– Ehdottoman hyvä, että kun tällainen tila on tyhjillään, sille löytyy käyttöä. Mutta surullista, että tämän tyyppistä hätämajoitusta tarvitaan.

Näin sanoo Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) suunnitelmasta, jonka mukaan Mainiemen kuntoutuskeskuksen tiloihin Lammille perustetaan turvapaikanhakijoiden tilapäinen vastaanottokeskus.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Romutuspalkkiolta ovat loppuneet rahat. Uusien autojen ostajille ei enää voida maksaa 1 500 euron romutuspalkkiota.

Kokeiluun oli varattu 3 miljoonaa euroa, joka on käytännössä jo nyt käytetty. Kokeilu käynnistyi heinäkuun alusta.

Lastenoikeusjärjestö Planissa on edessä vaikeita päätöksiä. Kehitysyhteistyörahoihin esitettyjen leikkausten takia Plan karsii menoja usean miljoonan edestä, kertoo Suomen Planin pääsihteeri Ossi Heinänen.

Säästöjä haetaan Suomesta ja kehitysapuhankkeista ulkomailla.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Helsingin Jokerit jatkaa puhtaalla pelillä jääkiekon KHL-kaukaloissa. Jokerit kaatoi kauden toisessa kotiottelussaan Torpedo Nizhni Novgorodin maalein 5-1.

Jokerit johti ottelua kahden erän jälkeen niukasti 2-1, mutta kolmannessa erässä isännät mättivät kolme osumaa.

Yrityssaneerauksessa oleva Talvivaara Oyj kertoo jatkavansa neuvotteluita valtion ja mahdollisten sijoittajien kanssa, jotta yhtiö voisi osallistua Talvivaaran kaivoksen toimintaan. Yhtiön tavoitteena on ostaa osa kaivoksesta tai varmistaa muutoin liiketoimintansa jatkuminen.

Kuluttajien luottamus talouteen pysyi heikkona elokuussa, selviää Tilastokeskuksen luottamusindikaattorista. Kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 8,3, kun pitkän ajan keskiarvo on 11,8.

Euroopan pörssit ovat avanneet tänään tuhdissa nousussa Yhdysvaltain osakemarkkinoiden perässä.

Lontoon FTSE100-indeksi oli kohonnut kello 11 aikaan 2,1 prosenttia ja Saksan Dax lähes 3 prosenttia.

Gooteiksi itsensä mieltävillä teineillä on huomattavasti korkeampi riski sairastua masennukseen kuin muilla ikätovereillaan, kertoo brittitutkimus.

Tutkijat eivät kuitenkaan osaa sanoa, altistaako goottius masennukselle vai tuleeko masentuneista nuorista gootteja.

Välimerellä Libyan rannikolla on kuollut ehkä jopa noin 450 maahanpyrkijää kahden laivan upottua, kertoo BBC.

Silminnäkijän mukaan merestä on nostettu ja viety sairaalaan ainakin sata kuollutta. Pelastusoperaatio jatkuu, mutta valtaosan laivoissa olleista pelätään kuolleen.