Julkaistu: 24.09.2012 14:52
-
Päivitetty: 24.09.2012 17:52

Syyskuun sade-ennätyksiä rikottiin eri puolilla Suomea

Suomessa useilla paikkakunnilla rikottiin eilen sade-ennätyksiä. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä tuli Mäntsälän Hirvihaarassa, jossa vuorokauden sademäärä oli 47 milliä.

Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Joutsassa ei ole koskaan aiemmin syyskuussa satanut yhtä paljon kuin eilen. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös useilla muilla paikkakunnilla päästiin lähelle ennätyksiä, jos vertaillaan syyskuun sademääriä viimeisen 50 vuoden mittausjaksolta.

Suomen kaikkien aikojen syyskuun sade-ennätystä ei kuitenkaan rikottu. Lukema on vuodelta 1968, jolloin Parikkalassa satoi yhden vuorokauden aikana 85 millimetriä.

Syyskuu on ollut muutenkin sateinen. Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun tähänastinen sademäärä on jo noin kaksinkertainen pitkän ajan keskiarvoihin verrattuna.

Liikenneviraston mukaan Karkkilan onnettomuuspaikan raivaustyö on ohi ja liikenne Kakkostiellä sujuu normaalisti. Liikenne oli aikaisemmin päivällä kokonaan poikki yli kolme tuntia henkilöauton ja linja-auton nokkakolarin takia. Onnettomuudessa kuoli henkilöauton kuljettaja ja 18 loukkaantui.

Kirkkohallitus on kieltänyt käyttämästä termiä uskonpuhdistus, kun luterilainen kirkko juhlii 500-vuotista taivaltaan ensi vuonna. Asiasta kertoo Turun Sanomat. Lehden mukaan juhlavuodesta käytetään sen sijaan nimitystä reformaation merkkivuosi.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan irakilaismiehen vankilaan sisarensa tappamisen valmistelusta, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan mies tuomittiin kahden vuoden ja yhden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.