Julkaistu: 17.03.2017 06:25
-
Päivitetty: 17.03.2017 06:39

Lissabon lautasella

Jos suunnittelet reissua Lissaboniin ja olet hyvän ruoan ystävä, paina mieleesi nimi João Correia.

Hän on levittänyt portugalilaisen ruoan ilosanomaa ravintoloihin niin Espanjassa kuin Italiassakin, mutta palannut ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen kotikaupunkiinsa, jossa hänet tunnetaan kekseliäästä kokkausotteestaan ja ruokatempauksistaan.

Juttu jatkuu vielä...

Haluatko lukea tämän artikkelin kokonaan? Olet nyt lukemassa tilaajalle tarkoitettua artikkelia. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei ole tunnusta, tutustu tilausvaihtoehtoihin.

Tutustu tilauksiin

Kahvijuustokakun koristeluun voit käyttää vaikkapa kahvipapua muistuttavia suklaarusinoita.  KUVA: Harri Kuittinen Kuva:

Kahvivoita kannattaa hyödyntää myös jälkiruoan keksipohjassa. Kahvijuustokakku saa makua myös vahvaksi keitetystä kahvista.Juustokakkujen keksipohjassa käytetään usein digestive-keksejä. Koska halusin tästä pohjasta tummemman, kokeilin niiden ohella tavallisia kaakaotäytteisiä vohvelikeksejä.

Kuva: Jussi Leinonen

Tieteellistä näyttöä hyödyistä on toistaiseksi vain vähän, tutkija toteaa hyvinvointivesistä.Niin kutsuttujen hyvinvointivesien myynti kasvaa koko ajan.Hyvinvointivedellä tarkoitetaan juomaa, jossa veteen on lisätty kivennäisaineiden lisäksi esimerkiksi vitamiineja sekä erilaisia uutteita ja makuain

ANSSI JOKIRANTA Kuva: Anssi Jokiranta

Onko kivennäis- ja pullovesillä terveysvaikutuksia, jotka kannattaa huomioida, THL:n tutkija, terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Anne Riikonen?– Kannattaa tarkistaa, mitä kivennäisiä veteen on lisätty. Onko siinä natriumia eli suolaa?

ODL Liikuntaklinikan ja Oulun yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljäs ylipainoinen kutsuntaikäinen poika kärsii syömishäiriöoireilusta.Millaisia ovat poikien syömishäiriöoireet, tutkija, laillistettu ravitsemusterapeutti Marjukka Nurkkala ODL Liikuntaklinikalta?– Pojilla korostuu pakonomai

Lukioikäisenä syömishäiriöön sairastunut Jarkko Haverinen juoksi nuorena pakkomielteisesti pitkiä lenkkejä säällä kuin säällä. Nykyisin hän on pystynyt vapautumaan pakkomielteisistä ajatuksista niin treenaamisen kuin ruoankin suhteen. KUVA: Joel Maisalmi Kuva: Joel Maisalmi

Syömishäiriöni puhkesi lukion ensimmäisellä luokalla vanhempieni eron jälkeen. Kenenkään ystäväni vanhemmat eivät olleet eronneet. Tuntui, että kaikki ympärilläni hajoaa. Mitä tapahtuu, kun isä ei enää asu meillä, entä jos rahat loppuvat?

 Kuva: ThinkFoto.dk

1. Kun nuoren syömishäiriö paljastuu perheelle ja läheisille, on sairautta todennäköisesti kestänyt jo jonkin aikaa. Läheisten kannattaa muistaa, että nuoren syömishäiriö ei ole seurausta toimimattomasta perheestä. Sairastuminen herättää vanhemmissa hyvin monenlaisia tunteita.

 Kuva:

1. Rekisteröimätöntä venettä ei saa käyttää vesiliikenteessä. Jos rekisteröinnistä tai tietojen päivittämisestä on kulunut vuosia, varmista ettei vene ole joutunut ”passiivirekisteriin”.2. Veneen omistajien tuli päivittää veneen tiedot eli käytännössä rekisteröidä veneensä uudelleen vuonna 2007.