Julkaistu: 11.06.2013 10:53
-
Päivitetty: 11.06.2013 14:08

Nuorten pianoakatemiaan valittiin kymmenen opiskelijaa

Uuden Nuorten pianoakatemian ensimmäiset opiskelijat on valittu. Pääsykokeisiin osallistui 27 iältään 10-18-vuotiasta pianistia, ja heistä opiskelupaikan sai kymmenen.

Uudet opiskelijat ovat Arttu Ollikainen, Kiku Kämäläinen, Ossi Tanner, Karoliina Ruhno, Heta Räisänen, Leevi Ollila, Tarmo Peltokoski, Sofia Stasevska, Liisa Smolander ja Samuel Eriksson. Valitsijalautakunnan mukaan kriteerit täyttäviä huippulahjakkaita hakijoita oli kuitenkin huomattavasti enemmän kuin koulutukseen voitiin ottaa.

Nuorten pianoakatemia on maksuton koulutusohjelma, joka on perustettu Suomen kulttuurirahaston 100 000 euron apurahan voimin. Koulutus järjestetään tulevana syksynä ja keväänä Turun konservatorion tiloissa. Opettajina toimivat esimerkiksi Matti Raekallio, Erik T. Tawaststjerna ja Eero Heinonen.

Harva tanssija jatkaa vielä 68 vuoden iässä, mutta flamencon piirissä tuo ei ole ikä eikä mikään. Merche Esmeralda todistaa tämän myös käytännössä, kun hän koputtaa remmikengillään kitaran hengästyttävään rytmiin ulkolavalla, ja Madridin liikenne huristaa taustalla liikenneympyrässä.