Julkaistu: 24.09.2012 14:52
-
Päivitetty: 24.09.2012 17:52

Syyskuun sade-ennätyksiä rikottiin eri puolilla Suomea

Suomessa useilla paikkakunnilla rikottiin eilen sade-ennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä tuli Mäntsälän Hirvihaarassa, jossa vuorokauden sademäärä oli 47 milliä.

Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Joutsassa ei ole koskaan aiemmin syyskuussa satanut yhtä paljon kuin eilen. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös useilla muilla paikkakunnilla päästiin lähelle ennätyksiä, jos vertaillaan syyskuun sademääriä viimeisen 50 vuoden mittausjaksolta.

Suomen kaikkien aikojen syyskuun sade-ennätystä ei kuitenkaan rikottu. Lukema on vuodelta 1968, jolloin Parikkalassa satoi yhden vuorokauden aikana 85 millimetriä.

Syyskuu on ollut muutenkin sateinen. Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun tähänastinen sademäärä on jo noin kaksinkertainen pitkän ajan keskiarvoihin verrattuna.

Kristillisdemokraatit ovat valinneet uudeksi puheenjohtajakseen yksimielisesti lapinlahtelaisen kansanedustajan Sari Essayahin. Toinen ehdokas, tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus vetäytyi kalkkiviivoilla kisasta, joten äänestystä ei tarvittu. - Nyt on uusien poliittisten avausten aika.

Helsingin Koskelan vastaanottokeskuksen lähistölle levityt varoituslaput voivat täyttää rikoksen tunnusmerkit, kertoo Helsingin Sanomat. Poliisi on kirjannut oma-aloitteisesti uusnatsien levittämistä lapuista rikosilmoituksen. Rikosilmoitus on tehty nimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Rikoksesta epäiltyjen luovuttaminen Suomesta ulkomaille on harvinaista. EU-maiden ulkopuolelle luovutetaan vuosittain noin 10-20 rikoksista epäiltyä, sanoo oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen. Suomalaisia ja ulkomaalaisia luovutettiin EU- ja Pohjoismaihin viime vuonna vähän yli 50.