Julkaistu: 24.09.2012 14:52
-
Päivitetty: 24.09.2012 17:52

Syyskuun sade-ennätyksiä rikottiin eri puolilla Suomea

Suomessa useilla paikkakunnilla rikottiin eilen sade-ennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä tuli Mäntsälän Hirvihaarassa, jossa vuorokauden sademäärä oli 47 milliä.

Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Joutsassa ei ole koskaan aiemmin syyskuussa satanut yhtä paljon kuin eilen. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös useilla muilla paikkakunnilla päästiin lähelle ennätyksiä, jos vertaillaan syyskuun sademääriä viimeisen 50 vuoden mittausjaksolta.

Suomen kaikkien aikojen syyskuun sade-ennätystä ei kuitenkaan rikottu. Lukema on vuodelta 1968, jolloin Parikkalassa satoi yhden vuorokauden aikana 85 millimetriä.

Syyskuu on ollut muutenkin sateinen. Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun tähänastinen sademäärä on jo noin kaksinkertainen pitkän ajan keskiarvoihin verrattuna.

                                 Kuva: OLIVER BERG

Keskusrikospoliisi (KRP) yrittää yhä selvittää, onko Kirkkonummella kiinni otetuilla irakilaismiehillä yhteyksiä Saksaan.Poliisi otti uudenvuodenaattona kiinni kuusi turvapaikanhakijaa epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen.Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgrenin mukaan kuuden kiinni otetun ja sitt

 Kuva: Mikael Rydenfelt/Arkistokuva

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) asettuu Suomen ja Ruotsin pääministereiden kirjoituksen taakse maiden puolustusyhteistyön tiivistämisestä.Pääministerien tapaan Niinistö korostaa sunnuntaina julkaisemassaan blogitekstissä maiden liittoutumattomuutta.”Pääministerien kirjoitukseen on helppo yhty