Julkaistu: 08.03.2017 12:17
-
Päivitetty: 08.03.2017 12:25

Vekka Liikenne alkaa ajaa Kajaanissa

  • Vekan tunnuksilla varustetut linja-autot häviävät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä, mutta alkavat näkyä Kajaanin kaduilla. Kuva: Terho Aalto
    Vekan tunnuksilla varustetut linja-autot häviävät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä, mutta alkavat näkyä Kajaanin kaduilla. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen Vekka Liikenne oy on voittanut kilpailutuksen Kajaanin paikallisliikenteestä.

Yhtiö voitti kilpailutuksen useasta eri linjasta sekä seutuliikenteen vuoroista.

Vekka aloittaa liikennöinnin Kajaanissa yhdellä autolla kesäkuussa, ja muilla linjoilla liikennöinti alkaa ensi syksynä. Syksyyn mennessä Kajaaniin perustetaan varikko, huolto ja palkataan henkilöstöä.

Toimitusjohtaja Tapio Vekka arvioi Kainuun Sanomille, että Kajaaniin tarvitaan 10–15 autoa ja kuljettajaa. Osa kalustosta vapautuu Hämeenlinnasta Vekka Liikenteen hävittyä paikallisliikenteen kilpailutuksen aiemmin tänä vuonna.

Kolmivuotinen sopimus on arvoltaan 1,15 miljoonaa euroa vuodessa.

Sopimus on Vekka Liikenteelle merkittävä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 hieman alle 4 miljoonaa euroa. Sopimukseen kuuluu optio kahdesta vuodesta.

Vekka Liikenteen lisäksi Kajaanin paikallisliikenteestä jättivät tarjoukset Pohjolan Matka (1,57 miljoonaa euroa) ja Oulun Taksipalvelut Oy (1,83 miljoonaa euroa).

Sopimus allekirjoitetaan, kun se on saanut laivoiman. Aiheesta lisää torstain Hämeen SanomissaHÄSA

Kommentit

Kuvatekstin mukaan Vekan tunnukset häviäisivät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä. Eikö Vekka aiempien uutisten mukaisesti ryhdy hoitamaan option pohjalta uusia linjoja 1, 3 ja 11 (itä - länsisuuntainen runkolinjasto)?
Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017), miehen 20. rikosromaani. Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

Murtovarkaita on taas liikkeellä, joten koti kannattaa jättää asutun näköiseksi juhannuksenkin ajaksi. Arkistokuva / Marko Kullanen / Forssan Lehti

Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä on tehty asuntomurtoja, joissa on viety kelloja, koruja ja käteistä rahaa. Vastaavia omakotitalomurtoja on tehty myös Päijät-Hämeessä muutama.Murtoja epäillään ulkomaalaisten tekemiksi.Useita murtoja on edeltänyt asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu.