Julkaistu: 07.05.2017 14:36
-
Päivitetty: 07.05.2017 15:20

HJK:n fanit riehuivat Hämeenlinnan keskustassa

Hämeenlinnassa kotimatkalla pysähtyneet HJK:n fanit häiriköivät Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevassa ravintola Voudin kellarissa lauantai-iltana kello 21 ja 22 välillä.

Kaksi HJK:n fanibussia parkkeerasi lauantai-iltana Hämeenlinnan linja-autoasemalle, jonka jälkeen sen matkustajat jalkautuivat keskustaan huudellen HJK:n kannatushuutoja.

Ilta-Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan he myös potkivat liikennemerkkejä ja kaatoivat tietyömaan aitoja.

Keskustassa sijaitsevan ravintolan henkilökunnan puututtua metelöintiin ravintolassa yksi häirikköseurueen jäsen aiheutti ravintolan henkilökuntaan kuuluvalle miehelle lääkärinhoitoa edellyttäneen vamman. Poliisi oli illalla paikalla selvittelemässä tilannetta usean partion voimin. Tapahtumapaikalta otettiin illalla kiinni kolme henkilöä.

Rikoskomisario Juha Pynttäri Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että kiinniotetut olivat edelleen sunnuntaina säilössä. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitellään.

Ravintolassa häiriköineet henkilöt kuuluivat seurueeseen, jonka käyttämä bussi oli aiemmin lauantaina tullut käännytetyksi Etelä-Pohjanmaalla Vaasan palloseuran ja HJK:n välisestä jalkapallo-ottelusta.

Poliisi tutkii tapahtumien kulkua tässä vaiheessa järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena ja törkeänä pahoinpitelynä. Muita henkilövahinkoja tilanteeseen liittyen ei poliisin tiedossa ole.

Rikosilmoitusta muista illan tapahtumista ei ole tehty, mutta poliisi on kiinnostunut kuulemaan, aiheuttiko häiriökäyttäytyminen myös omaisuusvahinkoja muualla keskustassa.

Hämeen poliisilaitos pyytääkin keskustan alueella noihin aikoihin olleilta henkilöiltä havaintoja linja-autolla liikkeellä olleen seurueen liikkumisista keskustan alueella ja tekemisistä tutkinnassa olevan tapahtuman aikoihin.

Mahdolliset havainnot tai muut asiaan liittyvät tiedot voi ilmoittaa Hämeen poliisille vihjepuhelinnumeroon 0295 414 222 tai sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.hame@poliisi.fi

 Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan keskustan liiketiloista lähes joka seitsemäs on tyhjillään.Näin kertoo Elävät Kaupunkikeskustat ry:n vuoden 2017 ALLin elinvoimalaskenta, johon osallistui yhteensä 25 kaupunkia.Hämeenlinnan kaupunkikeskustan tyhjien liiketilojen osuus 14,3 prosenttia on suurin laskennan keskisuurista ka

Jaarlin päiväkodin lapset pääsivät jo keskiviikkona testaamaan Hippaloiden kesän Juhlahumua-työpajaa. Työpajassa valmistetaan muun muassa juhlahattuja, soittimia ja otetaan haltuun tanssimuuvit. Vetäjänä toimii Arxin taidekasvattaja Laura Kauppinen. KUVAT: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen

Suomen vanhin lasten taidefestivaali Hippalot täyttää tänä kesänä 40 vuotta. Sitä juhlitaan synttäriteemalla. Ohjelmassa on paljon vanhoja klassikoita, mutta myös uusia tuttavuuksia.Hämeenlinnaan saapuu muun muassa ruotsalainen Claire Parsons Company esityksellä And Then.

Rikosuhripäivystyksen Kanta-Hämeen palvelupiste muutti maaliskuussa Hämeenlinnassa Kumppanuustalosta Suomenkasarmille rakennukseen 2 Turuntien varteen. Toiminnanohjaaja Rebekka Wadhwa on ainoa palkattu työntekijä. Apuna on 13 koulutettua vapaaehtoista tukihenkilöä. Kuva: Pekka Rautiainen

Oikeusrekisterikeskuksen tilastojen mukaan rikosuhrimaksuja on Suomessa tuomittu maksettavaksi 20 035 kappaletta tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana.Summana maksuja on tuomittu maksettavaksi 834 500 euroa, joista oli huhtikuun loppuun mennessä saatu perittyä 448 300 euroa.– Näyttää silt