Uutiset

Suomalaisten usko lakisääteisen eläkkeen riittävyyteen on laskussa, käy ilmi Nordean Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Lähes 70 prosenttia vastaajista ei usko lakisääteisen eläkkeen riittävän turvamaan heidän toiveidensa mukaiset eläkepäivät.

Arkistokuva: Juhani Salo

Taajamajunat Riihimäen ja Tampereen välillä on peruttu eilisen sähköratavaurion takia, tiedottaa VR. Kaukojunat pysähtyvät toistaiseksi taajamajunien asemilla. Kaukojunien ylimääräiset pysähdyspaikat ovat Lempäälä, Viiala, Toijala, Iittala, Parola, Hämeenlinna, Turenki ja Ryttylä.

Viisivuotiaan Umarin verenperintö oli koitua orvon pojan kohtaloksi pakolaisleirillä Nigeriassa. Umarin isä on Boko Haram -äärijärjestön taistelija, eikä nälkäiselle ja yksin jääneelle pojalle siksi herunut myötätuntoa leirin asukkailta, jotka ovat paenneet äärijärjestön väkivaltaisuuksia.

Brasiliassa on osoitettu mieltä senaatin valmistautuessa äänestämään hyllytetyn presidentin Dilma Rousseffin virkakauden jatkosta. Sao Paulossa poliisi ampui protestoivaan väkijoukkoon kyynelkaasua noin 2 000 ihmisen keräännyttyä kaupungin kaduille osoittamaan kannatustaan Rousseffille.