Julkaistu: 10.04.2017 00:33
-
Päivitetty: 10.04.2017 07:29

Istuvista valtuutetuista suhteellisen moni putoaa Hämeenlinnan valtuustosta

  • Anna-Kaisa Häppölä, Hannu Kärpänen ja Jarmo Vainio.
    Anna-Kaisa Häppölä, Hannu Kärpänen ja Jarmo Vainio.
Juttukokonaisuus: 

Istuvista valtuutetuista suhteellisen moni putoaa Hämeenlinnan valtuustosta.

Ehkä yllättävin nimi on kaupunginhallituksen jäsen ja keskustan valtuustoryhmän johtaja Hannu Kärpänen.

Myös toinen kaupunginhallituksen jäsen, demarien Anna-Kaisa Häppölä putosi.

Rivivaltuutetuista Jarmo Vainio (kok.), Terhi Kyhkynen (kok.), Timo Saviniemi (kok.), Leena Murtonen (sd.) ja Pekka Pohjalainen (kesk.) jäivät valtuuston ulkopuolelle.

Persuista keskustaan loikanneet Hanna Raita ja Heidi Sulander eivät onnistuneet nousemaan valtuustoon uuden puolueen riveissä.

Perussuomalaisista valtuuston ulkopuolelle jäivät niin ikään Jukka Pekka Hämäläinen, Vesa-Matti Seppälä, Kimmo Savolainen ja Tauno Lahtinen.

Myös vihreiden värikäs valtuutettu Martti Töttölä putosi. 

Suomeen on syntymässä suuri terveydenhuollon laboratoriopalveluja tarjoava osakeyhtiö, kun Fimlab Laboratoriot oy ja Nordlab-liikelaitos ovat liittämässä voimansa yhteen.Tällä hetkellä johtava kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja on Huslab, jossa tehdään lähes 24,5 miljoonaa laboratoriotutkimus

Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen nousevan Lulu Ranteen ohella perussuomalaisilla on 2. varapuheenjohtajan paikka sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa.Siihen esitetään Jani Koivusaarta. Puolueelle on jyvitetty myös sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.

Flowmedikin kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing (oik.) opasti yhtymähallituksen varapuheenjohtajaa Kari Lempistä (vas.) ja avoterveydenhuollon ylilääkäriä Kimmo Kuosmasta uuteen palveluun. Kuva: Hanna Antila-Andersson

Valinnanvapaus laajenee sote-uudistuksen myötä, mutta millä perusteella asiakas valitsee? Palvelun läheisyys lienee monille tärkeä kriteeri, mutta muita mittareita puuttuu erityisesti julkisista palveluista.Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä julkaisi uuden ajan jono- ja hukkamittarin maanantaina.

Kun 505 suomalaista vastaa kysymykseen, mitä Hämeenlinnasta tulee ensimmäisenä mieleen, kärjessä ovat tutut Hämeen linna, Aulanko ja HPK.Aivan kärjen tuntumaan on noussut myös kauppakeskus Goodman.Maanantaina julkistettu kaupunkikuvatutkimus on jatkoa vuoden 2014 tutkimukselle, joka teetettiin kaupu

Janakkalan kuntavaalien äänikuningatar Pirjo Alijärvi (sd.) on nousemassa kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.Sunnuntaina istunut Janakkalan sosiaalidemokraattien yleiskokous päätti myös suurimmasta osasta muista demareille jyvitetyistä luottamuspaikoista.

Lampuri Hertta Helkala ja Villin Lampaan Tilan lampaat saapuvat keskiviikkona hoitamaan vallien nurmea, jos sää vain tämän sallii. Kuva: Juhani Salo

Hämeen linnaa ympäröivän yli 600 metriä pitkän vesivallihaudan kunnostustyöt jatkuvat tänäkin kesänä.Työlistalla on toissavuonna aloitetun pohjoisen vallihaudan kontraeskarppimuurin korottaminen.