Arno Juutilainen

Autokauppias Pertti Liuksiala sanoo, että merkkiliike tarvitsee useita autoedustuksia antamaan vaihtoehtoja asiakkaille. KUVA: Juhani Salo Kuva: Juhani Salo

– Valitettavasti sekä autoilijoille että autokauppiaille syntyy pelko, että autoilun verot nousevat, Auto-Ilveksen yrittäjä Pertti Liuksiala, 64, sanoo.Liuksiala epäilee Suomen mahdollisuuksia edes viedä läpi hanke liikenneverkkoyhtiöstä.

Sähkön tuottaminen omalle kiinteistölle voi kannattaa. Itse tuotettu sähkö on verkosta ostettua sähköä paljon kalliimpaa, mutta siitä ei tarvitse maksaa veroja eikä siirtomaksuja.Taloudellisesti pientuotanto ei ole kannattavaa, vaikka sitä halutaan edistää.

Osakeyhtiön nimissä Hämeen keskiaikamarkkinat muuttuvat arvionlisävelvolliseksi toiminnaksi.  Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen keskiaikamarkkinoiden järjestäminen siirtyy uudelle yhtiölle. Hämeenlinnan Keskiaikayhdistys on perustanut Hämeen keskiaikatapahtumat -nimisen osakeyhtiön, jonka se omistaa kokonaan.– Olemme miettineet, miten voimme säilyttää yhdistyksen yleishyödyllisenä.

Tuomas Mikkola aikoo heti keväällä parantaa lihamyymälöidensä ilmettä. Kuva: Pekka Rautiainen

Katinalan Lihakaupan uusi yrittäjä Tuomas Mikkola, 31, uskoo kehittävänsä liiketaloudellisesti kauppojen myyntiä. Hän haluaa myös lisää tuotteita myyntiin yrityksen omalla nimellä.– Uskon kehittäväni yritystoimintaa hyvällä palvelulla ja tuotekehittelyllä sekä helpottamalla asiakkaan ruuanlaittoa.