Julkaistu: 23.06.2013 09:19
-
Päivitetty: 23.06.2013 17:55

Opettajilla iso rooli koululaisten mielenterveydessä

Kouluyhteisöllä on merkittävä rooli mielenterveyden ylläpitäjänä. Asia käy ilmi Kristiina Puolakan hoitotieteen alaan kuuluvasta väitöstutkimuksesta.

Väitöksen mukaan koululaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä tukevat seikat ovat arkipäiväisiä, tavallisia asioita. Erityisen merkittävässä roolissa hyvän mielenterveyden ylläpitäjänä ovat koulu ja opettajat.

Tutkimuksen mukaan opettajat eivät kuitenkaan koe itseään mielenterveystyöntekijöiksi ja arastelevat siksi puuttua asioihin.

Tutkimustulosten mukaan koululaisten mielenterveys on paitsi koulun ja kodin, myös kunnan kaikkien hallinnonalojen asia.

Salossa aiotaan osoittaa tänään mieltä sekä kaupunkiin suunnitellun vastaanottokeskuksen puolesta että sitä vastaan. Vastaanottokeskusta vastustavan mielenilmauksen takana on Salon perussuomalaisia kunnallispoliitikkoja. Keskuksen vastustajat kokoontuvat Salon torille kolmen aikaan iltapäivällä.

Puolustusvoimat tiukentaa sotilaiden fyysisen suorituskyvyn vaatimuksia poistamalla kuntotestien ikähyvitykset, kertoo Keskisuomalainen. Muutos koskee varusmiehiä, ammattisotilaita ja reserviä. Lehden mukaan uudet kuntorajat ovat tehtäväkohtaisia iästä ja sukupuolesta riippumatta.