Kolumnit

Juurihan tuo juoksi ystävänsä kanssa pitkin pihaa ja leikki sotaa.Huoneen lelulaatikot pullistelivat muovipyssyjä ja illalla olohuoneen lattialla taisteltiin verisesti muovisilla pikkusotilailla.Poika juoksi aina ja puhua pulputti niin, että iloinen sirkutus soi korvissa pitkään.Sitten tuli murrosik

Vuosi on taas aluillaan, ja vanha tuttu ”kesäksi kuntoon” mantra valuu monien huulilta. Varataan kuntosalikorttia, hikoillaan pumpissa ja jumpissa. Ruokavalio laitetaan kerralla ”kuntoon”, ja liian monella se tarkoittaa ääripäästä toiseen menemistä.

Pohjoismaissa ei enää tehdä vain laadukkaita dekkarisarjoja. Norjalainen nuortensarja Skam on sekoittanut koko maailman realistisuudellaan.Se kertoo oslolaisista lukioikäisistä nuorista, jotka etsivät itseään ja paikkaansa koulussa ja maailmassa.

Ilta lähiöpubissa vuosia sitten. Baaritiskillä oli asiakkaiden käyttöön tarkoitettu tietokone. Sen äärellä istui – tai pikemminkin baaritiskiin tukeutuen nuokkui – ihan tavallisen näköinen, tuohtuneen oloinen varhaiskeski-ikäinen mies.Miekkosen silmät tahtoivat lupsahdella itsestään kiinni.

Kyllä on taas vaikeata olla ylpeä ammattikunnastaan. Enää ei kehtaa hypätä pöydälle ja julistaa olleensa toimittaja.Jokainen tietää, että journalisteissa on kermapeppuja, jotka eivät kestä pientäkään puhuria. Jokainen toki kehuista tykkää, mutta vain vastatuuli vahvistaa.