Julkaistu: 02.02.2017 15:32
-
Päivitetty: 03.02.2017 06:21

Keikkahirmu Panssarinyrkki sai lopetusmääräyksen esikunnasta

  • Panssarinyrkki keikalla viime toukokuussa. Kuva: Juhani Salo
    Panssarinyrkki keikalla viime toukokuussa. Kuva: Juhani Salo

Parolan Panssariprikaatin bileyhtye Panssarinyrkki lopettaa toimintansa 15. maaliskuuta mennessä. Päätös on tehty Maavoimien esikunnassa. 

– Tämä tuli ihan täytenä yllätyksenä, ja minua harmittaa tosi paljon, sanoo yhtyeen nokkamies ja puhallinspesialisti Kimmo Kopra. 

Henkilökuntaan kuuluva Kopra perusti Panssarinyrkin reilu vuosi sitten. Yhtyeessä on soittanut hänen lisäkseen aina neljä varusmiestä, jotka ovat tulleet kolmesta saapumiserästä. 

Lakkauttamiskäsky tuli Panssariprikaatiin tammikuussa. Perusteluissa sanottiin, ettei Panssarinyrkin toiminta ollut sotilasmusiikista laadittujen periaatteiden mukaista. 

Hämeen Sanomat ei tavoittanut torstaina Maavoimien esikunnasta lopettamispäätöksen tehnyttä everstiluutnanttia.

Kun Puolustusvoimien varusmiessoittokunta konsertoi ympäri Suomea, on Panssarinyrkki keskittynyt viihdyttämiseen lähialueilla.  

Panssarinyrkin keikkatahti on ollut hengästyttävä. Kopra laskee, että toiminnan loppuessa yhtyeellä on takana noin 400 esiintymistä. Se on esiintynyt palvelutaloissa, kouluissa, messuilla, maanpuolustustilaisuuksissa ja hyväntekeväisyyskonserteissa. Yhtyeen repertoaari koostuu yli 300 kappaleesta, joiden kirjo vaihtelee virsistä poppiin.

Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi vakuuttaa, että Parolassa Panssarinyrkin toimintaa olisi haluttu jatkaa.  

Rahasta lopettamispäätöksessä ei hänen mukaansa voinut olla kyse. 

– Ei siitä kustannuksia tullut, bensarahoilla mentiin. Yhtyeen vetäjälle tämä ei ollut päätyö, vaan yksi hänen tehtävistään, sanoo Järvi.

Panssariprikaatissa mietitään nyt, miten paikallista musiikkitoimintaa voitaisiin jatkaa. 


Panssarinyrkki Riihimäen Erämessuilla 2016, video: Juha Kallava / Youtube

Kommentit

Pakko antaa tästä päätöksestä pitkä miinus Maavoimien esikunnalle. Monella muulla saralla Puolustusvoimat ovat nykyaikaistaneet toimintaansa ja tullut ihmisläheisemmäksi, mutta sitten musiikin puolella ei. Olisiko sittenkin pitänyt muokata niitä sotilasmusiikin periaatteita...

Kyllä on surkea päätös! Kiitokset Panssarinyrkille ja pitkä kieli lopettamispäätöksestä vastuullisille, kateus,kauna ja kylmä henki hohkaa teistä! KKK

Muutosvastarintainen ja uutta omaksumaton esikunta kannattaa lakkauttaa säästötoimenpiteenä jotta tämäkin päätös kyetään arvioimaan uudelleen. Kulurakenne oikenee samalla!
Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017), miehen 20. rikosromaani. Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

Murtovarkaita on taas liikkeellä, joten koti kannattaa jättää asutun näköiseksi juhannuksenkin ajaksi. Arkistokuva / Marko Kullanen / Forssan Lehti

Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä on tehty asuntomurtoja, joissa on viety kelloja, koruja ja käteistä rahaa. Vastaavia omakotitalomurtoja on tehty myös Päijät-Hämeessä muutama.Murtoja epäillään ulkomaalaisten tekemiksi.Useita murtoja on edeltänyt asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu.