Takaa tullut autoilija törmäsi kääntyvien kaistalla jonossa olleen Erkka Seppälän, 17, mopoauton perään tammikuun alussa.

– Peräänajaja varmasti huomasi törmäyksen, sen verran kolisi, Seppälä muistelee.

Törmäys halkaisi mopoauton puskurin. Punaisella vanhanmallisella henkilöautolla liikkeellä ollut mies jatkoi matkaansa tietojaan jättämättä, joten Seppälä joutuu maksamaan itse puskurin uusimisen.

Tilaajalle. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Nordean eilen illalla alkanut järjestelmähäiriö on korjattu. Pankin mukaan korteilla voi jälleen maksaa ja nostaa rahaa, mutta korteissa voi esiintyä vielä yksittäisiä häiriöitä. Häiriö vaikutti Nordean verkko- ja mobiilipankkipalveluihin, käteisnostoihin ja korttimaksuun.

Alppihiihtäjä Andreas Romar on laskenut maailmancupissa pisteille Etelä-Koreassa. Romar oli Jeongseonissa tänään 28:s supersuurpujottelussa. Seuraavien talviolympialaisten rinteessä voittoon laski sveitsiläinen Carlo Janka. Hän oli 0,82 sekuntia nopeampi kuin Italian Christof Innerhofer.

Jääkiekon NHL:ssä St. Louisin Jori Lehterä ja Floridan Jussi Jokinen olivat pelipäällä yön kierroksella. Kumpikin laukoi maalin ja antoi maalisyötön. Lehterä oli tärkeässä roolissa, kun St. Louis kellisti kotonaan Minnesotan osumin 4–1.

Taiwanissa pelastustyöt jatkuvat eloonjääneiden löytämiseksi perjantai-iltana tapahtuneen maanjäristyksen jälkeen. Taiwanin eteläosassa Tainanin kaupungissa yli sata ihmistä on yhä kateissa. Järistys romahdutti Tainanissa toista sataa taloa.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Vaikka ennusteet lupaavat maakunnalle elinvoimaa, väestömäärä on laskussa. Ilman työpaikkoja ja toimivia palveluita, muun muassa joukkoliikennettä, elinvoima katoaa. Kuva: Katariina Filppula

Seutujen elinvoimaisuudesta julkaistun selvityksen mukaan maan kasvukäytävällä sijaitsevien kaupunkiseutujen ennusteet ovat kohtalaisen hyvät. Elinvoimaisuudessa erityisesti Hämeenlinnan seutu, mutta myös Riihimäki ovat maan kärkipäätä.Forssakin sinnittelee puolivälissä eli on maan 70 seudusta 36.

Politiikka on jännää. Saman pöydän ääressä istuvat päättäjät voivat kokea keskusteluilmapiirin hyvin monella tavalla. Toisesta ilmapiiri on erinomainen, toisesta surkein ikinä. Teimme valtuutetuille nimettömän ilmapiirikyselyn, kyselyn tulokset ovat tänään Justissa.

Sirpa Pietikäinen

Saamelaisten oikeudet tarvitsevat vahvempaa turvaa

Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa. Siihen nähden on hämmästyttävää, että Euroopan unionilta puuttuu selkeä politiikka saamelaisten oikeuksien turvaamiseksi.

Kalle Manninen

Punaportin Blues junttasi Wartti-Basketin syvälle lohkojumbojen hautausmaan synkänmustiin multiin

PuB - Wartti-Basket 74-68 Hämeenlinnalaisen koripalloilun erikoisseura Punaportin Blues pomppasi miesten eteläisen alueen lohkonsa kärkikolmikkoon voitettuaan lohkon viimeiselle paikalle jämähtäneen helsinkiläisen Wartti-Basketin lukemin 74–68.

Seppo Rehunen

Hämeenlinnan liikunnan ja kulttuurin kehittäminen kangertelee

Kolumni, julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 3.2.2016

Arvostettu ravintola- ja kahvilaopas Gault et Millau on antanut hyvät pisteet niin miljöön, tunnelman kuin tarjonnan laadusta Suomen Ranskan instituutin kahvilalle. Kuva:

Aivan Sorbonnen yliopiston naapurustossa sijaitsevan Suomen Ranskan instituutin tehtävänä on tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta.– Arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli tästä entisestä elokuvateatterista kunnianosoituksen koko suomalaiselle arkkitehtuurille, kertoo instituutin tiedotta

Punainen Mylly on edelleen yksi Pariisin suosituimmista kabareista. Juhani Aho asui aikoinaan sen lähistöllä ja kuului kabareen kanta-asiakkaisiin.

Ympärilläni kaikki puhuvat siitä, miten tärkeää on jatkaa taideopintoja ulkomailla. Sinne siis käynee minunkin tieni – ehkäpä Pariisiin!, kirjoitti Akseli Gallen-Kallela vuonna 1883.Vuotta myöhemmin mestari pakkasi laukut ja otti mukaan työnsä Poika ja Varis.

Kolmen raaka-aineen sitruunavanukas on helppo ja pirteä jälkiruoka. Kuva: Riitta Salmi

Sitruuna tuo mielikuvan happamuudesta, mutta ruoanlaitossa se voi olla myös virkistävä lisä tuttuihin ruokiin.Sitruunan kuori on erinomainen mauste, sillä siinä on aromikkaita öljyjä.

- Käyn töissä ja asun omassa asunnossa, joten palkan tullessa maksan aina ensimmäisenä vuokran. Jaan jäljelle jäävän summan niin, että tiedän, paljonko voin viikossa käyttää. Ei se mitenkään hankalaa ole. Sain verkkopankkitunnukset 16-vuotiaana ja hoidan raha-asiani itse. Pankkikorttini Kekkonen vahtii rahankäyttöäni, sanoo Ella Seppänen. Kuva: Jori Liimatainen

Yhä nuoremmat hoitavat ostoksiaan itse, ja alakouluikäisetkin asioivat kaupoissa pankki- ja lähimaksukortilla tai mobiilisti.Tämä näkyy pankeissa, joissa jo pienille lapsille tilataan pankkikortteja.

”Joskus en saanut uusia nyrkkeilyhanskoja. Itsellä ei ollut rahaa enkä kehdannut pyytää vanhemmilta. Pyyntö olisi tuntunut kohtuuttomalta. Lopulta sain hanskat, kun sain kerättyä riittävästi omaa rahaa," sanoo Rasmus Svahn. Kuva: Minna Hirvelä

Tili tuli, tili meni.Otanpa vielä viidennen palasen. On niin hyvää.Kymmenen kilometriä pystyy juoksemaan kuka tahansa, itsehän tähtään maratonille. Suorituskyvyn venyttäminen kasvattaa minua ihmisenä.Kuulostaako tutulta?Mitä hyötyä on pysytellä kohtuuden ystävänä?