Riikka Happonen

 Yhdistä vaaleaan purkkisärkeen tuorekurkkua, chiliä ja limeä.

Käsitys särjestä roskakalana saa huutia, kun maistat ensimmäisen kerran purkkisärkeä. Se vie kielen mennessään. Särki on pitkään haudutettuna mainion makuinen ruokakala.Särjet kannattaa pyytää järvistä kylmän veden aikaan alku- ja loppukesästä, jolloin ne eivät maistu mutaisilta.

Ilari Aalto ja Elina Helkala tutkivat Muikunvuoren kuppikiveä, josta saattaa löytää tänäkin päivänä rautakautisella uhripaikalla käyneiden vieraiden jättämiä kolikoita tai marjoja. KUVA: Jane Iltanen Kuva: Jane Iltanen

Aurajoki kiemurtelee kohti Turun keskustaa. Vastarannalta kohoaa Turun tuomiokirkon torni. Joen tällä puolella nousevat vallit, joiden keskellä maassa näkyy suuria, matalia kiviä ja valkoinen risti.Seisomme länsimaisen Suomen syntysijoilla, Koroisten keskiaikaisen piispankirkon raunioilla.

Hyvin suunniteltu aktiivi- tai löhöloma tasapainoilee mielekkään tekemisen ja liian suorittamisen välillä.Terveystalon johtava työterveyspsykologi Tuuli Viranta kehottaa suunnittelemaan tulevaa lomaa etukäteen.Mitä lomalla kannattaa tehdä, että pääsee parhaiten irti töistä?– On tärkeää lähteä siitä,

Arkistokuva: Seppo Pessinen

Kananmunia tuotetaan Suomessa neljällä eri tavalla.Pakkausten nimet vaihtelevat ja voivat olla harhaanjohtavia, sillä esimerkiksi onnellisen kanan munina myydään sekä lattiakanalassa että virikehäkeissä tuotettuja kananmunia.Varmimmin käytetty tuotantotapa selviää munassa olevan numerosarjan ensimmä