Julkaistu: 13.09.2012 16:16
-
Päivitetty: 13.09.2012 20:16

Lähes joka toinen haluaa näpäyttää kuntavaaleissa

Suomalaisista kaksi viidestä menee kuntavaaleissa äänestämään siksi, että haluaa antaa näpäytyksen nykyiselle menolle. Äänestämisellään haluavat protestoida etenkin keski-ikäiset, heikosti koulutetut ja perussuomalaisten kannattajat, selviää TNS Gallupin tekemästä puoluebarometrista.

Äänestysvarmuus näyttäisi lokakuun lopussa järjestettävissä vaaleissa olevan suurempi kuin neljä vuotta sitten. Nyt 64 prosenttia äänestysikäisistä sanoo, että aikoo varmasti äänestää kuntavaaleissa.

Keskustan äänestäjät tekevät yleisimmin äänestyspäätöksen paikallisten asioiden ja päättäjien innoittamana. Sen sijaan perussuomalaisten tukijoissa on eniten niitä, joiden päätöksiin vaikuttavat valtakunnalliset kysymykset.

TNS Gallup teki tutkimuksen tämän kuun alussa. Vastaajia oli lähes tuhat ja virhemarginaali noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Palkansaajajärjestö Pardian mukaan Muhoksen Pohjolakodin yksiköiden työntekijät olivat vaatineet muutoksia työskentelyyn yövuoroissa. Asiasta kertoo liiton puheenjohtaja Niko Simola blogissaan. Pohjolakotiin kuuluu Metsolan perhekoti, jossa surmattiin viikonloppuna yövuorossa yksin ollut ohjaaja.

Poliisi epäilee Tampereella sattuneesta ampumisesta uhrin avopuolisoa, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos. Paikallinen 27-vuotias mies on edelleen pidätettynä, ja häntä vaaditaan vangittavaksi. Ampuminen tapahtui keskiviikkona Tampereen ydinkeskustassa Aleksanterinkadulla yksityisasunnossa.

Viime viikolla löytyneen teurasjätekasan alkuperä on selvinnyt. Eviran mukaan Kiteen ja Parikkalan rajalle metsään viedyt eläinten raadot ovat peräisin läheisestä pienteurastamosta. Eviran ylitarkastaja Olli Venelampi kertoo, että pienteurastamo on toiminut vanhan lainsäädännön mukaisesti.

Yhteiskuntasopimuksen esittely työmarkkinajärjestöille viivästyy STT:n tiedon mukaan maanantaihin. Hallitusohjelman mukaan sopimus piti esitellä tähän päivään mennessä. Työmarkkinajärjestöillä on noin kolme viikkoa aikaa vastata esitykseen sopimuksen tavoitteista ja aikataulusta.