Suomen sähkön hinta on eriytynyt heinäkuussa kokonaan Nord Poolin pohjoismaisista markkinoista. Sähkön tukkuhinta on maksanut meille jopa yli kuusi kerta enemmän kuin ruotsalaisille.

Sähkönkuluttajia edustavan etujärjestön Elfin toimitusjohtaja Pasi Kuokkanen ihmettelee Suomen hintatasoa.

– Me kaikki maksamme tästä. Meillä on selvästi tarvetta sekä uudelle sähköntuotannolle että uusille siirtoyhteyksille, Kuokkanen sanoo.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Raakaöljyn hinta on syöksynyt viime päivinä nopeasti alaspäin. Brent-laatu maksoi tiistai-iltana 53,36 dollaria tynnyriltä käytyään päivällä 52,28 dollarissa. Vielä kesäkuun lopussa hinta oli 63,59 dollaria.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kokoontuu perjantaina ylimääräiseen kokoukseen. Aiheena on Suomen osallistuminen EU:n operaatioon Välimeren ihmissalakuljetusta vastaan.

Asiasta kertoi ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) twitter-viestissään.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

@hameensanomat.fi

Muinoin oli aika, jolloin mietti hyvin juhlitun yön jälkeisenä aamuna, mitä sitä tänään tekisi. Katsoisiko koko päivän elokuvia ja viitsisikö kebabin tilaamisen sijaan peräti laatia itse päivällisensä. Harvoin viitsi, koska ei ollut pakko.

Raakaöljyn hinta on syöksynyt viime päivinä nopeasti alaspäin. Brent-laatu maksoi tiistai-iltana 53,36 dollaria tynnyriltä käytyään päivällä 52,28 dollarissa. Vielä kesäkuun lopussa hinta oli 63,59 dollaria. Alaspäin on tultu vajaassa kuukaudessa lähes 20 prosenttia.

Ateenan pörssi on saanut Euroopan keskuspankilta luvan avautua jälleen kuukauden kiinni olon jälkeen. Asiasta kertoi pörssin edustaja.

Kaupankäynti saattaa käynnistyä jo huomenna. Kreikkalaisten sijoittajien kaupankäyntiä kuitenkin rajoitetaan, jotta pääomapako pankeista ei kiihtyisi.

Raakaöljyn hinnan putoaminen painaa Venäjän ruplan kurssia alaspäin. Euro maksoi alkuillasta noin 67 ruplaa ja dollari 60,70 ruplaa.

Rupla on menettänyt kahdessa kuukaudessa arvostaan yli 15 prosenttia dollaria vastaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi Afrikan unionille (AU) pitämässään puheessa, että Afrikan demokratia on uhattuna, jos presidentit eivät suostu luopumaan vallasta virkakautensa lopussa.

- Kenenkään ei pitäisi olla presidentti koko ikäänsä, Obama sanoi.

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Nato seisoo Turkin takana hirveiden terroritekojen edessä. Stoltenberg kommentoi asiaa ennen Turkin pyynnöstä pidettävää Naton hätäkokousta.

Libyalainen tuomioistuin on tuominnut ex-diktaattori Muammar Gaddafin pojan Saif al-Islamin kuolemaan vuoden 2011 kansannousun aikaisista rikoksista. Hänet tuomittiin poissaolevana.

Muusikko ja lauluntekijä Pelle Miljoona sai Juha Vainion Rahaston 6 000 euron tunnustuspalkinnon perjantaina Kotkan Meripäivillä.

Pelle Miljoona on eri kokoonpanoissa julkaissut yli 30 albumia ja useita kirjoja.

Moskovan Bolshoi-teatterissa sai keskiviikkona ensi-iltansa baletti, joka perustuu Mihail Lermontovin klassikkoteokseen Aikamme sankari. Ensi kertaa näytöksessä oli mukana myös pyörätuolissa olevia tanssijoita.