Uutiset

Britanniassa työväenpuolue Labourin johtaja Jeremy Corbyn on pysynyt tiukasti kiinni päätöksessään pysyä puolueen johdossa, vaikka joukkopako hänen varjohallituksestaan on jatkunut. Työväenpuolueen varjohallituksen on jättänyt jo 11 jäsentä.

Turvakotien tilanpuute jatkuu tukalana etenkin pääkaupunkiseudulla. Reilu puolet Pääkaupungin turvakotiin hakeutuneista asiakkaista jouduttiin ohjaamaan toiseen turvakotiin tai muun kriisipalvelun pariin tammi–toukokuussa 2016. Vantaalla jouduttiin käännyttämään noin kaksi kolmesta asiakkaasta.

Belgia on selviytynyt kuudentena maana jalkapallon EM-puolivälieriin. Se murskasi neljännesvälierässä Unkarin 4–0. Belgian maalit Toulousessa tekivät ensimmäisellä puoliajalla Toby Anderweireld sekä toisella puoliajalla vaihtopelaaja Michy Batshuayi, Eden Hazard ja Yannick Carrasco.

Britannia ei välttämättä koskaan aloita eroprosessia EU:sta, epäilee joukko EU-diplomaatteja uutistoimisto AFP:lle. Diplomaattilähteiden mukaan on mahdollista, että EU-eroa puoltavasta kansanäänestystuloksesta huolimatta Britannia ei koskaan jätä eropyyntöään.

Espanjassa konservatiivit ovat saamassa vaalivoiton parlamenttivaaleissa. Kun äänistä oli laskettu noin 90 prosenttia, nykyinen hallituspuolue, konservatiivinen kansanpuolue PP on nousemassa maan suurimmaksi. Enemmistöä parlamenttiin se ei kuitenkaan saa.