Julkaistu: 08.03.2017 12:17
-
Päivitetty: 08.03.2017 12:25

Vekka Liikenne alkaa ajaa Kajaanissa

  • Vekan tunnuksilla varustetut linja-autot häviävät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä, mutta alkavat näkyä Kajaanin kaduilla. Kuva: Terho Aalto
    Vekan tunnuksilla varustetut linja-autot häviävät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä, mutta alkavat näkyä Kajaanin kaduilla. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen Vekka Liikenne oy on voittanut kilpailutuksen Kajaanin paikallisliikenteestä.

Yhtiö voitti kilpailutuksen useasta eri linjasta sekä seutuliikenteen vuoroista.

Vekka aloittaa liikennöinnin Kajaanissa yhdellä autolla kesäkuussa, ja muilla linjoilla liikennöinti alkaa ensi syksynä. Syksyyn mennessä Kajaaniin perustetaan varikko, huolto ja palkataan henkilöstöä.

Toimitusjohtaja Tapio Vekka arvioi Kainuun Sanomille, että Kajaaniin tarvitaan 10–15 autoa ja kuljettajaa. Osa kalustosta vapautuu Hämeenlinnasta Vekka Liikenteen hävittyä paikallisliikenteen kilpailutuksen aiemmin tänä vuonna.

Kolmivuotinen sopimus on arvoltaan 1,15 miljoonaa euroa vuodessa.

Sopimus on Vekka Liikenteelle merkittävä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 hieman alle 4 miljoonaa euroa. Sopimukseen kuuluu optio kahdesta vuodesta.

Vekka Liikenteen lisäksi Kajaanin paikallisliikenteestä jättivät tarjoukset Pohjolan Matka (1,57 miljoonaa euroa) ja Oulun Taksipalvelut Oy (1,83 miljoonaa euroa).

Sopimus allekirjoitetaan, kun se on saanut laivoiman. Aiheesta lisää torstain Hämeen SanomissaHÄSA

Kommentit

Kuvatekstin mukaan Vekan tunnukset häviäisivät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä. Eikö Vekka aiempien uutisten mukaisesti ryhdy hoitamaan option pohjalta uusia linjoja 1, 3 ja 11 (itä - länsisuuntainen runkolinjasto)?
Antti Skinnari vaihtaa kesärenkaita Rengas-Vekassa. Tänä keväänä liikkeessä on vaihdettu renkaat noin pariinkymmeneen autoon. Kuva: Esko Tuovinen

Keväinen sää ja sulaneet tienpinnat ovat jo houkutelleet jotkut autoilijat vaihtamaan autoonsa kesärenkaat.Autoliitto muistutti viime viikolla, että renkaita ei kuitenkaan kannattaisi rynnätä vaihtamaan heti, kun ensimmäiset lämpimät ja kuivat päivät saapuvat.Liiton tiedotteessa huomautetaan, että k

Hämeen Yrittäjät on palkinnut Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:n yrittäjän Markus Frimanin maakunnallisella nuoren yrittäjän kannustuspalkinnolla.Markus Friman, 27, aloitti Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:ssä kesätöissä varasto- ja huoltomiehenä 15-vuotiaana.