Julkaistu: 23.06.2013 09:19
-
Päivitetty: 23.06.2013 17:55

Opettajilla iso rooli koululaisten mielenterveydessä

Kouluyhteisöllä on merkittävä rooli mielenterveyden ylläpitäjänä. Asia käy ilmi Kristiina Puolakan hoitotieteen alaan kuuluvasta väitöstutkimuksesta.

Väitöksen mukaan koululaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä tukevat seikat ovat arkipäiväisiä, tavallisia asioita. Erityisen merkittävässä roolissa hyvän mielenterveyden ylläpitäjänä ovat koulu ja opettajat.

Tutkimuksen mukaan opettajat eivät kuitenkaan koe itseään mielenterveystyöntekijöiksi ja arastelevat siksi puuttua asioihin.

Tutkimustulosten mukaan koululaisten mielenterveys on paitsi koulun ja kodin, myös kunnan kaikkien hallinnonalojen asia.

                                 Kuva: OLIVER BERG

Keskusrikospoliisi (KRP) yrittää yhä selvittää, onko Kirkkonummella kiinni otetuilla irakilaismiehillä yhteyksiä Saksaan.Poliisi otti uudenvuodenaattona kiinni kuusi turvapaikanhakijaa epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen.Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgrenin mukaan kuuden kiinni otetun ja sitt

 Kuva: Mikael Rydenfelt/Arkistokuva

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) asettuu Suomen ja Ruotsin pääministereiden kirjoituksen taakse maiden puolustusyhteistyön tiivistämisestä.Pääministerien tapaan Niinistö korostaa sunnuntaina julkaisemassaan blogitekstissä maiden liittoutumattomuutta.”Pääministerien kirjoitukseen on helppo yhty