Julkaistu: 23.08.2016 07:22

Ilkka Oittinen ajoi PM-pronssia

Tervakosken Moottorikerhon Ilkka Oittinen sijoittui yli 40-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi trialin PM-kilpailuissa Jyväskylässä.

MP-taidon Sami Kymäläinen johti luokan kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen ja piti pintansa loppuun saakka. Oittinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena vain pisteen Kymäläisen perässä. Toisella kierroksella TeMK:n kuski joutui päästämään toiseksi nousseen MP-taidon Staffan Floessellin edelleen. Paras ulkomaalainen Ruotsin Lars Nordgen jätettiin suomalaiskolmikon taakse neljänneksi.

– Oma kisani sujui tosi hyvin. Pronssi tässä seurassa tuntuu voitetulta mitalilta. Erityisen hyvältä tuntui, kun pystyin tosissaan haastamaan SM-kisoissa eliitissä ajavan Kymäläisen ja EM-osakilpailuvoittojakin ajaneen Floessellin, kertoi Oittinen.

TeMK:n kuskeista Jörgen Nylund oli yhdestoista ja Jukka Mäkelä viidestoista. Luokkaan osallistui kuusitoista kilpailijaa.

Naisten luokassa Tervakosken 15-vuotias Tessa Kallio ajoi kovassa seurassa kuudenneksi. Sarjan muilla kuudella kuskilla oli kokemusta myös EM-sarjasta.

Eliittisarjan voiton otti MM-sarjassa kahdentenatoista oleva Eddie Karlsson. Paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut JMU:n Jere Karjalainen. Suomen kärkinimistä Timo Myöhänen ja Jussi Haapanen olivat sairastuvalla, eikä TeMK:n Leevi Paajanenkaan osallistunut henkilökohtaiseen kilpailuun.

Nuorten mestariksi ajoi Henri Vierimaa.

Joukkuekilpailussa Suomi oli eliittisarjan kolmas edellään Norja ja Ruotsi. Paajanen lähti kisaan pikakomennuksella. Suomen joukkueessa ajoivat lisäksi Janne ja Jere Karjalainen sekä Mikka Kivelä.

Yli 40-vuotiaiden joukkuekilpailussa Suomi otti odotetusti mestaruuden ennen Norjaa ja Suomen kakkosjoukkuetta. Mestarijoukkueessa ajoivat Ilkka Oittinen, Sami Kymäläinen, Staffan Floessell ja Tommi Kallio. Joukkueenjohtajana ja avustajana oli TeMK:n Jukka Kuusinen.

Tessa Kallio toi kolmannen PM-mitalin joukkuekilpailuista. Hän kuului Suomen pronssia saavuttaneeseen naisten joukkueeseen yhdessä Piia Salmen kanssa. Norja otti naisissa joukkuekullan. Suomen naisten joukkueenjohtaja oli TeMK:n Kauko Kuusinen.

Nuorten joukkuekilpailussa Norjan pitkä voittoputki katkesi, kun Suomen joukkue nappasi kultaa joukkueella Henri Vierimaa, Leevi Lindqvist, Niko Nurmio, Lari Seppälä. Nuorten joukkueenjohtaja ja valmentaja on TeMK:n Harri Oittinen.

Euroopan seniorigolfjärjestön puheenjohtaja Georges Gevers, Suomen Golfsenioreiden varapuheenjohtaja Heikki Hallaranta ja puheenjohtaja Pertti Raimiala sekä Tawast Golfin toimitusjohtaja Lauri Manninen tutustuivat keskiviikkona ensi kesän toiseen kilpailukenttään, Aulanko Golfin Everstiin. Kuva: Pekka Rautiainen

Senioreiden Euroopan-kiertueen osakilpailu on tänä vuonna vuorossa Linna Golfin kentällä Vanajanlinnassa, mutta myös ensi kesänä Hämeenlinnassa päästään nauttimaan golfin arvokilpailusta, kun Aulanko Golfin Eversti- ja Tawast Golfin kentällä ratkotaan vuoden 2018 elokuussa miessenioreiden joukkueide

Juuse Saros on saanut onnittelua Pekka Rinnettä voitto-ottelun jälkeen kaksitoista kertaa tämän kevään pudotuspeleissä. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire

Toista kauttaan Pohjois-Amerikan taalakaukaloissa kiekkoileva HPK-kasvatti Juuse Saros pääsee aistimaan maailman kovimman jääkiekkosarjan loppuottelutunnelmaa, kun hänen seuransa Nashville Predators eteni finaalisarjaan Anaheimin Ducksin kustannuksella otteluvoitoin 4–2.Predatorsin tuki ja turva on

Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon pareista kolme kilpatanssiparia, juniori 1C -luokan pari Eetu Niittymäki–Niina Vanhatalo, seniori 3A -luokan pari Juha Poutiainen–Heli Poutiainen ja seniori 4A -luokan pari Mauri Vähäsöyrinki–Riitta Loikkanen matkasivat kuluneena viikonloppuna Ouluun kilpailemaan tans

Janan Emma Heikkilä syöksyi ykköspesälle juuri ennen kuin pallo ennätti Tea Rajalan räpylään. Kuva: Tomi Vesaharju

Nuoruus ja kokemus ottivat mittaa toisistaan maanantai-iltana Turengin Kansanpuistossa, kun Janakkalan Jana emännöi Hämeenlinnan Paukun kakkosjoukkuetta pesäpallon suomensarjan etelälohkon paikallistaistossa.Kokemus oli tällä kertaa valttia ja Paukku vei sarjapisteet 136 katsojan edessä lukemin 2–0