Hausjärven Oitissa paloi vanhempi omakotitalo puolen päivän aikaan perjantaina. Ilmoituksen pelastuslaitokselle teki ohikulkija.

Tuli oli lähtenyt leviämään rakennuksen yläpohjasta ja tuhonnut talon täysin.

Talossa ei ollut palon syttymisen aikaan asukkaita. Henkilövahingoilta säästyttiin, mutta palomiehet löysivät yläkerrasta kuolleen koiran.

Pelastuslaitokselta kului nelisen tuntia palon sammuttamiseen.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. HÄSA

Iltalehden kyselyn mukaan näyttää siltä, että lähes puolet suomalaisista ei antaisi kansanedustaja Olli Immosen (ps.) jatkaa kansanedustajan tehtävässään.

36 prosenttia Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastanneista antaisi Immosen jatkaa kansanedustajana.

Mustikan sato on tänä kesänä suhteellisesti paras eteläisessä Suomessa. Arctiset Aromit ry:n mukaan etelässä sato on myös selvästi keskivertovuotta parempi. Pohjoista kohti marjan sato vähenee, mutta marjaa saadaan silti kohtuullisesti.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Venäjän mahdollisilla vastapakotteilla olisi hyvin vähän vaikutusta Yhdysvaltoihin, arvioi Venäjän talouteen erikoistunut professori Pekka Sutela.

Sutelan mukaan Venäjällä on kovin vähän sellaista, millä se voisi kiusata Yhdysvaltoja. Yhdysvallat ei esimerkiksi tuo energiaa Venäjältä.

Neljä ihmistä on kuollut pienlentokoneen syöksyttyä maahan Britannian eteläosassa. Uhreja olisi voinut tulla enemmänkin, sillä yksityiskone putosi alueelle, jossa pidetään autohuutokauppaa.

Turmassa kuolivat Saudi-Arabiaan rekisteröidyn koneen ohjaaja sekä kaikki kolme matkustajaa.

Helsinki on vahva ehdokas vuoden 2017 tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtuma Worldconin pitopaikaksi. Järjestäjäorganisaation Eemeli Aron mukaan elokuisessa äänestyksessä neljästä ehdokkaasta voitosta kamppailevat käytännössä Helsinki ja Yhdysvaltojen Washington DC.

Muusikko ja lauluntekijä Pelle Miljoona sai Juha Vainion Rahaston 6 000 euron tunnustuspalkinnon perjantaina Kotkan Meripäivillä.

Pelle Miljoona on eri kokoonpanoissa julkaissut yli 30 albumia ja useita kirjoja.