Julkaistu: 08.03.2017 12:17
-
Päivitetty: 08.03.2017 12:25

Vekka Liikenne alkaa ajaa Kajaanissa

  • Vekan tunnuksilla varustetut linja-autot häviävät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä, mutta alkavat näkyä Kajaanin kaduilla. Kuva: Terho Aalto
    Vekan tunnuksilla varustetut linja-autot häviävät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä, mutta alkavat näkyä Kajaanin kaduilla. Kuva: Terho Aalto

Hämeenlinnalainen Vekka Liikenne oy on voittanut kilpailutuksen Kajaanin paikallisliikenteestä.

Yhtiö voitti kilpailutuksen useasta eri linjasta sekä seutuliikenteen vuoroista.

Vekka aloittaa liikennöinnin Kajaanissa yhdellä autolla kesäkuussa, ja muilla linjoilla liikennöinti alkaa ensi syksynä. Syksyyn mennessä Kajaaniin perustetaan varikko, huolto ja palkataan henkilöstöä.

Toimitusjohtaja Tapio Vekka arvioi Kainuun Sanomille, että Kajaaniin tarvitaan 10–15 autoa ja kuljettajaa. Osa kalustosta vapautuu Hämeenlinnasta Vekka Liikenteen hävittyä paikallisliikenteen kilpailutuksen aiemmin tänä vuonna.

Kolmivuotinen sopimus on arvoltaan 1,15 miljoonaa euroa vuodessa.

Sopimus on Vekka Liikenteelle merkittävä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 hieman alle 4 miljoonaa euroa. Sopimukseen kuuluu optio kahdesta vuodesta.

Vekka Liikenteen lisäksi Kajaanin paikallisliikenteestä jättivät tarjoukset Pohjolan Matka (1,57 miljoonaa euroa) ja Oulun Taksipalvelut Oy (1,83 miljoonaa euroa).

Sopimus allekirjoitetaan, kun se on saanut laivoiman. Aiheesta lisää torstain Hämeen SanomissaHÄSA

Kommentit

Kuvatekstin mukaan Vekan tunnukset häviäisivät Hämeenlinnan paikallisliikenteestä. Eikö Vekka aiempien uutisten mukaisesti ryhdy hoitamaan option pohjalta uusia linjoja 1, 3 ja 11 (itä - länsisuuntainen runkolinjasto)?

Suomeen on syntymässä suuri terveydenhuollon laboratoriopalveluja tarjoava osakeyhtiö, kun Fimlab Laboratoriot oy ja Nordlab-liikelaitos ovat liittämässä voimansa yhteen.Tällä hetkellä johtava kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja on Huslab, jossa tehdään lähes 24,5 miljoonaa laboratoriotutkimus

Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen nousevan Lulu Ranteen ohella perussuomalaisilla on 2. varapuheenjohtajan paikka sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa.Siihen esitetään Jani Koivusaarta. Puolueelle on jyvitetty myös sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.

Flowmedikin kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing (oik.) opasti yhtymähallituksen varapuheenjohtajaa Kari Lempistä (vas.) ja avoterveydenhuollon ylilääkäriä Kimmo Kuosmasta uuteen palveluun. Kuva: Hanna Antila-Andersson

Valinnanvapaus laajenee sote-uudistuksen myötä, mutta millä perusteella asiakas valitsee? Palvelun läheisyys lienee monille tärkeä kriteeri, mutta muita mittareita puuttuu erityisesti julkisista palveluista.Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä julkaisi uuden ajan jono- ja hukkamittarin maanantaina.

Kun 505 suomalaista vastaa kysymykseen, mitä Hämeenlinnasta tulee ensimmäisenä mieleen, kärjessä ovat tutut Hämeen linna, Aulanko ja HPK.Aivan kärjen tuntumaan on noussut myös kauppakeskus Goodman.Maanantaina julkistettu kaupunkikuvatutkimus on jatkoa vuoden 2014 tutkimukselle, joka teetettiin kaupu

Janakkalan kuntavaalien äänikuningatar Pirjo Alijärvi (sd.) on nousemassa kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.Sunnuntaina istunut Janakkalan sosiaalidemokraattien yleiskokous päätti myös suurimmasta osasta muista demareille jyvitetyistä luottamuspaikoista.

Lampuri Hertta Helkala ja Villin Lampaan Tilan lampaat saapuvat keskiviikkona hoitamaan vallien nurmea, jos sää vain tämän sallii. Kuva: Juhani Salo

Hämeen linnaa ympäröivän yli 600 metriä pitkän vesivallihaudan kunnostustyöt jatkuvat tänäkin kesänä.Työlistalla on toissavuonna aloitetun pohjoisen vallihaudan kontraeskarppimuurin korottaminen.