Julkaistu: 13.09.2012 16:16
-
Päivitetty: 13.09.2012 20:16

Lähes joka toinen haluaa näpäyttää kuntavaaleissa

Suomalaisista kaksi viidestä menee kuntavaaleissa äänestämään siksi, että haluaa antaa näpäytyksen nykyiselle menolle. Äänestämisellään haluavat protestoida etenkin keski-ikäiset, heikosti koulutetut ja perussuomalaisten kannattajat, selviää TNS Gallupin tekemästä puoluebarometrista.

Äänestysvarmuus näyttäisi lokakuun lopussa järjestettävissä vaaleissa olevan suurempi kuin neljä vuotta sitten. Nyt 64 prosenttia äänestysikäisistä sanoo, että aikoo varmasti äänestää kuntavaaleissa.

Keskustan äänestäjät tekevät yleisimmin äänestyspäätöksen paikallisten asioiden ja päättäjien innoittamana. Sen sijaan perussuomalaisten tukijoissa on eniten niitä, joiden päätöksiin vaikuttavat valtakunnalliset kysymykset.

TNS Gallup teki tutkimuksen tämän kuun alussa. Vastaajia oli lähes tuhat ja virhemarginaali noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

                                 Kuva: OLIVER BERG

Keskusrikospoliisi (KRP) yrittää yhä selvittää, onko Kirkkonummella kiinni otetuilla irakilaismiehillä yhteyksiä Saksaan.Poliisi otti uudenvuodenaattona kiinni kuusi turvapaikanhakijaa epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen.Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgrenin mukaan kuuden kiinni otetun ja sitt

 Kuva: Mikael Rydenfelt/Arkistokuva

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) asettuu Suomen ja Ruotsin pääministereiden kirjoituksen taakse maiden puolustusyhteistyön tiivistämisestä.Pääministerien tapaan Niinistö korostaa sunnuntaina julkaisemassaan blogitekstissä maiden liittoutumattomuutta.”Pääministerien kirjoitukseen on helppo yhty

Suomen apu Ranskalle voisi olla poliisiyhteistyön kaltaista viranomaistukea, sanoo puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.). Sotilaallisen avun mahdollistava lakiesitys on tulossa eduskuntaan ensi vuoden alussa. Niinistön mukaan lainsäädännön valmistelua on kiirehditty.