Julkaistu: 10.04.2017 00:33
-
Päivitetty: 10.04.2017 07:29

Istuvista valtuutetuista suhteellisen moni putoaa Hämeenlinnan valtuustosta

  • Anna-Kaisa Häppölä, Hannu Kärpänen ja Jarmo Vainio.
    Anna-Kaisa Häppölä, Hannu Kärpänen ja Jarmo Vainio.
Juttukokonaisuus: 

Istuvista valtuutetuista suhteellisen moni putoaa Hämeenlinnan valtuustosta.

Ehkä yllättävin nimi on kaupunginhallituksen jäsen ja keskustan valtuustoryhmän johtaja Hannu Kärpänen.

Myös toinen kaupunginhallituksen jäsen, demarien Anna-Kaisa Häppölä putosi.

Rivivaltuutetuista Jarmo Vainio (kok.), Terhi Kyhkynen (kok.), Timo Saviniemi (kok.), Leena Murtonen (sd.) ja Pekka Pohjalainen (kesk.) jäivät valtuuston ulkopuolelle.

Persuista keskustaan loikanneet Hanna Raita ja Heidi Sulander eivät onnistuneet nousemaan valtuustoon uuden puolueen riveissä.

Perussuomalaisista valtuuston ulkopuolelle jäivät niin ikään Jukka Pekka Hämäläinen, Vesa-Matti Seppälä, Kimmo Savolainen ja Tauno Lahtinen.

Myös vihreiden värikäs valtuutettu Martti Töttölä putosi. 

Ilkka Arnala työskentelee muutamana päivänä viikossa, vaikka jäi eläkkeelle jo pari vuotta sitten. Kuva: Juho Peltoniemi

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, dosentti Ilkka Arnala sai tasavallan presidentin myöntämän professorin arvonimen kesäkuussa.Arnalalle oli positiivinen yllätys, että arvonimeä esitettiin ja ehdotettiin hänelle.– Pitäähän siitä olla hirveän tyytyväinen.

Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017). Keväällä julkaistu kirja on miehen 20. rikosromaani.Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

 Kuva: Esko Tuovinen

Valtio etsii satojen miljoonien säästöjä virkamiesten toimistoista. Hallituksen toimitilastrategiassa on päätetty, että valtionhallinto siirtyy muutaman vuoden sisällä monitilatoimistoihin työsuoritusten ja kustannustehokkuuden parantamiseksi.