Julkaistu: 23.06.2013 09:19
-
Päivitetty: 23.06.2013 17:55

Opettajilla iso rooli koululaisten mielenterveydessä

Kouluyhteisöllä on merkittävä rooli mielenterveyden ylläpitäjänä. Asia käy ilmi Kristiina Puolakan hoitotieteen alaan kuuluvasta väitöstutkimuksesta.

Väitöksen mukaan koululaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä tukevat seikat ovat arkipäiväisiä, tavallisia asioita. Erityisen merkittävässä roolissa hyvän mielenterveyden ylläpitäjänä ovat koulu ja opettajat.

Tutkimuksen mukaan opettajat eivät kuitenkaan koe itseään mielenterveystyöntekijöiksi ja arastelevat siksi puuttua asioihin.

Tutkimustulosten mukaan koululaisten mielenterveys on paitsi koulun ja kodin, myös kunnan kaikkien hallinnonalojen asia.

Niinistö kiittelee uuden pääministerin Juha Sipilän johtamistapaa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Presidentti Sauli Niinistö kiittelee uuden pääministerin Juha Sipilän johtamistapaa. Niinistö sanoi uuden hallituksen tervehdyskäynnillä Presidentinlinnassa, että Sipilän insinöörimäiseksi ja yritysjohtajamaiseksi luonnehdittu johtamistapa näyttää hänestä juuri sellaiselta, jolla asiat hoituvat.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoitukseen otti osaa noin parisataa ihmistä. LEHTIKUVA / Pasi Autio

Hallituksen kaavailemiin leikkauksiin tyytymättömät opiskelijat osoittivat tänään mieltään Helsingissä. Reilu tuhat ihmistä oli ilmoittanut Facebookissa julkaistussa tapahtumakutsussa osallistuvansa mielenosoitukseen. Helsingin poliisin mukaan paikalle saapui noin parisataa ihmistä.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen kätteli puhemies Maria Lohelaa puhemiesvaalin jälkeen. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Eduskunnan puhemieheksi valittu perussuomalaisten Maria Lohela ei halua kertoa mitään tämänhetkisistä maahanmuuttonäkemyksistään. Hän ei vastannut tiedotustilaisuudessa puhemiesvalintojen jälkeen siihen, ovatko hänen näkemyksensä maahanmuutosta ja islaminuskosta muuttuneet.

Aiemmin paloittelumurhasta tuomitun vangitsemista käsiteltiin pakkokeinoistuntosalissa huhtikuussa. Tuolloin häntä epäiltiin törkeistä petoksista. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Poliisi epäilee aiemmin paloittelumurhasta tuomittua miestä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Lisäksi miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta. Mies vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa jo huhtikuussa epäiltynä törkeiden petosten sarjasta.