Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on jo aikaisemmin päättänyt myydä Rengon pappilan. Nyt hanke on edennyt niin pitkälle, että ensimmäiset esittelyt pappilassa pidetään heinäkuun lopulla.

Myytävänä on vanha pappilarakennus, rippitupa, sauna ja entinen navetta sekä 1,8 hehtaarin suuruinen maapalsta. Tilaan kuuluu hieman Rapalammin rantaa.

Päärakennus remontoitiin perusteellisesti 2000-luvun alussa. Rakennuksen ulkoasu on 1900-luvun alusta, mutta runko 1700-luvulta.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Torstaista tuli kesän toistaiseksi lämpimin päivä.

Ilmatieteen laitoksen iltapäivän tietojen mukaan Suomen kuumin paikkakunta oli tänään Satakunnan Kokemäki, jossa mitattiin iltapäivällä 27 lämpöastetta.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi 53:lle talvilajien urheilijalle yhteensä 515 000 euroa urheilija-apurahoja.

Suuren apurahan 20 000 euroa saa seitsemän urheilijaa. 10 000 euron apurahan saa 27 ja 5 000 euron apurahan 19 urheilijaa.

Yhdysvallat on pyytänyt Sveitsiä luovuttamaan toukokuussa pidätetyt seitsemän jalkapallojohtajaa Yhdysvaltoihin. Pidätettyjä epäillään Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptioskandaaliin liittyvästä rahankiristyksestä.

Suomalainen energiantuotanto ja energiapolitiikka ovat tulleet murrokseen. Näin arvioivat Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Pami Aalto ja Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund.

Ajoneuvojen ensirekisteröintien määrä on kääntynyt laskuun, kerrotaan liikenteen turvallisuusvirastosta Trafista.

Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana ajoneuvoja rekisteröitiin kaikkiaan noin 92 500 kappaletta eli 4,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Euroryhmä päätti tänään puhelinkokouksessaan odottaa Kreikan sunnuntaisen kansanäänestyksen tulosta ennen kuin neuvotteluja jatketaan. Ryhmä keskusteli kokouksessaan Kreikan täydennetystä pyynnöstä uuden kahden vuoden rahoitustukiohjelman saamiseksi Euroopan vakausmekanismista (EVM).

Filippiineillä ainakin 36 ihmistä kuoli, kun matkustajalautta kaatui kovassa merenkäynnissä tänään. Lautalla oli 189 ihmistä ja miehistö, mutta rannikkovartioston ja poliisin mukaan valtaosa heistä selvisi onnettomuudesta. Kateissa oli illalla paikallista aikaa vielä 26 ihmistä.

Kultainen Harmonikka -kilpailun voitti keskiviikkoiltana lohjalainen Sami Salonen.

Toiseksi tiukassa kilpailussa tuli 23-vuotias helsinkiläinen Joose Ojala ja kolmanneksi ylsi 17-vuotias Nella-Riina Ylitalo Kalajoelta. Yleisö äänesti suosikikseen 19-vuotiaan joutsalaisen Iida Rajalan.