Tomas Willadsen, 7, hymyilee ja sanoo, että hänen sairauksillaan on hauskat nimet.
 
- PANS ja POTS, pannut ja kattilat.
 
- Ei meidän elämään juuri muuta mahdu kuin pannuja ja kattiloita, äiti Lotta Willadsen lisää.
 
Tomas sairastaa PANSia (pediatric acute-onset neuropsychiatric syndrome) ja POTSia (postural orthostatic tachycardia syndrome).

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Ensi yönä taivaalla voi jälleen nähdä revontulia, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivystävän meteorologin Hannu Vallan mukaan revontulia on mahdollista nähdä pohjoisesta aina etelään saakka.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Kokkolan Tiikerit on aloittanut lentopalloilun Mestaruusliigan puhtaalla pelillä, vaikka sillä on kaksi avainpelaajaa eli hakkuri Olli-Pekka Ojansivu ja keskitorjuja Tommi Siirilä EM-kisoissa. Lauantaina Tiikerit voitti Raisiossa paikallisen Loimun 3-0.

Yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitter aikoo irtisanoa työntekijöitään ensi viikolla, uutisoi internetin uutissivusto Re/code.

Irtisanomisten piirissä olisivat uutisen mukaan Twitterin kaikki henkilökuntaryhmät ja eri maiden toimipisteet.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden tulostahdin odotetaan edelleen petraantuneen syyskesällä.

Nordea ennustaa, että sen seuraamat vajaat 60 Helsingin pörssin yritystä kohensivat liikevoittoaan ilman kertaeriä heinä-syyskuussa keskimäärin reilulla parilla prosentilla vuodentakaisesta.

Ankaralaiset olivat lauantaina sekä järkyttyneitä että hämmentyneitä kaupunkiin kohdistuneesta terrori-iskusta.

Ankarassa asuva Can Aksoy kertoi sähköpostitse STT:lle, että syyttely iskun tekijästä käynnistyi heti niin sosiaalisessa mediassa kuin poliitikkojen puheissa.

Jopa 250 000 ihmistä osoitti lauantaina Berliinissä mieltään EU:n ja Yhdysvaltain suunniteltua TTIP-vapaakauppasopimusta vastaan. Mielenosoittajat pelkäävät sopimuksen lisäävän suuryhtiöiden valtaa työntekijöiden ja kuluttajien oikeuksien sekä ympäristönormien kustannuksella.

Ruotsin Akatemialla on edellytykset yllättää kaikki, kun se ilmoittaa torstaina kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajan.

- Ei voi mitenkään sanoa, kuka voittaa. Mahdollisia kirjailijoita on satoja, varmasti enemmänkin, sanoo Svenska Dagbladetin kirjallisuusarvostelija Madelaine Levy.