Anna-Mari Henriksson-Helmikkala

Sanna Virtapalo esittelee hämeenlinnalaisen Café Laurellin gluteenittomia leivoksia. Herkutella voi esimerkiksi markiisi-, mokkamarenki- tai green apple -leivoksella. Kuva: Terho Aalto

Gluteenittomia herkkuja ja ruokia kysytään kahviloissa ja ravintoloissa entistä enemmän.– Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on kasvanut selvästi, hämeenlinnalaisen Laurell Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kokko kiteyttää.Laurellin kahviloissa gluteenittomat tuotteet on merkitty selkeästi kirjaimella G,

Mainosten määrä teiden varsilla ei ole lisääntynyt, vaikka tienvarsimainonnan sääntelyä kevennettiin elokuussa. Suurin muutos oli se, että tilapäisen mainoksen pystyttämiseen ei tarvita enää lupaa. Pitkäaikaisen tienvarsimainoksen pystyttämiseksi ei tarvita enää poikkeuslupaa.