Kolumnit

Suomen Journalistiliitto kysyi jäsenistöltään vaikuttamisyrityksistä, joiden kohteeksi toimittajan työssä saattaa joutua.Toimittajat ilman rajoja -järjestön pääsihteerin mukaan Suomen putoaminen kärkipaikalta kolmanneksi lehdistönvapausvertailussa on "vuoden merkittävin tapaus" (HäSa 27.4.).Molempie

Kuva: Suomen Rahapaja

KulttuurikolumniValtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) teki hätiköidyn päätöksen peruessaan Suomen juhlarahasarjan julkaisemisen. Taiteen autonomian kannalta kyse on emämunauksesta.Suomen perustuslakihan takaa, että "tieteen, taiteen ja ylimmän opetuksen vapaus on turvattu".

Margo-uuhi ponnistaa tottuneesti toisen karitsan ulos. Minä puhdistan karitsan hengitystiet ja nostan uuden elämän emän utareille. Margo nuolee karitsaa puhtaaksi ja kurnuttaa karitsalle helliä sanoja.

"Tunnen tähän hengenpaloa. Olen ihan hurahtanut".Näin tunnusti kesäkuussa 2013 Janakkalan silloinen kunnanjohtaja ja tuore HHT-akselin projektijohtaja Anna-Mari Ahonen.

Ilmeisesti pahinta, mitä suomalaiselle voi tapahtua, on osoittautua sinisilmäiseksi, ei siis sananmukaisesti, vaan liian hyväuskoiseksi.Valtiovallan taholla lähdetään siitä, että vuoden 2015 lopun turvapaikanhakijat, nuo reilut 30 000 on mieluummin karkotettava kaikki kuin päästää vahingossa joku ol

Lukijapalautteessa arvostellaan tämän kolumnin kirjoittajajoukkoa oman navan tuijottamisesta ja kokemusten jakamisesta. Ne eivät kiinnosta tai tuo lisäarvoa.Mikä kiinnostaa? Tätä ammattikuntamme lienee pohtinut vuodesta 1609 lähtien.

Hallituksen puoliväliriihi siirrettiin yli kuntavaalien. Selityksenä oli talousennusteiden viipe.Yleinen uskomus on, että ikäviä päätöksiä haluttiin siirtää yli vaalien.Mitä nämä mahdolliset ikävät päätökset ovat? Kiky ja aiemmat lupaukset sitovat hallituksen kädet.