Linnanpuistoa.

– Meitä on täällä reilu 300, voitteko kuvitella, Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Väisänen kuulutti kovaääniseen juuri ennen marssin alkua.

Sateenkaarilippujen lisäksi osa marssijoista oli varustautunut iskulauseilla varustelluin kyltein.

Vesillä liikkujat törmäävät viranomaisten alkoholivalvontaan vain harvoin. Saaristomeren alueella valvontaa tekevät Lounais-Suomen poliisi ja Länsi-Suomen merivartiosto. Vaikka partioyksikköjä on yhteensä toistakymmentä, on valvottava alue myös erittäin iso.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Liverpool on voittanut Helsingin Jalkapalloklubin kansainvälisessä ottelussa 2-0 (0-0).

Liverpoolin avausmaalin teki 73. minuutilla belgialaishyökkääjä Divock Origi. Vaihtomies Origi jatkoi pallon läheltä verkkoon James Milnerin syötöstä.

Japanin poliisi on pidättänyt bitcoineja välittäneen Mt.Goxin johtajan Mark Karpelesin. Häntä epäillään ainakin tietojen väärentämisestä. Epäilyn mukaan hän olisi luonut keinotekoisesti noin miljoona dollaria johtamansa yrityksen tietojärjestelmään.

Yhdysvaltain Kaliforniassa noin 8 000 palomiestä kamppailee maasto- ja metsäpaloja vastaan. Pahan kuivuuden vaivaamassa osavaltiossa on yritetty sammuttaa viikonloppuna yli kahtakymmentä paloa.

Yksi palomies kuoli torstaina metsäpalossa Alturasin lähistöllä.

Helsinki on vahva ehdokas vuoden 2017 tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtuma Worldconin pitopaikaksi. Järjestäjäorganisaation Eemeli Aron mukaan elokuisessa äänestyksessä neljästä ehdokkaasta voitosta kamppailevat käytännössä Helsinki ja Yhdysvaltojen Washington DC.

Muusikko ja lauluntekijä Pelle Miljoona sai Juha Vainion Rahaston 6 000 euron tunnustuspalkinnon perjantaina Kotkan Meripäivillä.

Pelle Miljoona on eri kokoonpanoissa julkaissut yli 30 albumia ja useita kirjoja.