Kesäasukaskyselyn nettilomake aukesi juhannusviikon alussa. Parin ensimmäisen viikon aikana se keräsi vain hieman yli kolmekymmentä vastausta.

Osa Hämeenlinnan alueen kesäasukkaista tuntuu olevan tyytyväisiä mökkikunnan palveluihin ja kunnallistekniikkaan. Toiset taas ovat toivoneet parannusta samoihin asioihin jo vuosia.

Matti Kuparisella on ollut mökkitontti Lammilla jo vuodesta 1986 saakka. Tiet ovat olleet alusta asti huonossa kunnossa.

Maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai tee tilaus.

Pelastuslaitos pelasti kaksi seinän väliin pudonnutta kissanpentua Kouvolassa lauantaina.

Paikallinen asukas teki ilmoituksen Tyrrin ampumakeskuksen ampumaratarakennuksen seinän väliin pudonneista kissoista lauantai-iltapäivänä.

Savossa ei olla ahdasmielisiä sukupuolten suhteen. Vaikka Rosvo-Ronkainen perimätiedon mukaan muinoin varasti vain eukkoja lähiseudun taloista, niin Eukonkannon MM-kisan säännöt sallivat miehiäkin kannettavan. Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa nähtiin miespari.

Pääkirjoitukset ja kolumnit

Sanotaan, että kreikkalaisilla on harvinaisen hyvä taito sotkea omat asiansa.

Väittämää on omiaan vahvistamaan huominen kansanäänestys.

Asiantuntijoiden mukaan suuri osa kreikkalaisista ei tiedä, mistä he äänestävät. Näin sanovat myös monet ateenalaiset katugallupeihin vastanneet.

Judoka Emilia Kanerva ylti pienimuotoiseen jymyyn alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Sofiassa. Hän voitti mestaruuden alle 57 kilon sarjassa. Loppuottelussa kirkkonummelainen löi venäläisen Maria Gryzlovan.

Edellisestä suomalaisen judokan arvokisavoitosta oli kulunut 15 vuotta.

Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis uskoo maansa pääsevän ylihuomenna sopimukseen velkojiensa kanssa riippumatta huomisen kansanäänestyksen tuloksesta, uutisoi saksalainen FrankfurterAllgemeineZeitung -sanomalehti.

Tunisian presidentti Beji Caid Essebsi julisti tänään maahan poikkeustilan viime viikon terrori-iskun vuoksi. Se antaa poliisille ja puolustusvoimille normaalia laajemmat toimintavaltuudet ja rajoittaa muun muassa kokoontumisvapautta.

Suomalainen fantasia- ja tieteiskirjallisuus, suomikumma, on vihdoin salonkikelpoista muun kaunokirjallisuuden rinnalla, suomikumman tunnetuin edustaja Johanna Sinisalo sanoo. Sinisalon mukaan kaunokirjan fantastisiin elementteihin ei enää edes välttämättä kiinnitetä huomiota.

Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva kolmipäiväinen Ruisrock alkoi tänään Turussa hellesäässä. Viikonlopun aikana Ruissalon kansanpuistossa nähdään yli 60 artistia ja bändiä.