Riikka Happonen

Kahvijuustokakun koristeluun voit käyttää vaikkapa kahvipapua muistuttavia suklaarusinoita.  KUVA: Harri Kuittinen Kuva:

Kahvivoita kannattaa hyödyntää myös jälkiruoan keksipohjassa. Kahvijuustokakku saa makua myös vahvaksi keitetystä kahvista.Juustokakkujen keksipohjassa käytetään usein digestive-keksejä. Koska halusin tästä pohjasta tummemman, kokeilin niiden ohella tavallisia kaakaotäytteisiä vohvelikeksejä.

Vihikset saavat kullanruskean värinsä, kun ne uppopaistetaan rypsiöljyssä pienessä kattilassa. Käytä reikäkauhaa apuna kääntelyssä. Kuvat:  Harri Kuittinen

Kasvisruoka maistuu vannoutuneellekin lihansyöjälle, kun sen tarjoilee lihapiirakan tapaan.Jauheliha on helppo korvata esimerkiksi soijarouheella tai nyhtökauralla, mutta näissä resepteissä sen tilalla käytetään munakoisoa, härkistä sekä sieniproteiinivalmiste quornia.Nämä vihikset ovat täysin vegaa