Julkaistu: 16.11.2006 07:51

Janakkalalainen valtuutettu Esko Syrjänen kuollut

Janakkalalainen kunnanvaltuutettu ja kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja, kehityspäällikkö Esko Syrjänen (kok.) on kuollut. Hän kuoli pitkäaikaisen sairauden aiheuttamaan sairauskohtaukseen lauantaina. Syrjänen asui Turengissa ja oli kuollessaan 67-vuotias.

Hän oli kunnanvaltuustossa nyt toista kautta ja toimi viime valtuustokaudella vuosina 2003-2004 kunnanhallituksen toisena varapuheenjohtajana.

Hänellä oli lukuisia muitakin luottamustoimia, hän on toiminut muun muassa Kehittämiskeskus Oy Hämeen hallituksen varapuheenjohtajana.

Syrjäsen tilalle Janakkalan valtuustoon nousee kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu, varanotaari Riitta Lindell. 60-vuotias Lindell työskentelee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintosihteerinä ja potilasasiamiehenä.

Hän on aiemminkin ollut valtuustossa ja toimi viime valtuustokaudella perusturvalautakunnan puheenjohtajana. (HäSa)

Liikenneviraston mukaan Karkkilan onnettomuuspaikan raivaustyö on ohi ja liikenne Kakkostiellä sujuu normaalisti. Liikenne oli aikaisemmin päivällä kokonaan poikki yli kolme tuntia henkilöauton ja linja-auton nokkakolarin takia. Onnettomuudessa kuoli henkilöauton kuljettaja ja 18 loukkaantui.

Kirkkohallitus on kieltänyt käyttämästä termiä uskonpuhdistus, kun luterilainen kirkko juhlii 500-vuotista taivaltaan ensi vuonna. Asiasta kertoo Turun Sanomat. Lehden mukaan juhlavuodesta käytetään sen sijaan nimitystä reformaation merkkivuosi.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan irakilaismiehen vankilaan sisarensa tappamisen valmistelusta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan mies tuomittiin kahden vuoden ja yhden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.