Julkaistu: 27.12.2016 05:00

Tulosta tästä itsellesi eläimellinen vuosikalenteri 2017

Lännen Median teematoimitus kokosi eläimellisen vuosikalenterin, jossa koskikara, muurahainen, hirvi ja vesimyyrä kumppaneineen esittelevät erityistaitojaan.

Niistä voi ainakin pienellä mielikuvituksella hakea vinkkejä myös oman elämän keventämiseen.

Tammikuussa koskikara nautiskelee avantouinnista, helmikuussa saukko rakastaa mäenlaskua. Supikoira taas pitää huolta siivosta, ja pöllöä ei pörröinen kuontalo sureta – sehän vain lisää uskottavuutta. 

Muurahainen puolestaan on kehittänyt omintakeisen tavan ruokahuoltoon. Se varastoi syömänsä ruuan julkiseen vatsaansa ja oksentaa sen sitten muiden käyttöön. 

Tulosta kalenteri seinällesi tästä uutta vuottasi piristämään.(Huomioi, että kalenteri aukeaa uuteen ikkunaan)

 Kuva: Pentti Vuosaari

Jotkut vanhemmat ja isovanhemmat välttävät lapselle laulamista, koska heillä ei ole niin sanottua sävelkorvaa.Miksi on tärkeää laulaa lapselle, varhaisen äiti–vauva-vuorovaikutuksen yhteyksistä väitellyt filosofian tohtori Kaarina Marjanen?– Laulaminen on ihmiselle sisäsyntyistä kuten puhekin.

Tunnin aluksi musiikinopettaja Minna Sallinen harjoituttaa laulutekniikkaa. Keho on laulajan instrumentti.Marja-Terttu Jolma ja Riikka Setälä laulavat ryhmässään Satumaa-tangoa. Jolman mukaan esitys jännitti ja meni alle kykyjen, kun paikalla oli lehtiväkeä. Oopperatähdeksi on vielä matkaa. KUVAT: Anssi Jokiranta Kuva: Anssi Jokiranta

– Tykkäsin laulaa lapsena. Kuorossa käynyt äitini sanoi aina, että minun lauluni tunnistaa ainoastaan sanoista.– Veljetkin olivat musikaalisempia ja vahvistivat, ettei laulu mene oikein.Näin kertoo Marja-Terttu Jolma, joka ei luovuttanut vaan laulaa edelleen.