Uutiset

Viime vuoden elokuvista eniten Jussi-ehdokkuuksia kahmivat Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies sekä Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu. Kumpikin sai peräti 10 ehdokkuutta. Molemmat teokset ovat ehdolla muun muassa paras elokuva- ja paras ohjaus -kategorioissa.

Presidentti Donald Trumpin kannattajia Washingtonissa. Kuva: EPA

Nämä ihmiset ovat Trumpin väkeä. He kuuntelevat nautiskellen leudossa talvi-illassa kaikuvia kantrisäveliä ja hurraavat täydestä sydämestään, kun Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump nousee lavalle puhumaan omilleen. Kovin paljon heitä ei ole, ei Yhdysvaltojen mittakaavassa.

Yli 45 000 ihmistä on paennut Gambiasta Senegaliin poliittisen kriisin takia, kertoo YK:n pakolaisjärjestö. Lisäksi 800 ihmistä on paennut Guinea-Bissauhun. Kriisi sai alkunsa, kun vaalit hävinnyt presidentti Yahya Jammeh kieltäytyi astumasta syrjään.

Ylioppilastutkintolautakunnan johto on huolissaan lautakunnan riippumattomasta asemasta, jos lautakunta liitetään Opetushallitukseen. Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteena on, että Ylioppilastutkintolautakunta liitettäisiin opetushallitukseen ensi vuoden alusta alkaen.

Virkaanastujaisseremoniat pääkaupunki Washingtonissa alkavat paikallista aikaa puoliltapäivin. Tilaisuus järjestetään Capitol-kukkulalla kongressin edessä. Kuva: EPA

Yhdysvaltain tämän päivän kaksi presidenttiä ovat sosiaalisessa mediassa kuin tunnetun tarinan tohtori Jekyll ja Mr. Hyde. Hyvä ja paha, kunnioitettu ja ilkeä. Väistyvällä presidentillä Barack Obamalla on ainakin toistaiseksi Twitter-herruus, mikäli sitä mitataan seuraajien määrällä.