Julkaistu: 02.02.2017 15:32
-
Päivitetty: 03.02.2017 06:21

Keikkahirmu Panssarinyrkki sai lopetusmääräyksen esikunnasta

 • Panssarinyrkki keikalla viime toukokuussa. Kuva: Juhani Salo
  Panssarinyrkki keikalla viime toukokuussa. Kuva: Juhani Salo

Parolan Panssariprikaatin bileyhtye Panssarinyrkki lopettaa toimintansa 15. maaliskuuta mennessä. Päätös on tehty Maavoimien esikunnassa. 

– Tämä tuli ihan täytenä yllätyksenä, ja minua harmittaa tosi paljon, sanoo yhtyeen nokkamies ja puhallinspesialisti Kimmo Kopra. 

Henkilökuntaan kuuluva Kopra perusti Panssarinyrkin reilu vuosi sitten. Yhtyeessä on soittanut hänen lisäkseen aina neljä varusmiestä, jotka ovat tulleet kolmesta saapumiserästä. 

Lakkauttamiskäsky tuli Panssariprikaatiin tammikuussa. Perusteluissa sanottiin, ettei Panssarinyrkin toiminta ollut sotilasmusiikista laadittujen periaatteiden mukaista. 

Hämeen Sanomat ei tavoittanut torstaina Maavoimien esikunnasta lopettamispäätöksen tehnyttä everstiluutnanttia.

Kun Puolustusvoimien varusmiessoittokunta konsertoi ympäri Suomea, on Panssarinyrkki keskittynyt viihdyttämiseen lähialueilla.  

Panssarinyrkin keikkatahti on ollut hengästyttävä. Kopra laskee, että toiminnan loppuessa yhtyeellä on takana noin 400 esiintymistä. Se on esiintynyt palvelutaloissa, kouluissa, messuilla, maanpuolustustilaisuuksissa ja hyväntekeväisyyskonserteissa. Yhtyeen repertoaari koostuu yli 300 kappaleesta, joiden kirjo vaihtelee virsistä poppiin.

Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi vakuuttaa, että Parolassa Panssarinyrkin toimintaa olisi haluttu jatkaa.  

Rahasta lopettamispäätöksessä ei hänen mukaansa voinut olla kyse. 

– Ei siitä kustannuksia tullut, bensarahoilla mentiin. Yhtyeen vetäjälle tämä ei ollut päätyö, vaan yksi hänen tehtävistään, sanoo Järvi.

Panssariprikaatissa mietitään nyt, miten paikallista musiikkitoimintaa voitaisiin jatkaa. 


Panssarinyrkki Riihimäen Erämessuilla 2016, video: Juha Kallava / Youtube

Kommentit

Pakko antaa tästä päätöksestä pitkä miinus Maavoimien esikunnalle. Monella muulla saralla Puolustusvoimat ovat nykyaikaistaneet toimintaansa ja tullut ihmisläheisemmäksi, mutta sitten musiikin puolella ei. Olisiko sittenkin pitänyt muokata niitä sotilasmusiikin periaatteita...

Kyllä on surkea päätös! Kiitokset Panssarinyrkille ja pitkä kieli lopettamispäätöksestä vastuullisille, kateus,kauna ja kylmä henki hohkaa teistä! KKK

Muutosvastarintainen ja uutta omaksumaton esikunta kannattaa lakkauttaa säästötoimenpiteenä jotta tämäkin päätös kyetään arvioimaan uudelleen. Kulurakenne oikenee samalla!

        
         
        
        Kuva: Terho Aalto

Suomi on saavuttanut omavaraisuuden rukiin tuotannossa. Nyt pienten ja keskisuurten leipomojen lisäksi myös molemmat suuret leipomot käyttävät ainoastaan kotimaista viljaa ruisleipiensä leipomiseen. Vaasan Oy pääsi tavoitteeseen tämän vuoden alussa.


        
         
        
        Kuva: Laura Vesa / Arkisto

Kokeilu ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoisuudesta ei ehtine käynnistyä elokuussa, jolloin peruskoulujen lukuvuosi alkaa. Opetus- ja kulttuuriministeriöstä kerrotaan Lännen Medialle, että asia etenee ministerityöryhmän käsittelyyn vasta huhti–toukokuussa.

Vili (vas.), Timo, Lari ja Jani Kuikka ovat kaikki vannoutuneita HPK-faneja, vaikka eivät olekaan hämeenlinnalaisia. Kuvat: Esko Tuovinen / HäSa

Ei varmaan desibelimittarin asteikko olisi maanantaina riittänyt, jos olisi mitattu HPK:n fanilauman kannustusta puolivärieräottelussa JYPiä  vastaan.Kannustus ei ihan riittänyt toissapäivänä voittoon, mutta tänään Kerholla on uusi mahdollisuus Jyväskylässä.Innokkaimmat kannattajat, kuten Sami Kolar

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston paikkajaon muutos näyttäisi tältä, jos kuntavaaleissa äänestettäisiin HS-gallupin (19.3.) tulosten mukaisesti. Kuva: Heini Suvisuo / HäSa

Tasapaino järisee hämeenlinnalaisessa kunnallispolitiikassa, eli rappaus ropisee Raatihuoneen synkeän ruskeasta ulkoseinästä.Vaalitutkija, Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti Pertti Timonen laski Hämeen Sanomille, mikä on Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokoonpano, jos kaupungissa äänestetään