Uutiset

Kymmenettuhannet pakolaiset odottavat yhä Syyriassa pääsyä rajan yli Turkkiin. Pakolaiset ovat paenneet Aleppon taisteluita, kun Syyrian armeija on hyökännyt Venäjän tukemana kaupunkiin. Pakolaiset ovat odottaneet rajalla päiviä, sillä Turkki on päästänyt vain muutamia rajan yli.

Yhdysvalloissa New Hampshiren osavaltio äänestää tänään puolueiden presidenttiehdokkaista. Republikaanien puolella mielipidekyselyiden ennakkosuosikki on miljardööri Donald Trump, demokraateilla senaattori Bernie Sanders. Tätä ennen valinnassa on äänestetty vasta yhdessä osavaltiossa, Iowassa.

Bernie Sandersin nuoret kannattajat heiluttivat kampanjapahveja 74-vuotiaan ehdokkaan puhetilaisuudessa Portsmouthissa, New Hampshiressa sunnuntaina. Sandersille povataan voittoa tiistain esivaalissa. KUVA: Michael Reynolds / EPA Kuva: MICHAEL REYNOLDS

Kun Yhdysvaltain presidentiksi haluavien vaalivankkurit siirtyivät Iowasta itärannikon New Hampshireen, oli hyppäys melkoinen. Ei vain maileina vaan ennen muuta ajatusmaailmassa.Esivaalisirkus alkoi viikko sitten Iowasta, joka on maatalouteen perustuva homogeeninen osavaltio.

Ruotsissa poliisi on ottanut kiinni 14 ihmistä epäiltynä iskun suunnittelusta vastaanottokeskukseen, kertoo Aftonbladet. Lehden mukaan henkilöiden epäillään suunnitelleen törkeää pahoinpitelyä turvapaikanhakijoita vastaan Nynäshamnissa Tukholman eteläpuolella.