Julkaistu: 03.12.2014 06:01

Haastemies on tavoitellut SCC:n Ritaluomaa jo kaksi kuukautta

  • Markku Ritaluoma lähti ulkomaille 1. lokakuuta, jolloin Hämeenlinna jätti kanteen tonttikaupan purkamisesta käräjäoikeudelle.
    Markku Ritaluoma lähti ulkomaille 1. lokakuuta, jolloin Hämeenlinna jätti kanteen tonttikaupan purkamisesta käräjäoikeudelle.
Hämeenlinna ei ole saanut purettua kiinteistökauppaa Sunny Car Centerin 16,3 hehtaarin tontista. Kannetta ei ole voitu käsitellä käräjäoikeudessa, koska haastetta ei ole saatu annettua tiedoksi toimitusjohtaja Markku Ritaluomalle.
 
Ritaluoma on myös Sunny Car Centerin ainoa päättäjä ja vastuuhenkilö. Hän on yhtiön ainoa hallituksen jäsen eikä yhtiön nimenkirjoitusoikeutta ole annettu kenellekään muulle.
 
Haastemiehet ovat kaksi kuukautta tavoitelleet Ritaluomaa. Seitsemän päivää -lehti tavoitti Ritaluoman aamulla 1. lokakuuta Helsingin-Vantaan lentokentältä, josta hän lähti Floridaan.
 
Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta kanteen tiedoksianto on siirretty Espoon käräjäoikeuteen. Espoo on Ritaluoman kotikunta.
 
- Emme pysty tekemään mitään. Kävimme Ritaluoman kotiovella. Meille kerrottiin, että hän on ulkomailla ja palaa vuoden loppuun mennessä, Espoon käräjäoikeuden haastemies Arto Arima sanoo.
 
Muutenkin …tavoitellaan
Ritaluomaa tavoitellaan myös Sunny Car Centerin erääntyneistä laskuista, joita on jo ulosotossa sadoilla tuhansilla euroilla. Verotilitysten, eläkemaksujen ja sosiaaliturvamaksujen lisäksi haetaan maksua autotalon tontille pystytetystä pylonista.
 
Käräjäoikeuteen on myös tehty haastehakemuksia maksamattomista laskuista. Saataviaan perii muun muassa Sunny Car Centerin käyttämä hämeenlinnalainen asianajaja.
 
Ariman mukaan tiedoksiannot voitaisiin toimittaa Sunny Car Centerin Hämeenlinnan toimipaikkaan sijaistiedoksiantona. Haasteen ottaisi vastaan joku yhtiön työntekijä, koska sitä ei voida toimittaa nimenkirjoittajalle. Sijaistiedoksiantoa voidaan käyttää, jos henkilö välttelee haasteen vastaanottamista.
 
- Meillä on kuitenkin tieto, että henkilö on ulkomailla ja palaa. Sitä ei voida ajatella suoranaisena välttelynä, Arima kertoo.
 
Haaste voitaisiin toimittaa myös Yhdysvaltain viranomaisten kautta Ritaluomalle Floridaan. Ariman mukaan tällaisesta menettelystä tekee päätöksen ministeriö.
 
Jos vastaajaa ei tavoiteta, tiedoksianto voidaan tehdä julkaisemalla siitä kuulutus Virallisessa Lehdessä.
 
- Kuuluttaminen Virallisessa lehdessä on kantajan (Hämeenlinnan kaupungin) asia, Arima sanoo.
 
Hämeen Sanomat ei tiistaina tavoittanut Markku Ritaluomaa. (HäSa)
 
Paljon maksuaikoja
Hämeenlinnan kaupunki ja Sunny Car Center allekirjoittivat kaupan autokaupan keskuksen tontista toukokuun alussa.
 
Yhtiön piti maksaa koko 8,4 miljoonan euron kauppahinta 4. heinäkuuta mennessä.
 
Kaupunginhallitus päätti antaa lisää maksuaikaa 7. elokuuta asti.
 
Kaupunginhallitus antoi 11. elokuuta lisäaikaa maksulle syyskuun loppuun asti.
 
Elokuun lopulla selvisi, että Sunny Car Centeriltä on huijattu rahaa.
 
Toimitusjohtaja Markku Ritaluoma syytti kaupungin luottamushenkilöitä väärien tietojen levittämisestä.
 
Hämeenlinna jätti Kanta-Hämeen käräjäoikeudelle 1. lokakuuta kanteen kiinteistökaupan purkamisesta.
 
Kannetta ei saatu annettua Hämeenlinnassa tiedoksi Markku Ritaluomalle.
 
Tiedoksianto siirrettiin Espoon käräjäoikeuden haastemiehille.

Kommentit

Metka kaveri tämä Ritaluoma, kuten kaverinsa tawastehuusissakin:) Mualiman suurimmasta autokaupasta ei puutu enää kuin aloitusrahat, muuten on jo melkein valmista!
Jaakko Martikainen luovuttaa Museo Militarian avaimet Miia-Leena Tiilille vuoden vaihteessa. Kanuuna vuosimallia 1932 vahtii museon pääsisäänkäyntiä. Kuva: Pekka Rautiainen

– Museo Militaria palvelee kahta hyvin erilaista kohderyhmää, mutta uskon, että ne on mahdollista taklata samalla kertaa, toteaa museon uusi johtaja Miia-Leena Tiili.Hän kertoo haluavansa painottaa työssään sotilasorganisaatioiden ja siviiliyhteiskunnan tuomista lähemmäs toisiaan, jotta museon näytt

Runsaat kaksi vuotta henkilöstöjohtajan virassa työskennellyt Kristiina Hämäläinen on irtisanoutunut.Kunnanhallitus kutsuttiin kesäkuun viimeiseksi päiväksi koolle ylimääräiseen kokoukseen, jossa ainoana asiana oli eron myöntäminen.Kristiina Hämäläinen jätti eronpyynnön 28. kesäkuuta.

Digilehti on tänään kaikkien vapaasti luettavissa.

Hämeen Sanomien digilehti on tänään kaikkien luettavissa, koska osassa painetun lehden sivuja painojälki on huono. Alma Manun painosta kerrotaan, että painon värikaukaloon oli joutunut paperia ja väri ei tällöin päässyt nousemaan.Tästä pääset digilehti-sivulle.

Piia Korpi ja Santra Rinne pääsevät kilpailemaan ensimmäistä kertaa Suomessa tanssiparina samansukupuolisten EM-kisoissa Helsingissä. Kuva:

Useita mitaleja kilpatanssin Euroopan mestaruuskilpailuissa voittanut Piia Korpi ja hänen parinsa Santra Rinne pääsevät kilpailemaan ensimmäistä kertaa Suomessa tänä viikonloppuna.Samansukupuolisten parien kilpatanssin EM-kilpailut järjestetään Eurogames- tapahtumassa Helsinki Pride-viikon yhteydess