Julkaistu: 19.03.2017 13:40

Minne katosi "Labor improbus omnia vincit" Lyseon seinästä?

  • Linnankadulta on mahdoton nähdä Lyseon seinässä olevaa tekstiä...
    Linnankadulta on mahdoton nähdä Lyseon seinässä olevaa tekstiä....
  • ...mutta kyllä se siellä on, ihan katon rajassa. Kuvat: Terho Aalto / HäSa
    ...mutta kyllä se siellä on, ihan katon rajassa. Kuvat: Terho Aalto / HäSa

Huolestunut kaupunkilainen soitti lehden toimitukseen kysyäkseen, mihin Lyseon pääoven päältä on hävinnyt teksti: "Labor improbus omnia vincit". Teksti on aina ollut lyseon pääoven yläpuolella ja kuuluu sinne, esitti soittaja.

Totta tosiaan, kun Linnankadulta tarkastelee Lyseon julkisivua, ei tekstiä näy.

Jos malttaa liikkua hieman kauemmas Sibeliuksen puiston puolelle ja suuntaa okulaarinsa lyseolle päin, siellä se teksti yhä on paikoillaan katon rajassa.

Varmaan se on ollut samassa paikassa alusta pitäen, mutta muistikuvissa se hahmottuu heti pääoven yläpuolelle.

Kaikki me latinantaitajat tiedämme tekstin tarkoittavan, että sinnikäs työ kaiken voittaa.

Parempaa suomea olisi ehkä, että kovalla työllä saavuttaa tuloksia. HäSa

 

Uutinen on julkaistu lehden Hämeenlinnan kirje -palstalla.

Kommentit

Aikanaan kun minäkin poikalyseoon pääsin, niin sain matematiikan, fysiikan ja kemian opettajaksi renkolaisen Paavo Moijasen. Ei siis Paavo Maijanen. Paavo esittäytyi uudelle luokalleen tavalla joka ei koskaan unohdu. Hän johdatteli luokan Sibeliuksen puistoon, pyysi katsomaan ylös katon harjanteelle, ja lukemaan kyseisen tekstin. Siitä alkoi meikäläisen opinahjo "lyceekartanossa".
Antti Skinnari vaihtaa kesärenkaita Rengas-Vekassa. Tänä keväänä liikkeessä on vaihdettu renkaat noin pariinkymmeneen autoon. Kuva: Esko Tuovinen

Keväinen sää ja sulaneet tienpinnat ovat jo houkutelleet jotkut autoilijat vaihtamaan autoonsa kesärenkaat.Autoliitto muistutti viime viikolla, että renkaita ei kuitenkaan kannattaisi rynnätä vaihtamaan heti, kun ensimmäiset lämpimät ja kuivat päivät saapuvat.Liiton tiedotteessa huomautetaan, että k

Hämeen Yrittäjät on palkinnut Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:n yrittäjän Markus Frimanin maakunnallisella nuoren yrittäjän kannustuspalkinnolla.Markus Friman, 27, aloitti Riihimäen Teollisuuspalvelu oy:ssä kesätöissä varasto- ja huoltomiehenä 15-vuotiaana.