Hämeenlinnassa alkaa elo- ja syyskuun aikana reilut kymmenen uutta kuntouttavan työtoiminnan OVAT-ryhmää, joilla pyritään tarjoamaan yli 150 pitkäaikaistyöttömälle mielekästä tekemistä sekä edistämään heidän arjenhallintaa ja työllistymistä.

OVAT tulee sanoista osallistu, voimaannu, aktivoidu ja toimi. Eri yhdistysten ja toimijoiden järjestämissä ryhmissä on tarjolla muun muassa ATK-taitojen opetusta, liikuntaa, ruoka- ja taloustietoutta ja kodinhoitoa.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Juha Siltakosken päivät kuluvat työnhaun parissa. Hän harjoittelee uusia tietokoneohjelmia ja tekee hakemuksia. Raskainta on epätietoisuus tulevasta. KUVA: Pekka Peura Kuva: Pekka Peura

Aamuisin Juha Siltakoski herää yhtä aikaa vaimonsa kanssa puoli kuudelta. Hän patistelee teini-ikäisen tyttärensä ja poikansa kouluun. Osastosihteerinä työskentelevä vaimo lähtee kahdeksaksi töihin, ja Siltakoski vie ulos bretagnenspanieli Dakon. Kun hän palaa sisälle, talo on tyhjä.

Anneli Auer esiteltiin monissa lehdissä yksiselitteisesti syyllisenä jo silloin, kun hänet vangittiin miehensä murhasta epäiltynä vuonna 2009. Näin katsotaan Ulvilan henkirikoksen uutisointia tarkastelevassa tutkimusraportissa Syylliseksi kirjoitettu, joka julkaistaan tänään iltapäivällä.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Mediakonserni Sanoma lakkauttaa Forssan painolaitoksen ja irtisanoo 54 työntekijää. Huhtikuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat koko Hämeen Painon henkilökuntaa.