Julkaistu: 24.09.2012 14:52
-
Päivitetty: 24.09.2012 17:52

Syyskuun sade-ennätyksiä rikottiin eri puolilla Suomea

Suomessa useilla paikkakunnilla rikottiin eilen sade-ennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä tuli Mäntsälän Hirvihaarassa, jossa vuorokauden sademäärä oli 47 milliä.

Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Joutsassa ei ole koskaan aiemmin syyskuussa satanut yhtä paljon kuin eilen. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös useilla muilla paikkakunnilla päästiin lähelle ennätyksiä, jos vertaillaan syyskuun sademääriä viimeisen 50 vuoden mittausjaksolta.

Suomen kaikkien aikojen syyskuun sade-ennätystä ei kuitenkaan rikottu. Lukema on vuodelta 1968, jolloin Parikkalassa satoi yhden vuorokauden aikana 85 millimetriä.

Syyskuu on ollut muutenkin sateinen. Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun tähänastinen sademäärä on jo noin kaksinkertainen pitkän ajan keskiarvoihin verrattuna.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kätteli puhemies Maria Lohelaa puhemiesvaalin jälkeen. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Eduskunnan puhemieheksi valittu perussuomalaisten Maria Lohela ei halua kertoa mitään tämänhetkisistä maahanmuuttonäkemyksistään. Hän ei vastannut tiedotustilaisuudessa puhemiesvalintojen jälkeen siihen, ovatko hänen näkemyksensä maahanmuutosta ja islaminuskosta muuttuneet.

Niinistö kiittelee uuden pääministerin Juha Sipilän johtamistapaa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Presidentti Sauli Niinistö kiittelee uuden pääministerin Juha Sipilän johtamistapaa. Niinistö sanoi uuden hallituksen tervehdyskäynnillä Presidentinlinnassa, että Sipilän insinöörimäiseksi ja yritysjohtajamaiseksi luonnehdittu johtamistapa näyttää hänestä juuri sellaiselta, jolla asiat hoituvat.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoitukseen otti osaa noin parisataa ihmistä. LEHTIKUVA / Pasi Autio

Hallituksen kaavailemiin leikkauksiin tyytymättömät opiskelijat osoittivat tänään mieltään Helsingissä. Reilu tuhat ihmistä oli ilmoittanut Facebookissa julkaistussa tapahtumakutsussa osallistuvansa mielenosoitukseen. Helsingin poliisin mukaan paikalle saapui noin parisataa ihmistä.

Aiemmin paloittelumurhasta tuomitun vangitsemista käsiteltiin pakkokeinoistuntosalissa huhtikuussa. Tuolloin häntä epäiltiin törkeistä petoksista. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Poliisi epäilee aiemmin paloittelumurhasta tuomittua miestä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Lisäksi miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta. Mies vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa jo huhtikuussa epäiltynä törkeiden petosten sarjasta.