Julkaistu: 11.06.2013 10:53
-
Päivitetty: 11.06.2013 14:08

Nuorten pianoakatemiaan valittiin kymmenen opiskelijaa

Uuden Nuorten pianoakatemian ensimmäiset opiskelijat on valittu. Pääsykokeisiin osallistui 27 iältään 10-18-vuotiasta pianistia, ja heistä opiskelupaikan sai kymmenen.

Uudet opiskelijat ovat Arttu Ollikainen, Kiku Kämäläinen, Ossi Tanner, Karoliina Ruhno, Heta Räisänen, Leevi Ollila, Tarmo Peltokoski, Sofia Stasevska, Liisa Smolander ja Samuel Eriksson. Valitsijalautakunnan mukaan kriteerit täyttäviä huippulahjakkaita hakijoita oli kuitenkin huomattavasti enemmän kuin koulutukseen voitiin ottaa.

Nuorten pianoakatemia on maksuton koulutusohjelma, joka on perustettu Suomen kulttuurirahaston 100 000 euron apurahan voimin. Koulutus järjestetään tulevana syksynä ja keväänä Turun konservatorion tiloissa. Opettajina toimivat esimerkiksi Matti Raekallio, Erik T. Tawaststjerna ja Eero Heinonen.

Kalevalaa ja suomalaista kulttuuriperintöä vaalivassa Kalevalaseurassa hyristään tyytyväisinä. Kansalliseepos ja siitä ammennetut vaikutteet näkyvät tällä hetkellä lähes kaikilla kulttuurin saroilla musiikista sarjakuvaan ja elokuvasta kirjallisuuteen. - Kalevala on hyvässä kurssissa.

Islam-asiantuntija Jaakko Hämeen-Anttila siirtyy pysyvästi Helsingin yliopistosta Edinburghin yliopistoon Skotlantiin, kertoo Helsingin Sanomat. Hämeen-Anttila kertoo ottaneensa viran vastaan, kun sitä tarjottiin. Ratkaisua vauhdittivat tieteen rahoituksen synkkenevät näkymät Suomessa.