Julkaistu: 11.04.2017 14:14
-
Päivitetty: 12.04.2017 06:35

Antti Ahonen käytti kampanjaansa kymppitonnin - Uusia ehdokkaita meni läpi jopa nollabudjetilla

Juttukokonaisuus: 

Kaksissa edellisissä kuntavaaleissa ilman varsinaista valtuutetunpaikkaa jäänyt Antti Ahonen (kok.) kertoo käyttäneensä vaalikampanjaansa hieman yli 10 000 euroa. Ahosta äänesti 183 hämeenlinnalaista, joten hänen voi laskea käyttäneen noin 55 euroa per saatu ääni.

– Halusin viestiä, että olen todella tosissani. Kaiken olen maksanut omista varoista.


Entinen Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsen on asunut Hämeenlinnassa vuodesta 2008. Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajana Helsingissä työskentelevä Ahonen sanoo, että vasta tämän kampanjan aikana hän on todella tutustunut hämeenlinnalaisiin.

Ahosen vaalikampanja koostui tienvarsilakanoista, mainospostista, lehti-ilmoituksista, bussien kylkimainoksista ja useista pullakahvitapaamisista Laurellilla.

Persoonallisin veto oli kuitenkin järjestää arpajaiset, jonka voittaja saa lehtoliput Pariisiin.

– Ihmisten mielestä se oli jotakin uutta ja positiivinen juttu, sanoo Ahonen.


Ennakkoilmoitusten mukaan Hämeenlinnassa suuria äänipotteja keränneet valtuutetut käyttivät kampanjointiin rahaa vaihtelevasti. Tarja Filatovin (sd.) vaalibudjetti oli noin 930, Lulu Ranteen (ps.) 3 000, Sari Raution (kok.)1 500 ja Prabhakaran Ranjith Kumarin (sd.) 600 euroa.

Hattulassa ennakkoilmoituksen teki vain 18 ehdokasta.

Janakkalassa nollabudjetilla menivät läpi mm. vihreiden Petri Ojanen sekä uutena tulokkaana Kuura Helanen. Eniten ääniä kerännyt Pirjo Alijärvi (sd.) käytti kampanjaansa 673 euroa.

Lopella yli 200 ääntä keräsi ainoastaan Joni Lähde (sd.), jonka vaalibudjetti oli ennakkoilmoituksen mukaan 750 euroa.


Riihimäen ääniharavat eivät ole jättäneet ilmoituksia. Läpi mennyt ensikertalainen, 18-vuotias Jere Mattila (sd.) käytti kampanjaansa 90 euroa.

Hausjärvellä eniten ääniä saaneen keskustan ehdokkaan Sanna Pesulan vaalibudjetti oli 1989 euroa.


Vaalirahoitusten ennakkoilmoitusten jättämisen aika umpeutui viime lauantaina. Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen.

Valtuutetut ja varavaltuutetut ovat velvollisia tekemään vaalirahailmoituksen viimeistään 12.6. HäSa

Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017), miehen 20. rikosromaani. Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

Murtovarkaita on taas liikkeellä, joten koti kannattaa jättää asutun näköiseksi juhannuksenkin ajaksi. Arkistokuva / Marko Kullanen / Forssan Lehti

Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä on tehty asuntomurtoja, joissa on viety kelloja, koruja ja käteistä rahaa. Vastaavia omakotitalomurtoja on tehty myös Päijät-Hämeessä muutama.Murtoja epäillään ulkomaalaisten tekemiksi.Useita murtoja on edeltänyt asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu.