Päivi Ojala

Janakkalan vanhainkodin eli Tapailakodin paikkamääriin tulee muutoksia toukokuun alusta lähtien. Paikkamäärä laskee kaiken kaikkiaan kahdella paikalla eli 50 paikasta 48:aan.Samalla pitkäaikaisten ja lyhytaikaisten eli niin sanottujen intervallipaikkojen määriin tulee muutoksia.

Janakkalan Kulomäen alueella aiotaan tulevaisuudessa ottaa ja murskata maa-aineksia. Kunnan ympäristölautakunta on päättänyt 610 000 kiintokuutiometrin luvasta.Kyseinen alue sijaitsee lähellä Lammintietä Koljalassa. Alueella on entinen hiekkakuoppa, jota nyt laajennetaan.

Milena Komulainen on tyytyväinen siihen, että oppilaat pitävät kaverikioskista, joka toimii välituntien ajan Tervakosken koulun pihassa. Kuva: Markku Tanni

Tervakosken koulun opettajaa Milena Komulaista hymyilyttää, sillä hänen entiset oppilaansa kirjoittivat hänestä äskettäin haastattelun paikallislehteen, ja otsikossa puhuttiin "tähtiopesta".Otsikko kertoo, että hän tekee työtään omalla tavallaan – ja tavalla, josta oppilaat pitävät.Komulainen katsoo

Janakkalalaiset Krista Taipale-Kovalainen ja Jari Kovalainen aikovat laajentaa hevoskasvatustoimintaansa Turengin Vuortenkylässä. He suunnittelevat muun muassa puolilämpimän maneesin rakentamista 6,5 hehtaarin hevostilalleen.Jari Kovalainen kertoo, että hevosten kasvattaminen on sivutoimista.

Kanta-Hämeen seutujen yhteinen matkailumarkkinointia jatketaan yhteisellä hankkeella, jonka nimi on Let's Go Tavastia. Se on jatkoa maaliskuussa päättyvälle Go Tavastia, Kanta-Hämeen matkailumarkkinointi Venäjälle -hankkeelle.Hanke pyrkii kirkastamaan "matkailullisia kärkiä".