Markku Uhari

Ritva "Kike" Elomaa (2. vas.) ilmoitti torstaina palaavansa takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Perussuomalaisten ryhmä- ja puoluejohto toivotti hänet tervetulleeksi eduskunnassa. Kuva: Markku Uhari

Kansanedustaja Ritva "Kike" Elomaan päätös loikata takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään tarkoittaa samalla sitä, että hallituksella on yksi kansanedustaja vähemmän.Elomaa ilmoitti torstaina aamupäivällä palaavansa perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Media haastatteli Jari Aarniota (vas.), kun hän saapui marraskuussa 2015 vastaamaan Helsingin käräjäoikeuteen. Ennakkotietojen mukaan Aarnio ei saavu tiistaina hovioikeuden valmisteluistuntoon. Kuva: Mauri Ratilainen

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion niin sanotun tynnyrihaaran oikeuskäsittely on tänään tiistaina ottamassa ensi askeleitaan Helsingin hovioikeudessa.Hovioikeus pitää valmisteluistunnon, jossa käydään läpi suuren oikeusprosessin käsittelyä, työjärjestystä ja aikataulua.


        
         Varsinkin Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (uv., 3.vas.) sai vastata opposition kysymyksiin viikon poikkeuksellisista poliittisista käänteistä.
        
        Kuva: Mauri Ratilainen

Hallituskriisistä lähtenyt viikko ja sen erikoiset käänteet nousivat odotetusti esiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Varsinkin Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (uv.) joutui opposition hampaisiin, koska hän johtaa perussuomalaisista irtaantuneen Uuden vaihtoehdon ministeriryhmää.