Julkaistu: 11.04.2017 14:14
-
Päivitetty: 12.04.2017 06:35

Antti Ahonen käytti kampanjaansa kymppitonnin - Uusia ehdokkaita meni läpi jopa nollabudjetilla

Juttukokonaisuus: 

Kaksissa edellisissä kuntavaaleissa ilman varsinaista valtuutetunpaikkaa jäänyt Antti Ahonen (kok.) kertoo käyttäneensä vaalikampanjaansa hieman yli 10 000 euroa. Ahosta äänesti 183 hämeenlinnalaista, joten hänen voi laskea käyttäneen noin 55 euroa per saatu ääni.

– Halusin viestiä, että olen todella tosissani. Kaiken olen maksanut omista varoista.


Entinen Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsen on asunut Hämeenlinnassa vuodesta 2008. Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajana Helsingissä työskentelevä Ahonen sanoo, että vasta tämän kampanjan aikana hän on todella tutustunut hämeenlinnalaisiin.

Ahosen vaalikampanja koostui tienvarsilakanoista, mainospostista, lehti-ilmoituksista, bussien kylkimainoksista ja useista pullakahvitapaamisista Laurellilla.

Persoonallisin veto oli kuitenkin järjestää arpajaiset, jonka voittaja saa lehtoliput Pariisiin.

– Ihmisten mielestä se oli jotakin uutta ja positiivinen juttu, sanoo Ahonen.


Ennakkoilmoitusten mukaan Hämeenlinnassa suuria äänipotteja keränneet valtuutetut käyttivät kampanjointiin rahaa vaihtelevasti. Tarja Filatovin (sd.) vaalibudjetti oli noin 930, Lulu Ranteen (ps.) 3 000, Sari Raution (kok.)1 500 ja Prabhakaran Ranjith Kumarin (sd.) 600 euroa.

Hattulassa ennakkoilmoituksen teki vain 18 ehdokasta.

Janakkalassa nollabudjetilla menivät läpi mm. vihreiden Petri Ojanen sekä uutena tulokkaana Kuura Helanen. Eniten ääniä kerännyt Pirjo Alijärvi (sd.) käytti kampanjaansa 673 euroa.

Lopella yli 200 ääntä keräsi ainoastaan Joni Lähde (sd.), jonka vaalibudjetti oli ennakkoilmoituksen mukaan 750 euroa.


Riihimäen ääniharavat eivät ole jättäneet ilmoituksia. Läpi mennyt ensikertalainen, 18-vuotias Jere Mattila (sd.) käytti kampanjaansa 90 euroa.

Hausjärvellä eniten ääniä saaneen keskustan ehdokkaan Sanna Pesulan vaalibudjetti oli 1989 euroa.


Vaalirahoitusten ennakkoilmoitusten jättämisen aika umpeutui viime lauantaina. Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen.

Valtuutetut ja varavaltuutetut ovat velvollisia tekemään vaalirahailmoituksen viimeistään 12.6. HäSa

Suomeen on syntymässä suuri terveydenhuollon laboratoriopalveluja tarjoava osakeyhtiö, kun Fimlab Laboratoriot oy ja Nordlab-liikelaitos ovat liittämässä voimansa yhteen.Tällä hetkellä johtava kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja on Huslab, jossa tehdään lähes 24,5 miljoonaa laboratoriotutkimus

Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen nousevan Lulu Ranteen ohella perussuomalaisilla on 2. varapuheenjohtajan paikka sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa.Siihen esitetään Jani Koivusaarta. Puolueelle on jyvitetty myös sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.

Flowmedikin kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing (oik.) opasti yhtymähallituksen varapuheenjohtajaa Kari Lempistä (vas.) ja avoterveydenhuollon ylilääkäriä Kimmo Kuosmasta uuteen palveluun. Kuva: Hanna Antila-Andersson

Valinnanvapaus laajenee sote-uudistuksen myötä, mutta millä perusteella asiakas valitsee? Palvelun läheisyys lienee monille tärkeä kriteeri, mutta muita mittareita puuttuu erityisesti julkisista palveluista.Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä julkaisi uuden ajan jono- ja hukkamittarin maanantaina.

Kun 505 suomalaista vastaa kysymykseen, mitä Hämeenlinnasta tulee ensimmäisenä mieleen, kärjessä ovat tutut Hämeen linna, Aulanko ja HPK.Aivan kärjen tuntumaan on noussut myös kauppakeskus Goodman.Maanantaina julkistettu kaupunkikuvatutkimus on jatkoa vuoden 2014 tutkimukselle, joka teetettiin kaupu

Janakkalan kuntavaalien äänikuningatar Pirjo Alijärvi (sd.) on nousemassa kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.Sunnuntaina istunut Janakkalan sosiaalidemokraattien yleiskokous päätti myös suurimmasta osasta muista demareille jyvitetyistä luottamuspaikoista.

Lampuri Hertta Helkala ja Villin Lampaan Tilan lampaat saapuvat keskiviikkona hoitamaan vallien nurmea, jos sää vain tämän sallii. Kuva: Juhani Salo

Hämeen linnaa ympäröivän yli 600 metriä pitkän vesivallihaudan kunnostustyöt jatkuvat tänäkin kesänä.Työlistalla on toissavuonna aloitetun pohjoisen vallihaudan kontraeskarppimuurin korottaminen.