Hämeenlinna

Nuorten kesätyöhaku on täyttä häkää käynnissä.

Hämeenlinnan seudulla kesätöitä on tarjolla noin tuhannelle. Eniten työllistyvät jo 18 vuotta täyttäneet hakijat.

– Alle 15-vuotiaat ovat valitettavasti väliinputoajia, sillä yleisen taloustilanteen vuoksi yhä useampi aikuinenkin hakee kesätöitä, TE-toimiston yritysneuvoja Mari Pöysti kertoo.

Tilaajalle. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Palvelut

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomion jutussa, joka koskee poliisin epäiltyjen rekisteriä. Rekisteriin kirjattiin taannoin muiden muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin, koska hän esiintyi samassa kuvassa venäläisen Yön sudet -moottoripyöräjengin jäsenten kanssa.

Tämän vuoden Sarjakuva-Finlandian voittajan valitsee näyttelijä Heli Sutela. Palkinto jaetaan yhdeksättä kertaa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla maaliskuun 18. päivänä. Palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai toisen tekijän kanssa tehdystä ansiokkaasta sarjakuva-albumista.

Hallitus julkistaa tänään suunnitelmat käräjäoikeusverkoston uudistamisesta. STT:n tietojen mukaan käräjäoikeuksien toimipisteitä karsitaan. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) pitää asiasta tiedotustilaisuuden aamupäivällä. Suomessa toimii nykyisin 27 käräjäoikeutta.

Tänään vietetään valtakunnallista hätänumeropäivää. Useilla paikkakunnilla järjestetään tapahtumia, joiden tavoitteena on kiinnittää ihmisten huomio vahinkojen ja onnettomuuksien ehkäisemiseen. Lisäksi 112-päivänä jaetaan tietoa ja opastetaan ihmisiä toimimaan oikein hätätilanteissa.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

6C:n luokkaretki odottaa parin kuukauden päässä. Kohdetta ei ole vielä päätetty, mutta kustannuksia mietitään jo. Joku pontevista äideistä kutsui tällä viikolla meitä muita vanhempia pohtimaan, miten lastemme kevätretkeä rahoitamme.Me olemme mattimyöhäisiä.

Leo Leppänen

Ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymisestä kunnan hallinnossa

Käsittelen tässä kolumnissa lyhyesti ristiriitojen ja epäluottamuksen syntymistä kunnan hallinnossa. Kyseessä on tyyppitapaus, jollainen on putkahtanut julkisuuteen silloin tällöin eri puolilla Suomea.

Susanna Hietanen

Tiesitkö tämän junalipuista?

Kausilipuilla väliä Hämeenlinna-Helsinki vuosia matkustaneena näkemykseni junamatkailusta oli väistämättä rajattu. Viime kesänä olikin kausilippua edullisempaa ostaa yksittäislippuja (menolippu), jolloin tutustuin ihan eri silmällä satunnaismatkaajan maailmaan.

Esa Lehtinen

Tarvitaanko johtamisessa tunteita ja niiden ymmärtämistä?

”Tunteet tekevät meistä ihmisen”, sanoi eräs suuri ajattelija jo kauan sitten ollen tässä asiassa hyvin oikeassa. Tämän takia puhuessani tunneosaamisesta ja –johtamisesta erilaisissa johtajavalmennyksissa ja seminaareissa joskus vieläkin hämmästyn monien osallistujien suhtautumista aiheeseen.

Verenpainemittareiden hintahaitari liikkuu muutamasta kympistä 150 euroon. Mittarissa olisi hyvä olla ominaisuus, joka ilmoittaa mahdollisesta eteisvärinästä. KUVA: Timo Jakonen Kuva: Timo Jakonen

Kotona mitatut verenpaineluvut ovat keskimäärin 5 mmHg matalampia kuin terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Kotona ihminen yleensä jännittää vähemmän.Kotimittauksessa verenpainetta voidaan lisäksi seurata pidemmällä aikavälillä.

Kuva: Colourbox

Moni asia tai tilanne voi tuntua pelottavalta, vaikka yritämme perustella itsellemme järkisyillä, ettei vaaraa ole.Miksi korkealla, esimerkiksi parvekkeella, alkaa tuntua, että maa vetää puoleensa, psykologi ja psykoterapeutti Antti Korhonen?Ihmisellä on elämän- ja kuolemanvietti.

Arvostettu ravintola- ja kahvilaopas Gault et Millau on antanut hyvät pisteet niin miljöön, tunnelman kuin tarjonnan laadusta Suomen Ranskan instituutin kahvilalle. Kuva:

Aivan Sorbonnen yliopiston naapurustossa sijaitsevan Suomen Ranskan instituutin tehtävänä on tuoda esille suomalaista kulttuuria ja taidetta.– Arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli tästä entisestä elokuvateatterista kunnianosoituksen koko suomalaiselle arkkitehtuurille, kertoo instituutin tiedotta