Julkaistu: 06.01.2017 13:13
-
Päivitetty: 06.01.2017 14:48

Lulu Ranne: Hämeenlinnassa ei voida jatkaa enää entiseen malliin

  • Perussuomalaisten Lulu Ranne vaatii hämeenlinnalaiseen päätöksentekokulttuuriin ja johtamiseen perusteellisia uudistuksia. Kuva: Markku Tanni
    Perussuomalaisten Lulu Ranne vaatii hämeenlinnalaiseen päätöksentekokulttuuriin ja johtamiseen perusteellisia uudistuksia. Kuva: Markku Tanni

– Tällaista prosessia ei jaksa, jos ei ole äärimmäisen sisuuntunut, perussuomalaisten Lulu Ranne huokaa.

– Täälläpäin ei tietääkseni koskaan ketään yksittäistä kunnallispoliitikkoa ole kaiveltu näin, ainakaan tässä mittakaavassa. Mukaan on vedetty myös yksityiselämä.

Ranne sai torstaina syyttäjältä postia. Syyttäjän päätöksessä todettiin, ettei todennäköisiä syitä virkasalaisuuden tai virkavelvollisuuden rikkomisesta ole, joten Ranteen asiassa on tehty syyttämättäjättämispäätös.

Päätös tarkoittaa sitä, ettei Ranne ole syyllistynyt tekoihin, joista kaupungin johto ja lakimiehet ovat häntä epäilleet. Asianomistajalla eli kaupungilla on syyttäjän päätöksen jälkeenkin oikeus käyttää omaa syyteoikeuttaan.

Hämeenlinnan kaupunki teki Ranteesta tutkintapyynnön toukokuussa 2016.

Tämän jälkeen kesäkuussa Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyllytti perussuomalaisten valtuutetun ja kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan Lulu Ranteen kaikista luottamustoimistaan.

Hyllytys tehtiin poliisitutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin ajaksi.

Ranne itse uskoo, että hyllyttäminen tehtiin puhtaasti poliittisin perustein.

– Ajojahdin tavoitteena oli saada pois tieltä demokraattisesti valittu luottamushenkilö, joka on puuttunut päätöksenteon epäkohtiin ja tehnyt lukuisia parannusesityksiä.

Lulu Ranne sanoo nyt, ettei Hämeenlinnassa voida jatkaa enää entiseen malliin.

– Jos Kittilässä on syytä katsoa peiliin, niin samoin on myös Hämeenlinnassa. Ei demokratiassa voida toimia näin.

– Syyttäjän päätös on täysin selkeä. On erittäin kummallista, että julkisuudessa viranhaltijat ja poliitikot ovat esiintyneet sekä syyttäjinä että tuomareina asiassani vailla minkäänlaista totuuspohjaa.

Ranne kertoo, ettei prosessi lopu tähän, ja koko tapahtumaketjua tutkii nyt Ranteen oma juristi. Isommassa mittakaavassa Ranne vaatii suuria muutoksia.

– Hämeenlinnan päätöksentekokulttuuria ja johtamista on uudistettava perusteellisesti. HäSa

 

Kello 14.47 lisätty lause: Asianomistajalla eli kaupungilla on syyttäjän päätöksen jälkeenkin oikeus käyttää omaa syyteoikeuttaan.

Kommentit

Onnea ja Tsemppiä Lulu. Klo 13:13 Hämeen Sanomienkin kolikko viimein putosi jutussa, jossa mediayhtiö on itse osallinen ja siksi ollut kuin haaskalintu uutisoimassa sillä sekunnilla, kun Lululle epäedullisia väitteitä ja syytöksiä on saatu tehtailtua. Juristin koulutuksen saaneina apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon ja kaupungin lakinaisten Susanna Ijäksen ja Merja Korhosen toiminta on ollut käsittämättömän poliittisesti ohjattua ja härskiä.

Riidankylväjät taas vauhdissa. Toiset osaavat pyytää rehellisesti anteeksi ja ymmärtävät hakea uusia haasteita muualta välttääkseen riitoja. Nämä kaksi henkilöä eivät tähän pysty. Ranteen kirjoitus kertoo suoraan, että riidat tulevat jatkumaan myös tulevaisuudessa. Nämä henkilöt eivät ajattele tippaakaan kaupunkilaisten etuja. He ovat omaa itseään täynnä olevia häviäjiä.

Tätä se mun uneni tiesi. Hämeenlinnan orastava elpyminen on kohta tipotiessään, kun Ranne tulee kostoaikeissa takaisin, eikä näe muuta kuin peruutuspeilin. OMG.

Samanlaista unta sitä on täälläkin nähty. Siellä se Ilkkala komppaa Ranteen taustalla ja evästää, mitä kokouksissa pitää tehdä ja sanoa. Pitäisiköhän jonkun tarkastaa ennen ensimmäistä kokousta, ettei Ranteella ole korvanappia, jonka toisessa päässä Ilkkala huutelee. Jos nyt vedetään mutkia suoriksi, niin enemmän vahinkoa tämän kaksikon tutkintapyynnöt ja muu säätäminen on aiheuttanut kaupungille kuin mikään SCC-floppi. Kiemunki lopetti jo paikallispolitiikan ja siitä tulisi vielä siistimpää, kun Rannekin sen jättäisi ja eiköhän Raution rouvakin voisi samaan junaan hypätä.

Nimimerkki Demus naulan kantaan!!! Ilkkala, joka on ymmärtääkseni syytteessä valehtelusta ( korjatkaa jos olen väärässä ) jatkaa uhoomistaan. On tehnyt ja tulee tekemään jatkossakin valituksia valitusten perään, ja maksajana on lopulta kaupunkilaiset. Molemmat ovat saaneet käytöksellään myös monet ulkopaikkakuntalaiset ihmettelemään kuinka voidaan kaupungissa riidellä ja valittaa pienistäkin asioista.
Ilkka Arnala työskentelee muutamana päivänä viikossa, vaikka jäi eläkkeelle jo pari vuotta sitten. Kuva: Juho Peltoniemi

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, dosentti Ilkka Arnala sai tasavallan presidentin myöntämän professorin arvonimen kesäkuussa.Arnalalle oli positiivinen yllätys, että arvonimeä esitettiin ja ehdotettiin hänelle.– Pitäähän siitä olla hirveän tyytyväinen.

Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017). Keväällä julkaistu kirja on miehen 20. rikosromaani.Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

 Kuva: Esko Tuovinen

Valtio etsii satojen miljoonien säästöjä virkamiesten toimistoista. Hallituksen toimitilastrategiassa on päätetty, että valtionhallinto siirtyy muutaman vuoden sisällä monitilatoimistoihin työsuoritusten ja kustannustehokkuuden parantamiseksi.

Vanajanlinna Group on myynyt omistamansa Tahko Spa Oy:n.Tahko Span ostaneilla Heikki Vienolalla ja Jarmo Perttilällä oli jo ennestään 50 prosentin omistus yrityksessä.– Kaupan myötä pyrimme keskittämään entistä enemmän ydintoimintaamme eli Vanajanlinnaan, Linna Golfiin ja muihin Hämeenlinnan alueell