Julkaistu: 23.08.2016 07:22

Ilkka Oittinen ajoi PM-pronssia

Tervakosken Moottorikerhon Ilkka Oittinen sijoittui yli 40-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi trialin PM-kilpailuissa Jyväskylässä.

MP-taidon Sami Kymäläinen johti luokan kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen ja piti pintansa loppuun saakka. Oittinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena vain pisteen Kymäläisen perässä. Toisella kierroksella TeMK:n kuski joutui päästämään toiseksi nousseen MP-taidon Staffan Floessellin edelleen. Paras ulkomaalainen Ruotsin Lars Nordgen jätettiin suomalaiskolmikon taakse neljänneksi.

– Oma kisani sujui tosi hyvin. Pronssi tässä seurassa tuntuu voitetulta mitalilta. Erityisen hyvältä tuntui, kun pystyin tosissaan haastamaan SM-kisoissa eliitissä ajavan Kymäläisen ja EM-osakilpailuvoittojakin ajaneen Floessellin, kertoi Oittinen.

TeMK:n kuskeista Jörgen Nylund oli yhdestoista ja Jukka Mäkelä viidestoista. Luokkaan osallistui kuusitoista kilpailijaa.

Naisten luokassa Tervakosken 15-vuotias Tessa Kallio ajoi kovassa seurassa kuudenneksi. Sarjan muilla kuudella kuskilla oli kokemusta myös EM-sarjasta.

Eliittisarjan voiton otti MM-sarjassa kahdentenatoista oleva Eddie Karlsson. Paras suomalainen oli kuudenneksi sijoittunut JMU:n Jere Karjalainen. Suomen kärkinimistä Timo Myöhänen ja Jussi Haapanen olivat sairastuvalla, eikä TeMK:n Leevi Paajanenkaan osallistunut henkilökohtaiseen kilpailuun.

Nuorten mestariksi ajoi Henri Vierimaa.

Joukkuekilpailussa Suomi oli eliittisarjan kolmas edellään Norja ja Ruotsi. Paajanen lähti kisaan pikakomennuksella. Suomen joukkueessa ajoivat lisäksi Janne ja Jere Karjalainen sekä Mikka Kivelä.

Yli 40-vuotiaiden joukkuekilpailussa Suomi otti odotetusti mestaruuden ennen Norjaa ja Suomen kakkosjoukkuetta. Mestarijoukkueessa ajoivat Ilkka Oittinen, Sami Kymäläinen, Staffan Floessell ja Tommi Kallio. Joukkueenjohtajana ja avustajana oli TeMK:n Jukka Kuusinen.

Tessa Kallio toi kolmannen PM-mitalin joukkuekilpailuista. Hän kuului Suomen pronssia saavuttaneeseen naisten joukkueeseen yhdessä Piia Salmen kanssa. Norja otti naisissa joukkuekullan. Suomen naisten joukkueenjohtaja oli TeMK:n Kauko Kuusinen.

Nuorten joukkuekilpailussa Norjan pitkä voittoputki katkesi, kun Suomen joukkue nappasi kultaa joukkueella Henri Vierimaa, Leevi Lindqvist, Niko Nurmio, Lari Seppälä. Nuorten joukkueenjohtaja ja valmentaja on TeMK:n Harri Oittinen.

Viime MM-kisojen finaalissa Ruotsin Kim Nilssonia vastaan vääntävä Nico Salo on Jussi Sihvosen mielestä pelaaja, jota kannattaa lauantaina seurata.  KUVA: Valda Kalnina Kuva: VALDA KALNINA

SalibandyHämeenlinnaHelsingin areena täyttyy lauantaina toisena vuonna peräkkäin suomalaisesta salibandyväestä, kun Tampereen Classic ja helsinkiläinen EräViikingit ratkovat lajin miesten ja Classic sekä nurmijärveläinen SB Pro naisten suomenmestaruuden.Ei ole mikään yllätys, että hallitseva mestari

Perinteinen Aulanko-juoksu pinkaistaan lauantaina Aulangon rantateillä ja puistometsässä. Hämeenlinnan Tarmon isännöimä hölkkäkisa juostaan jo 45. kerran.Juoksun lähtö ja maali ovat toista kertaa Aulangon kylpylän edustalla. Ensimmäiset kilpailijat säntäävät matkaan kello 11.