Julkaistu: 20.03.2017 06:33

Pidä veneen rekisteritiedot ajan tasalla

  •  Kuva:
    Kuva:

1. Rekisteröimätöntä venettä ei saa käyttää vesiliikenteessä. Jos rekisteröinnistä tai tietojen päivittämisestä on kulunut vuosia, varmista ettei vene ole joutunut ”passiivirekisteriin”.

2. Veneen omistajien tuli päivittää veneen tiedot eli käytännössä rekisteröidä veneensä uudelleen vuonna 2007. Siirtymäaika oli kolme vuotta, sen jälkeen tiedot poistettiin rekisteristä, ja maistraatti siirsi tiedot niin sanottuun passiivirekisteriin.

3. Trafin tiedostoihin siirtyivät vesikulkuneuvot, jotka olivat maistraatin aktiivisessa rekisterissä 1.8.2014. Yhä käytössä, mutta passiivirekisterissä olevat veneet pitää rekisteröidä nopeasti.

4. Passiivirekisterin ylläpidosta voidaan joutua luopumaan, jolloin vanhan veneen käyttöönotto vaikeutuu. Trafin oma asiointi -palvelussa voi tarkistaa, onko vene rekisterissä.

5. Kun omistaja rekisteröi passiivirekisteriin siirtyneen veneen vanhan rekisterin ollessa käytettävissä, hän voi säilyttää vanhan rekisteritunnuksen sekä jo asennetun moottoritehon, vaikka se poikkeaisi valmistajan suosituksesta.

Lähde: Trafi

Sini (vas.) ja Karri Suuraho kisailevat Anette ja Sanelma Siiliä vastaan siivoojat ja sotkijat -leikissä. Kuva: Mauri Ratilainen

Pihaleikit tukevat lapsen kehitystä ja pitävät myös aikuisen mielen virkeänä. Pyysimme ammattileikittäjää listaamaan suosikkinsa ja haastoimme kaksi perhettä testaamaan niitä.Krokotiilin ruokavalioYksi porukasta valitaan krokotiiliksi, joka menee seisomaan liukumäen juurelle.

Pyöräretkeen osallistunut Jukka Tukia pitää kypärää hyödyllisenä ja tarpeellisena välineenä, samaan tapaan kuin autossa turvavyötä.Talvella oikein kylmällä ilmalla voin tehdä kompromissin ja laittaa vain pipon päähän, mutta yleensä käytän kypärää aina, hän sanoo.

Liikenneministeriössä on meneillään ainakin juhannukseen saakka kestävä urakka. Uuden tieliikennelain lausuntoja kertyi toista tuhatta sivua, ja ne on perattava läpi ennen lomakauden alkua.- Aineistoa on yli tuhat sivua. Sitä käsitellään hyvinkin tiheällä kammalla.

 Limetti-valkosuklaakeksit ovat ihanan sitkeitä sisältä. Kuva: Konsta Leppänen

Pikkuleivät kannattaa leipoa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää. Keksit säilyvät hyvinä, kun pakkaa ne tiiviiseen rasiaan ja säilyttää kuivassa paikassa.Helposti valmistuvat haarukkaleivät ja limetti-valkosuklaakeksit ovat suklaan ystävän suosikkeja.