Päivi Ojala

Turengin keskusta on myllerryksessä, ja siihen liittyen kunnan ja urheiluseura Janakkalan Pallon välinen vuokrasopimus irtisanotaan.– He esittivät meille, että sopimus irtisanotaan jo kesäkuun lopussa, vaikka irtisanomisaika olisi kuusi kuukautta, maankäyttöinsinööri Eija Paturi kertoo.Paturi vei ir

Hämeenlinna ja Janakkala näyttävät alustavasti vihreää valoa ministeriön valinnanvapauskokeilulle. Kanta-Hämeessä pilottia koordinoi osaltaan Oma Häme.Kuntien on tehtävä alustava hakemus heinäkuussa. Lopullinen päätös mukaan lähtemisestä on tehtävä viimeistään 18.

Elinvoimapäällikkö Ismo Holstila sanoo, että nykyisin S-marketin lähellä ja koko keskustakolmiossa ajetaan vähän miten sattuu, sillä alue on liikenteellisesti melko epämääräinen. Kuva: Pekka Rautiainen

Turengin S-marketille suunnitellaan uutta paikkaa liikenneympyrän lähelle. Tämä uutinen toukokuun lopulla on poikinut monia vastustavia mielipiteitä niin Hämeen Sanomissa kuin paikallislehdessäkin.Janakkalan elinvoimapäällikkö Ismo Holstila puhuu suorastaan mielipidemyrskystä.

Pirjo Alijärvi haluaisi Janakkalan ja koko maakunnan kehittyvän nykyistä kansainvälisemmiksi.  Kuva: Pekka Rautiainen

Janakkalan uuden kunnanhallituksen tuore puheenjohtaja Pirjo Alijärvi, 46, viettää päivänsä Hämeenlinnassa ja eri puolilla Kanta- ja Päijät-Hämettä. Hänen työhuoneensa sijaitsee SDP:n piiritoimistossa Birger Jaarlin kadulla.– Aloitin piirin toiminnanjohtajana vuoden alussa.