Julkaistu: 27.12.2016 05:00

Tulosta tästä itsellesi eläimellinen vuosikalenteri 2017

Lännen Median teematoimitus kokosi eläimellisen vuosikalenterin, jossa koskikara, muurahainen, hirvi ja vesimyyrä kumppaneineen esittelevät erityistaitojaan.

Niistä voi ainakin pienellä mielikuvituksella hakea vinkkejä myös oman elämän keventämiseen.

Tammikuussa koskikara nautiskelee avantouinnista, helmikuussa saukko rakastaa mäenlaskua. Supikoira taas pitää huolta siivosta, ja pöllöä ei pörröinen kuontalo sureta – sehän vain lisää uskottavuutta. 

Muurahainen puolestaan on kehittänyt omintakeisen tavan ruokahuoltoon. Se varastoi syömänsä ruuan julkiseen vatsaansa ja oksentaa sen sitten muiden käyttöön. 

Tulosta kalenteri seinällesi tästä uutta vuottasi piristämään.(Huomioi, että kalenteri aukeaa uuteen ikkunaan)

Högbondenin majakka sijaitsee Ruotsin Korkearannikolla. KUVA: Lehdistökuva Kuva:

Korkearannikoksi kutsuttu alue Pohjanlahden rannikolla on kauneinta Ruotsia Sveriges Natur -lehden lukijoiden mielestä. Härnösandista Örnsköldsvikiin ulottuva alue ylsi ykköseksi lehden lukijoilleen järjestämässä äänestyksessä viime syksynä.Kauneinta Ruotsia1. Korkearannikko Ruotsin itärannikolla.

Rapadalenin jokilaakso sellaisena kuin se on 1179 metriä korkean Skierffen huipulta katsottuna. Näkymä Sarekin erämaassa kuuluu Ruotsin kansallismaisemiin.

Muutaman päivän vaeltamisen jälkeen aikakäsitys vähitellen hidastuu ja muuttuu sykliseksi.Päivät kiertyvät ympäri samanlaisina. Toistuvia toimia ovat leirin purku, siirtyminen seuraavaan paikkaan ennen pimeän tuloa, leirin pystytys ja ruokailut.Aurinko nousee ja aurinko laskee.

Tässä kotikokin versio annoksesta. Suomen suurlähetystöille suunnitellun 100-vuotismenun pääruoka koostuu karitsanfileestä, lammasmakkarasta, kaurakaalikääryleestä, piparjuuriporkkanoista ja maustepippurikastikkeesta. KUVA: Harri Kuittinen

Aikaa siihen kuluu, mutta ei se mahdotonta ole – virallisen Suomi100-juhlavuoden illallisen valmistaminen kotioloissa.Ulkoministeriö on julkistanut juhlavuoden menun, jota diplomaatit vieraineen nauttivat vuoden aikana Suomen suurlähetystöissä eri puolilla maailmaa.

Suomi 100 -juhlamenun jälkiruoka britakakku valmistuu kolmessa vaiheessa. Kotikokki korvasi kesäisen raparperin omenalla. KUVA: Harri Kuittinen Kuva:

Ulkoministeriön neliosaisen Suomi 100 -menun kruunaa jälkiruokana tarjottava britakakku.Keittiömestarit ovat suunnitelleet kakun täytteeksi supisuomalaisen raparperin, joka sopiikin raikkaana, hapokkaana ja rouskuvana kasvina hyvin marengin makeuden ja kermavaahdon keveyden vastapainoksi.Koska kesäi

Kehittyvästä maasta kotiin palaava turisti voi tuoda mukanaan viheliään tuliaisen, antibiooteille vastustuskykyisen bakteerin. Jopa neljä viidestä Intian-kävijästä kantaa matkan jälkeen suolistossaan superbakteereja.– Se on ihan merkittävä riski tiettyihin maihin kohdistuvilla turistimatkoilla.