Palvelut

Ruotsidemokraattien kannatus on noussut 20 prosenttiin, kertoo Ruotsin tilastokeskuksen mittaus. Toukokuussa tehdyssä edellisessä kyselyssä puoleen kannatus oli vielä alle 15 prosenttia. Eroa toiseksi suurimpaan puolueeseen kokoomukseen on enää vajaat neljä prosenttiyksikköä.

Poliisi epäilee Niinisalon tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Kankaanpään Niinisalossa paloi aamulla turvapaikanhakijoiden majoitustilaksi kaavailtu kaksikerroksinen puukerrostalo. Paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä, kertoi tutkinnanjohtaja komissario Sari Malinen.

Hallituslähde uutistoimistoille: Saksan hallitus on hyväksynyt suunnitelman sotilaallisesta avusta äärijärjestö Isisin vastaiseen taisteluun Syyriassa. Aiemmin Saksan asevoimien komentaja Volker Wieker on sanonut, että Saksa saattaa lähettää 1 200 sotilasta Lähi-itään vuoden loppuun mennessä.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Nostan hattua valtakunnansovittelija Minna Helteelle. Hänellä oli täysi työ saada postityöntekijöiden liiton PAU:n ja työnantajaa edustavan Paltan neuvottelut jonkinlaiseen päätökseen.Pakko myöntää, että sympatiani olivat työtaistelun aikana postinjakajien puolella.

Esa Lehtinen

Johtaja – onko työmotivaatiosi kohdallaan vai tunnetko olevasi pelkkä palkkarenki?

Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin inspiroivasta johtajasta . Otin silloin jo esille, että inspirointi ja motivointi kulkevat käsi kädessä.

Susanna Hietanen

Lokeroiminen ei toimi…

Perussuomalaisista riittää uutisointia ja artikkeleita. Ääripään ilmiöt kannustavat ”uutisoimaan”. Jos sama tapahtuisi kansallisten / uskonnollisten ryhmien kohdalla, meteli olisi kova. Sitä kutsuttaisiin rasisimiksi tai syrjinnäksi.

Seppo Rehunen

Maakunnan tulevaisuus on omissa käsissä. Onko?

Kolumni, julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 29.11.2015 Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula vieraili Hämeenlinnassa ja sanoi, että Kanta-Hämeen maakunta vastaa itse tulevaisuudestaan. Asia on vain osittain näin.

 Kuva: Wolfgang Zwanzger www.20er.net

Lievää flunssaa potevan mieli voi tehdä kuntoilemaan, mutta seuraukset saattavat pelottaa.Jos on flunssainen olo mutta ei kuumetta, saako silloin liikkua, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Jari Parkkari UKK-instituutista?– Kuume, lihas- tai nivelkivut ja niihin liittyvä väsymys ovat oireita, joide

Yksi vannoo kaloreiden laskemisen nimeen, toista energian määrän mittayksikkö ei voisi vähempää kiinnostaa.Mitä ihminen syö, kun hän syö kaloreita?– Aihe ei ole ihan yksiselitteinen, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm aloittaa.Hän kertoo esimerkin.– Kun nenän edessä olevaa ruoka-annosta l

Postiljooni jakamassa postia postiauto Tjorvenilla vuonna 1973. KUVA: Postimuseo / Tapio Mustasaari

Viime vuosikymmenet ovat olleet Postille pienentyvien lukujen aikaa. Konttorien määrää verotti ensin maaltamuutto ja myöhemmin pankkipalvelujen lähtö. Lopulta sähköistyminen käänsi postilähetysten määrän jyrkkään laskuun. Joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.