Julkaistu: 27.12.2016 05:00

Tulosta tästä itsellesi eläimellinen vuosikalenteri 2017

Lännen Median teematoimitus kokosi eläimellisen vuosikalenterin, jossa koskikara, muurahainen, hirvi ja vesimyyrä kumppaneineen esittelevät erityistaitojaan.

Niistä voi ainakin pienellä mielikuvituksella hakea vinkkejä myös oman elämän keventämiseen.

Tammikuussa koskikara nautiskelee avantouinnista, helmikuussa saukko rakastaa mäenlaskua. Supikoira taas pitää huolta siivosta, ja pöllöä ei pörröinen kuontalo sureta – sehän vain lisää uskottavuutta. 

Muurahainen puolestaan on kehittänyt omintakeisen tavan ruokahuoltoon. Se varastoi syömänsä ruuan julkiseen vatsaansa ja oksentaa sen sitten muiden käyttöön. 

Tulosta kalenteri seinällesi tästä uutta vuottasi piristämään.(Huomioi, että kalenteri aukeaa uuteen ikkunaan)

Moni ajaa uudenkarhealla polkupyörällä. Samaan aikaan päässä keikkuu ikäloppu pyöräilykypärä.Kuinka usein pyöräilykypärä pitää uusia, Mikko Peltonen Pyöräilyunionista? - Kypärää pitäisi käsitellä kuin kananmunaa. Hyvä perussääntö on vaihtaa kypärää 3–5 vuoden välein.

Turvottaa ja aristaa. Kiukuttaa, ärsyttää ja itkettää. Pienikin poikkipuolinen sana tai epäonnistuminen aiheuttaa joko pimahduksen tai romahduksen.Pms-oireiden perimmäistä syytä ei tunneta eikä myöskään tiedetä, miksi oireet ovat toisilla voimakkaat ja toisilla tuskin tunnistettavat.

Valkoinen parsa on kauneimmillaan yksinkertaisissa resepteissä kuten juustoisessa parsarisotossa. KUVAT: Nanna Rintala

Huhtikuu toi tullessaan eurooppalaisen parsan sesongin. Kotimaista parsaa voi löytää kaupasta toukokuun puolesta välistä juhannukseen.Vihreät, ohuet parsatangot ovat mutkattomia käyttää. Nuoria, kauniita yksilöitä ei tarvitse kuoria, ne kypsyvät nopeasti ja maistuvat salaateissa myös raakana.

Kirpeän makea sitruunamarenkipiirakka hurmaa kahvipöydässä. Marengista tulee kaunis, vaikka nostelet sen vain summittaisesti lusikalla täytteen päälle. KUVA: Nanna Rintala Kuva: Picasa

Kirpeän sitruunainen marengilla hunnutettu klassikkopiiras koristaa kahvipöydän ja sopii vaikka pääsiäispyhien jälkiruoaksi.Sitruuna-marenkipiirasPohja:100 g voita½ dl sokeria2 ½ dl vehnäjauhoja1 rkl vettä Kiisseli:4 luomusitruunaa1 ½ dl sokeria2 rkl maissitärkkelystä1 dl vettä4 keltuaista Marenki:4