Hämeenlinnassa rikottiin eilen tämän kesän lämpöennätys, Katisen säähavaintoasemalla korkeimmat lämpötilat olivat 29,4 astetta ja Evolla 29,8 astetta.

Päijät-Hämeessä ja Etelä-Suomessa rikottiin monin paikoin 30 asteen raja. Lämmin sää jatkuu vielä tänään, mutta sunnuntaina viileämpää ilmaa alkaa saapua Suomeen.

Viimein alkaneet helteet saivat hitaat hämäläisetkin heti nauttimaan auringosta.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Sanotaan, että kreikkalaisilla on harvinaisen hyvä taito sotkea omat asiansa.

Väittämää on omiaan vahvistamaan huominen kansanäänestys.

Asiantuntijoiden mukaan suuri osa kreikkalaisista ei tiedä, mistä he äänestävät. Näin sanovat myös monet ateenalaiset katugallupeihin vastanneet.

Swimming Jyväskylän Mimosa Jallow on uinut 50 metrin selkäuinnin Suomen ennätyksen. Jallow paransi SE:n aikaan 28,20 Helsingin kansainvälisissä gp-uinneissa.

Jallow, 21, ei ollut herkistellyt kisaa varten, joten Suomen ennätys oli yllätys.

Kävi sunnuntain kansanäänestyksessä miten tahansa, Faye Gritsi tulee maanantaina töihin ateenalaisen start up -keskuksen Cuben toimistoon. Joko hän jatkaa lontoolaisyrityksen Kreikan toimiston perustamista tai alkaa suunnitella paluumuuttoa Lontooseen.

Suomalainen fantasia- ja tieteiskirjallisuus, suomikumma, on vihdoin salonkikelpoista muun kaunokirjallisuuden rinnalla, suomikumman tunnetuin edustaja Johanna Sinisalo sanoo. Sinisalon mukaan kaunokirjan fantastisiin elementteihin ei enää edes välttämättä kiinnitetä huomiota.

Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva kolmipäiväinen Ruisrock alkoi tänään Turussa hellesäässä. Viikonlopun aikana Ruissalon kansanpuistossa nähdään yli 60 artistia ja bändiä.