Julkaistu: 19.04.2017 18:46
-
Päivitetty: 20.04.2017 14:35

Toriparkista esitetään vielä kansanäänestystä

  • Lahden torin alle rakennettu pysäköintihalli huhtikuussa 2015. Kuva: Terho Aalto / HäSa / arkisto
    Lahden torin alle rakennettu pysäköintihalli huhtikuussa 2015. Kuva: Terho Aalto / HäSa / arkisto

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki tiistaina aloitteen, että toriparkista järjestettäisiin kansanäänestys.

Aloitteen allekirjoittivat myös kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton ryhmät sekä puolet keskustan edustajista.


Kuntavaalien alla suurin yksittäinen kansalaisten mielenkiintoa herättänyt kysymys oli torin alle kaavailtu pysäköintilaitos.

Aloitteentekijät ehdottavat, että välittömästi ryhdyttäisiin valmistelemaan kansanäänestystä toriparkista.

Kaupunginvaltuusto voi päättää sen järjestämisestä. Se on aina neuvoa-antava.

Johtava lakimies Riitta Myllymäki Kuntaliitosta toteaa, että kansanäänestys on melkoisen jähmeä ja byrokraattinen operaatio.

– Sitä ei ole viime aikoina käytetty kuin kuntaliitosten yhteydessä. Se tulee sen verran kalliiksi. Se tulisi toimittaa vaalien tapaan äänestysalueineen kaikkineen.

Myllymäen mukaan joskus tämäntyyppisissä kysymyksissä kunnanhallitukset ovat päätyneet järjestämään mielipidekyselyjä. Niitä ei ole tarkoin säädelty.


Kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa äänin 36-21 hyväksyä pysäköintiohjelman, jossa mm. tavoitellaan keskustarakentamisella nykyistä väljempää pysäköintinormia.

Päätöksen kannalla olivat kokoomus ja SDP sekä muutama keskustalainen ja yksi vihreä.

Päätöksessä todetaan, että väljentäminen on mahdollista vain, jos keskustaan toteutetaan riittävän suuri pysäköintilaitos.

Valtuusto päätti käynnistää keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelun investointikustannusten selvittämiseksi ja siihen liittyvän asemakaavamuutoksen torin ympäristössä.

Investointipäätöksen ehtona on, että vähintään puolet rahoituksesta on yksityistä. HÄSA

Virhe korjattu 20.4.2017

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki aloitteensa tiistaina, ei maanantaina. 

Suomeen on syntymässä suuri terveydenhuollon laboratoriopalveluja tarjoava osakeyhtiö, kun Fimlab Laboratoriot oy ja Nordlab-liikelaitos ovat liittämässä voimansa yhteen.Tällä hetkellä johtava kliinisten laboratoriopalvelujen tuottaja on Huslab, jossa tehdään lähes 24,5 miljoonaa laboratoriotutkimus

Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen nousevan Lulu Ranteen ohella perussuomalaisilla on 2. varapuheenjohtajan paikka sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa.Siihen esitetään Jani Koivusaarta. Puolueelle on jyvitetty myös sosiaali- ja terveyslautakunnan 2.

Flowmedikin kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing (oik.) opasti yhtymähallituksen varapuheenjohtajaa Kari Lempistä (vas.) ja avoterveydenhuollon ylilääkäriä Kimmo Kuosmasta uuteen palveluun. Kuva: Hanna Antila-Andersson

Valinnanvapaus laajenee sote-uudistuksen myötä, mutta millä perusteella asiakas valitsee? Palvelun läheisyys lienee monille tärkeä kriteeri, mutta muita mittareita puuttuu erityisesti julkisista palveluista.Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä julkaisi uuden ajan jono- ja hukkamittarin maanantaina.

Kun 505 suomalaista vastaa kysymykseen, mitä Hämeenlinnasta tulee ensimmäisenä mieleen, kärjessä ovat tutut Hämeen linna, Aulanko ja HPK.Aivan kärjen tuntumaan on noussut myös kauppakeskus Goodman.Maanantaina julkistettu kaupunkikuvatutkimus on jatkoa vuoden 2014 tutkimukselle, joka teetettiin kaupu

Janakkalan kuntavaalien äänikuningatar Pirjo Alijärvi (sd.) on nousemassa kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.Sunnuntaina istunut Janakkalan sosiaalidemokraattien yleiskokous päätti myös suurimmasta osasta muista demareille jyvitetyistä luottamuspaikoista.

Lampuri Hertta Helkala ja Villin Lampaan Tilan lampaat saapuvat keskiviikkona hoitamaan vallien nurmea, jos sää vain tämän sallii. Kuva: Juhani Salo

Hämeen linnaa ympäröivän yli 600 metriä pitkän vesivallihaudan kunnostustyöt jatkuvat tänäkin kesänä.Työlistalla on toissavuonna aloitetun pohjoisen vallihaudan kontraeskarppimuurin korottaminen.