Julkaistu: 24.09.2012 14:52
-
Päivitetty: 24.09.2012 17:52

Syyskuun sade-ennätyksiä rikottiin eri puolilla Suomea

Suomessa useilla paikkakunnilla rikottiin eilen sade-ennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä tuli Mäntsälän Hirvihaarassa, jossa vuorokauden sademäärä oli 47 milliä.

Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Joutsassa ei ole koskaan aiemmin syyskuussa satanut yhtä paljon kuin eilen. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös useilla muilla paikkakunnilla päästiin lähelle ennätyksiä, jos vertaillaan syyskuun sademääriä viimeisen 50 vuoden mittausjaksolta.

Suomen kaikkien aikojen syyskuun sade-ennätystä ei kuitenkaan rikottu. Lukema on vuodelta 1968, jolloin Parikkalassa satoi yhden vuorokauden aikana 85 millimetriä.

Syyskuu on ollut muutenkin sateinen. Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun tähänastinen sademäärä on jo noin kaksinkertainen pitkän ajan keskiarvoihin verrattuna.

Vammaisjärjestöt vaativat, että vammaisten välttämättömien palveluiden järjestäminen jätetään hankintalain uudistuksessa kilpailutuksen ulkopuolelle, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Järjestöt painottavat, että halvinta hintaa tavoittelemalla ei saada varmistettua palveluiden laatua.

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet puhelimitse Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta. Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta, presidentin kansliasta kerrotaan.