Hämeenlinnan seudun kuntajohtajien ensikommentit hallitusohjelmasta ovat myönteisiä. Tosin he korostavat, että tässä vaiheessa yksityiskohdat ovat täysin auki.

– Soten maakuntamallilinjaus on mielenkiintoinen, kun vaaleilla valitaan valtuusto, mutta verotusoikeutta ei ole, sanoo Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Hämeenlinna olisi toivonut kuntayhtymäpohjaista maakuntamallia, mutta sitä ei siis saatu.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Perjantaina nimitettävät tasavallan uudet ministerit ovat tietysti innosta piukeina ryhtymään isänmaan ja kansan asialle. Uusille ministereille on yleensä suotu muutama kuherruskuukausi, joiden aikana he ovat esitelleen vaatekaappiinsa, kesämökkinsä, harrastuksensa ja jotkut perheensäkin.

Paukun Outi Aho lyö Pesäkarhujen Minttu Vettenrannan syötöstä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Paukun naiset eivät pystyneet kohentamaan asemiaan Ykköspesiksen sarjataulukossa vaan jatkavat toiseksi viimeisenä kärsittyään kirvelevän tappion Porin Pesäkarhujen kakkosjoukkueelle. Kaksi sarjapistettä matkasi länsirannikolle pitkän kaavan mukaan 2–1 (5–4, 1–6, 0–0, 3–2).

Sepp Blatter vakuuttaa, että lahjontaan syyllistyneet pidetään kaukana jalkapallosta. LEHTIKUVA/AFP

Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Sepp Blatter on kommentoinut ensimmäistä kertaa julkisesti Fifan korruptioskandaaliin liittyviä pidätyksiä. Useita Fifa-vaikuttajia pidätettiin eilen hotellista Zürichissä Sveitsissä.

Sevilla otti neljännen Eurooppa-liigan mestaruutensa ja samalla ensi kaudeksi paikan Mestarien liigaan. LEHTIKUVA/AFP

Ukrainalaisen Dnipro Dnipropetrovskin unelma eli 72 minuuttia jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelussa. Dnipro kesti maalikarkeloissa Sevillan rytmissä mainiosti ensimmäisen puoliajan, mutta toisella jaksolla keinot loppuivat. Sevilla painosti väkisin 3-2 (2-2) -voiton liigan finaalissa.

Fifan tiedottajan mukaan prosessilla on myös puhdistavia vaikutuksia. Syytteet eivät koske puheenjohtaja Sepp Blatteria.  LEHTIKUVA / AFP

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vaatii Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtajavaalin siirtämistä, koska Fifan johtoa on pidätetty tällä viikolla epäiltynä korruptiosta. Fifan johtoa tutkivat sekä Yhdysvaltain että Sveitsin viranomaiset.

Saksa on aloittanut huutokaupan 4G-matkapuhelinverkkojen tarvitsemista radiotaajuuksista. Maan hallitus toivoo saavansa huutokaupassa miljardeja euroja teleoperaattoreilta, jotka aikovat investoida 4G-verkkoihin.

Finanssikonsernin uudet tavoitteet koskevat vuosia 2016–2018. LEHTIKUVA / Mikko Stig

Finanssikonserni Nordea korottaa osinkotavoitettaan. Uusi tavoite on, että yhtiö jakaa osinkoja vähintään 75 prosenttia tuloksestaan. Tähän saakka tavoite on ollut 70 prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulussa muistetaan opettajatar ja kirjailija Sara Wacklinin elämäntyötä. Tiistaina tuli kuluneeksi 225 vuotta hänen syntymästään. Näyttelyssä on esillä museon kokoelmien vanhinta historiallisen ajan esineistöä.