Julkaistu: 20.04.2017 05:59
-
Päivitetty: 20.04.2017 08:49

Perjantaina on jälleen Anna lapsesi pukea sinut -päivä!

  • Tältä näytti forssalainen Mikko Ryyppö viime vuonna hänen lastensa Niklas (vas), Matias ja Joona Ryypön puettua hänet mielensä mukaan. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL / arkisto
    Tältä näytti forssalainen Mikko Ryyppö viime vuonna hänen lastensa Niklas (vas), Matias ja Joona Ryypön puettua hänet mielensä mukaan. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL / arkisto

Kansainvälistä Anna lapsesi pukea sinut -päivää vietetään perjantaina 21.4. jo viidettä kertaa.

Tapahtuman ideoija ja järjestäjä Lauri Salovaara toteaa tapahtuman vakiinnuttaneen paikkansa suomalaisten katukuvassa. 

- Viimeksi meitä oli jo noin 10 000 ilmoittanut kiinnostuksensa osallistua teemapäivään. Se on huikea luku, mutta toivon että jengi ja firmat haastavat toisiaan, jotta saataisiin mahdollisimman värikäs päivä aikaan, Salovaara toteaa.

Tapahtuma järjestetään huvin vuoksi, eikä siinä liiku raha. Suojelijana toimii Suomen lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

- Lapsen kuuleminen ja kuuntelu on erittäin tärkeä osa arkea ja se, että lapsi saa osallistua itsekin päätöksentekoon on osa oppimisprosessia. On mahtavaa saada olla taas mukana tässä iloisessa tapahtumassa, Kurttila sanoo.


Lapsilla on mahtava mielikuvitus. Meillä aikuisilla se on rajoittuneempi johtuen kaiken maailman säännöistä, joita olemme mieleemme rakentaneet. 

Tarkoituksena on edes yhden päivän aikana antaa lapsen mielikuvituksen päästä valloilleen ja sallia heidän pukea meidät aikuiset haluamallaan tavalla.


Homma toimii seuraavasti:
Pyydä lastasi valitsemaan vaatteet, joihin pukeudut yhden päivän ajaksi. Näytä hänelle vaatekaapit, joista materiaalia löytyy. Ja kyllä, ne karvahatut ja uimakamppeet myös. Sitten kiität häntä loistavasta valinnasta ja lähdet töihin/kouluun/jonnekin ihmisten ilmoille.

Kuvia toteutuneista asuvalinnoista pyydetään julkaisemaan tapahtuman Facebook-sivuilla www.facebook.com/annalapsesipukeasinut sekä Instagramissa tunnisteella #annalapsesipukeasinut

Rikoskirjailija Jarkko Sipilää tuskin olisi olemassa ainakaan nykyisenlaisena, ellei olisi myös rikostoimittaja Jarkko Sipilää. Toimittajan työssä hankitut tiedot ja kokemukset heijastuvat ajankohtaisina teemoina Sipilän dekkareihin. Kuva: Joel Maisalmi

Rikoskirjailija Jarkko Sipilä (s. 1964) hymyilee Facebook-sivullaan ison miehen onnellista hymyä. Kädessä, lähes hellässä otteessa, on Syvälle haudattu (Crime Time 2017), miehen 20. rikosromaani. Matka esikoisteoksesta Koukku (Book Studio 1996) nykypäivään on pitkä.

Murtovarkaita on taas liikkeellä, joten koti kannattaa jättää asutun näköiseksi juhannuksenkin ajaksi. Arkistokuva / Marko Kullanen / Forssan Lehti

Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä on tehty asuntomurtoja, joissa on viety kelloja, koruja ja käteistä rahaa. Vastaavia omakotitalomurtoja on tehty myös Päijät-Hämeessä muutama.Murtoja epäillään ulkomaalaisten tekemiksi.Useita murtoja on edeltänyt asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu.