Julkaistu: 16.11.2006 07:51

Janakkalalainen valtuutettu Esko Syrjänen kuollut

Janakkalalainen kunnanvaltuutettu ja kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja, kehityspäällikkö Esko Syrjänen (kok.) on kuollut. Hän kuoli pitkäaikaisen sairauden aiheuttamaan sairauskohtaukseen lauantaina. Syrjänen asui Turengissa ja oli kuollessaan 67-vuotias.

Hän oli kunnanvaltuustossa nyt toista kautta ja toimi viime valtuustokaudella vuosina 2003-2004 kunnanhallituksen toisena varapuheenjohtajana.

Hänellä oli lukuisia muitakin luottamustoimia, hän on toiminut muun muassa Kehittämiskeskus Oy Hämeen hallituksen varapuheenjohtajana.

Syrjäsen tilalle Janakkalan valtuustoon nousee kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu, varanotaari Riitta Lindell. 60-vuotias Lindell työskentelee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintosihteerinä ja potilasasiamiehenä.

Hän on aiemminkin ollut valtuustossa ja toimi viime valtuustokaudella perusturvalautakunnan puheenjohtajana. (HäSa)

Kristillisdemokraatit ovat valinneet uudeksi puheenjohtajakseen yksimielisesti lapinlahtelaisen kansanedustajan Sari Essayahin. Toinen ehdokas, tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus vetäytyi kalkkiviivoilla kisasta, joten äänestystä ei tarvittu. - Nyt on uusien poliittisten avausten aika.

Helsingin Koskelan vastaanottokeskuksen lähistölle levityt varoituslaput voivat täyttää rikoksen tunnusmerkit, kertoo Helsingin Sanomat. Poliisi on kirjannut oma-aloitteisesti uusnatsien levittämistä lapuista rikosilmoituksen. Rikosilmoitus on tehty nimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Rikoksesta epäiltyjen luovuttaminen Suomesta ulkomaille on harvinaista. EU-maiden ulkopuolelle luovutetaan vuosittain noin 10-20 rikoksista epäiltyä, sanoo oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen. Suomalaisia ja ulkomaalaisia luovutettiin EU- ja Pohjoismaihin viime vuonna vähän yli 50.