Julkaistu: 21.04.2017 04:00

50 vuotta sitten: Kaupungin teurastamotoiminta elää lopettamisuhan alaisena

  • Hämeenlinnan kaupungin teurastamo sijaitsee Keinusaaressa.
    Hämeenlinnan kaupungin teurastamo sijaitsee Keinusaaressa.

Hämeenlinnan kaupungin teurastamolle on annettu huutia. Tarkastuksen perusteella maatalousministeriön eläinlääkintäosasto toteaa, ettei teurastamo enää vastaa vientiteurastamolle asetettavia vaatimuksia ja peruuttaa yli 20 vuotta sitten antamansa hyväksymisensä vientiteurastamona toimimisesta.

Kirjelmässä todetaan teurastamon olevan monilta osiltaan niin ala-arvoisessa kunnossa, että on harkittava koko teurastamon hyväksymisen perumista.

Hyvinkää-Karkkila -radalla lopetetaan liikenne
Kymin Osakeyhtiölle myönsi valtioneuvosto torstaina luvan lopettaa omistamallaan Hyvinkään-Karkkilan rautatiellä yleinen tavaraliikenne ensi syyskuun alusta lukien.

 

Uutiset on julkaistu Hämeen Sanomissa perjantaina huhtikuun 21. pnä 1967

Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017), miehen 20. rikosromaani. Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

Murtovarkaita on taas liikkeellä, joten koti kannattaa jättää asutun näköiseksi juhannuksenkin ajaksi. Arkistokuva / Marko Kullanen / Forssan Lehti

Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä on tehty asuntomurtoja, joissa on viety kelloja, koruja ja käteistä rahaa. Vastaavia omakotitalomurtoja on tehty myös Päijät-Hämeessä muutama.Murtoja epäillään ulkomaalaisten tekemiksi.Useita murtoja on edeltänyt asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu.