Julkaistu: 20.08.2013 14:57
-
Päivitetty: 20.08.2013 15:15

Arno Carlstedt menehtyi keuhkokuumeeseen

  • Edesmennyt Arno Carlstedt vuonna 1991 takanaan Remu Aaltosen keikkabussi. Kuva: Terho Aalto
    Edesmennyt Arno Carlstedt vuonna 1991 takanaan Remu Aaltosen keikkabussi. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen kulttuurivaikuttaja Arno "AC" Carlstedt kuoli maanantaina. 86-vuotias Carlstedt oli aiemmin päivällä ollut vielä kävelyllä hyvissä voinneissa, ja kuoleman aiheuttikin hyvin nopea ja kivuton keuhkokuume.

– Hän ehti elää todella värikkään, monipuolisen ja seikkailullisen elämän, kuvailee Carlstedtista vuonna 2009 elämäkerran kirjoittanut rocktoimittaja Kimmo Miettinen.

Carlstedtin elämä sisälsi niin vakoilua valtiolle, elokuvabisnestä, rock-musiikkia kuin levykaupan pitoakin.

– Carlstedtin merkitys Hämeenlinnan yö- ja viihde-elämässä oli valtava. Hän sai tänne tuhansia keikkoja, kuvailee Miettinen.

Carlstedtilla oli valtava määrä ystäviä ja tuttavia Hämeenlinnassa.

– Hän oli viimeiseen asti elegantti ja todellinen herrasmies, sanoo Miettinen.

Häntä kaipaamaan jäi elämänkumppani Raija Mathys, jonka kanssa Carlstedt oli yhdessä 1960-luvun lopusta saakka. Carlstedtiä kaipaamaan jäi myös kaksi aikuista lasta.

 

 

Kommentit

Muistan kyseisen herran Levyn ja Kasetin ajoilta (musiikkikauppa Sibeliuskadulla), 1980 -luvun alusta, mukava heppu. R.I.P
Saana Murtti: Haihtuminen (2011), värjätty posliini. Kuva: Kansallisgalleria

Valtion taideteostoimikunnan kokoelmaa esittelevä laaja nykytaidenäyttely Joka hetki on poikkeus avautuu Vanhalla Lasitehtaalla lauantaina 1. heinäkuuta. Taideteostoimikunta täyttää 60 vuotta, ja sen kunniaksi näyttelysarja vierailee vuoden aikana yhteensä seitsemällä paikkakunnalla.

Katariina ja Marko Ahonen ovat edelläkävijöitä uuden tekniikan hyödyntämisessä nimenomaan suunterveyden lääkäreinä.

Hämeenlinnassa työskentelevät hammaslääkärit Katariina ja Marko Ahonen palkittiin Application Award –posterisarjassa Dentsply Sirona Implants’in World Summit Tour 2017 -kongressissa Nizzassa  juhannuksena.Dentsply Sirona on hammaslääketieteen ratkaisujen alan markkinajohtaja maailmassa.Kilpailuun os

Tiina Kuopanportin mukaan omien läheisten kanssa kannattaa keskustella hoitotahdosta ja edunvalvontavaltuutuksesta jo siinä vaiheessa, kun kaikki ovat vielä terveitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Edessä näkyivät portaat, mutta Tiina Kuopanportti ei tajunnut, miten kulkea niissä. Hän kieri portaat alas.Epämääräiset oireet alkoivat vuonna 2000. Kovaa kipua ja särkyä siellä täällä, hirvittävää väsymystä. Kuopanportti käveli päin seiniä.Jalkoja paleli, kuin ne olisivat olleet jäisessä vedessä.

Ilkka Arnala työskentelee muutamana päivänä viikossa, vaikka jäi eläkkeelle jo pari vuotta sitten. Kuva: Juho Peltoniemi

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, dosentti Ilkka Arnala sai tasavallan presidentin myöntämän professorin arvonimen kesäkuussa.Arnalalle oli positiivinen yllätys, että arvonimeä esitettiin ja ehdotettiin hänelle.– Pitäähän siitä olla hirveän tyytyväinen.