Hallintarekisteriin liittyviä lausuntoja käsiteltiin hallituksessa viime torstaina juuri ennen kyselytuntia, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo. Hän sanoo, että hallintarekisteri ei etene, koska esityksen lausunnot olivat niin kriittisiä. Hänen mukaansa valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) virheellinen lausunto torstain kyselytunnilla ei vaikuttanut hallintarekisterin hyllyttämiseen.

Palvelut

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa kaksi viikkoa sitten sakkotuomion henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta saanut rikosylikonstaapeli on saanut varoituksen Hämeen poliisilaitokselta.Poliisimies oli asiattomasti hakenut tyttärensä poikaystävän rekisteritietoja ja näin loukannut se

Jääkiekkoliigassa pelaavan Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo on jättänyt Espoon käräjäoikeuteen velkasaneeraushakemuksen. Asiasta kertovat Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Velkasaneerauksella Blues suojautuu verohallinnon ja Keskinäisen Työeläkevakuutusyhtiö Elon konkurssihakemuksilta.

Suomi juhlistaa sataa itsenäistä vuottaan vuonna 2017. Juhlavuodesta halutaan kaikkien suomalaisten juhla, ja niinpä kuka tahansa voi tehdä ohjelmaehdotuksen. Hyväksymisen ehtona on vain, että tapahtuma on vuonna 2017 ja että se liittyy juhlavuoden teemaan.

Jalkapallon Englannin Valioliigan mestarijoukkue Chelsea suunnittelee uutta stadionia, jolle mahtuisi 60 000 katsojaa. Lontoolaisseura on hakenut lupaa suunnitelmille, joilla se korvaisi nykyisen Stamford Bridge -stadionin uudella areenalla.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Nostan hattua valtakunnansovittelija Minna Helteelle. Hänellä oli täysi työ saada postityöntekijöiden liiton PAU:n ja työnantajaa edustavan Paltan neuvottelut jonkinlaiseen päätökseen.Pakko myöntää, että sympatiani olivat työtaistelun aikana postinjakajien puolella.

Esa Lehtinen

Johtaja – onko työmotivaatiosi kohdallaan vai tunnetko olevasi pelkkä palkkarenki?

Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin inspiroivasta johtajasta . Otin silloin jo esille, että inspirointi ja motivointi kulkevat käsi kädessä.

Susanna Hietanen

Lokeroiminen ei toimi…

Perussuomalaisista riittää uutisointia ja artikkeleita. Ääripään ilmiöt kannustavat ”uutisoimaan”. Jos sama tapahtuisi kansallisten / uskonnollisten ryhmien kohdalla, meteli olisi kova. Sitä kutsuttaisiin rasisimiksi tai syrjinnäksi.

Seppo Rehunen

Maakunnan tulevaisuus on omissa käsissä. Onko?

Kolumni, julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 29.11.2015 Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula vieraili Hämeenlinnassa ja sanoi, että Kanta-Hämeen maakunta vastaa itse tulevaisuudestaan. Asia on vain osittain näin.

 Kuva: Wolfgang Zwanzger www.20er.net

Lievää flunssaa potevan mieli voi tehdä kuntoilemaan, mutta seuraukset saattavat pelottaa.Jos on flunssainen olo mutta ei kuumetta, saako silloin liikkua, liikuntalääketieteen erikoislääkäri Jari Parkkari UKK-instituutista?– Kuume, lihas- tai nivelkivut ja niihin liittyvä väsymys ovat oireita, joide

Yksi vannoo kaloreiden laskemisen nimeen, toista energian määrän mittayksikkö ei voisi vähempää kiinnostaa.Mitä ihminen syö, kun hän syö kaloreita?– Aihe ei ole ihan yksiselitteinen, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm aloittaa.Hän kertoo esimerkin.– Kun nenän edessä olevaa ruoka-annosta l

Postiljooni jakamassa postia postiauto Tjorvenilla vuonna 1973. KUVA: Postimuseo / Tapio Mustasaari

Viime vuosikymmenet ovat olleet Postille pienentyvien lukujen aikaa. Konttorien määrää verotti ensin maaltamuutto ja myöhemmin pankkipalvelujen lähtö. Lopulta sähköistyminen käänsi postilähetysten määrän jyrkkään laskuun. Joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.