Autokaupoista alkanut kiista johti väkivaltaiseen ryöstön yritykseen viime vuoden helmikuussa Hausjärvellä.

Kaksi paikallista miestä oli vaihtanut henkilöautoja päikseen. Kahta viikkoa myöhemmin toinen miehistä tuli kuitenkin katumapäälle.

Kaupan toinen osapuoli tarjoutui perumaan vaihdon tai ratkaisemaan asian rahalla. Tämä ei kuitenkaan kelvannut pettyneelle miehelle, joka pyysi apua tuntemaltaan moottoripyöräjengiläiseltä.

Tilaajalle. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Yhdysvaltalainen astronautti Edgar Mitchell on kuollut 85-vuotiaana. Mitchell oli kuudes Kuun pinnalla kävellyt ihminen. Hän osallistui Apollo 14 -avaruuslennolle vuonna 1971. Kyseessä oli kolmas miehitetty kuulento. Mitchell vastasi lennolla Antares-kuumodulin ohjaamisesta.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Niin muuttuu maailma, Eskoseni.Perustulo ei ole enää pelkkää idealistien haihattelua, vaan vakavasti otettava vaihtoehto, kun sosiaaliturvaa modernisoidaan.Tätä mieltä olivat yritysmaailman huiput johtavien teollisuusmaiden talouskokouksessa Davosissa.Sveitsi järjestää jo kesäkuussa neuvoa-antavan k

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kosiskelee lähinnä tyytymättömiä keskustalaisia ja perussuomalaisia uuteen puolueeseensa.  Kuva: Joel Maisalmi

Europarlamentaarikko ja keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoitti perustaneensa uuden puolueen, Kansalaispuolue ry:n. Pitkäaikainen ministeri ilmoitti samalla irtautuvansa keskustan toiminnasta. Väyrysen veto on isku sekä keskustalle että pääministeri Juha Sipilälle.

Kalle Manninen

Punaportin Blues junttasi Wartti-Basketin syvälle lohkojumbojen hautausmaan synkänmustiin multiin

PuB - Wartti-Basket 74-68 Hämeenlinnalaisen koripalloilun erikoisseura Punaportin Blues pomppasi miesten eteläisen alueen lohkonsa kärkikolmikkoon voitettuaan lohkon viimeiselle paikalle jämähtäneen helsinkiläisen Wartti-Basketin lukemin 74–68.

Seppo Rehunen

Hämeenlinnan liikunnan ja kulttuurin kehittäminen kangertelee

Kolumni, julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 3.2.2016

Leo Leppänen

Kaupunginhallituksen tietovuoto – hyvin kiharainen juttu

Saattaa käydä niin, että valokuvaaja Markku Wiikin, Sambia-tietovuotoa koskevan todistajalausunnon innoittamana Hämeenlinnan kaupungin viime viikolla poliisille toimittama tutkintapyyntö ei johda syytteeseen. Käräjäoikeudessa tällaisessa jutussa tuomioon tarvitaan vahva näyttö.

Arvostettu ravintola- ja kahvilaopas Gault et Millau on antanut hyvät pisteet niin miljöön, tunnelman kuin tarjonnan laadusta Suomen Ranskan instituutin kahvilalle. Kuva:

Aivan Sorbonnen yliopiston naapurustossa sijaitsevan Suomen Ranskan instituutin tehtävänä on tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta.– Arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli tästä entisestä elokuvateatterista kunnianosoituksen koko suomalaiselle arkkitehtuurille, kertoo instituutin tiedotta

Punainen Mylly on edelleen yksi Pariisin suosituimmista kabareista. Juhani Aho asui aikoinaan sen lähistöllä ja kuului kabareen kanta-asiakkaisiin.

Ympärilläni kaikki puhuvat siitä, miten tärkeää on jatkaa taideopintoja ulkomailla. Sinne siis käynee minunkin tieni – ehkäpä Pariisiin!, kirjoitti Akseli Gallen-Kallela vuonna 1883.Vuotta myöhemmin mestari pakkasi laukut ja otti mukaan työnsä Poika ja Varis.

Kolmen raaka-aineen sitruunavanukas on helppo ja pirteä jälkiruoka. Kuva: Riitta Salmi

Sitruuna tuo mielikuvan happamuudesta, mutta ruoanlaitossa se voi olla myös virkistävä lisä tuttuihin ruokiin.Sitruunan kuori on erinomainen mauste, sillä siinä on aromikkaita öljyjä.

- Käyn töissä ja asun omassa asunnossa, joten palkan tullessa maksan aina ensimmäisenä vuokran. Jaan jäljelle jäävän summan niin, että tiedän, paljonko voin viikossa käyttää. Ei se mitenkään hankalaa ole. Sain verkkopankkitunnukset 16-vuotiaana ja hoidan raha-asiani itse. Pankkikorttini Kekkonen vahtii rahankäyttöäni, sanoo Ella Seppänen. Kuva: Jori Liimatainen

Yhä nuoremmat hoitavat ostoksiaan itse, ja alakouluikäisetkin asioivat kaupoissa pankki- ja lähimaksukortilla tai mobiilisti.Tämä näkyy pankeissa, joissa jo pienille lapsille tilataan pankkikortteja.

”Joskus en saanut uusia nyrkkeilyhanskoja. Itsellä ei ollut rahaa enkä kehdannut pyytää vanhemmilta. Pyyntö olisi tuntunut kohtuuttomalta. Lopulta sain hanskat, kun sain kerättyä riittävästi omaa rahaa," sanoo Rasmus Svahn. Kuva: Minna Hirvelä

Tili tuli, tili meni.Otanpa vielä viidennen palasen. On niin hyvää.Kymmenen kilometriä pystyy juoksemaan kuka tahansa, itsehän tähtään maratonille. Suorituskyvyn venyttäminen kasvattaa minua ihmisenä.Kuulostaako tutulta?Mitä hyötyä on pysytellä kohtuuden ystävänä?