Julkaistu: 11.01.2017 06:25

Erika Jänkä jatkaa IBU-cupissa

Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkän kansainväliset kilpailut jatkuvat IBU-cupin kauden viidennessä osakilpailussa ensi viikonloppuna Saksan Arberissa. Suomen Ampumahiihtoliitto vahvisti täydennetyt kisajoukkueet tiistaina.

Jo aiemmin naisjoukkueeseen oli nimetty AAH:sta Auli Kiskola ja kolmantena mukana on Suvi Minkkinen.

Viime viikonvaihteessa Jänkä kilpaili IBU-cupia Italian Martellissa. Kolmesta kisasta paras sijoitus oli 40:s sunnuntain takaa-ajokisassa.

– Sunnuntain kisa oli kova ja tilanteet vaihtelivat paljon. Molemmat makuut ammuin nollille ja olin jo kirkkaasti top30-joukossa, mutta pystyammunnoissa tuli ongelmia (3+2) ja tipuin. Kokonaisuudessaan reissu oli plusmerkkinen. Hiihtovauhti yllätti positiivisesti, Jänkä kertasi.

– Helpottavaa nähdä, että kunto on taas nousussa. Maanantaina ajoimme suoraan Martellista Münchenin kautta Arberiin ja perjantaina on sitten ensimmäinen naisten normaalimatka.

Normaalimatkojen lisäksi Arberissa ohjelmassa on sekaviestejä.

Tällä viikolla Ruhpoldingin maailmancupissa kilpailevat Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen, Sanna Markkanen ja Tiia-Maria Talvitie sekä Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Sami Orpana ja Tuukka Invenius. HäSa

Tawast Alpine Racing Team osallistui seitsemän juniorilaskijan voimin Himoksella viikonvaihteessa laskettuihin Etelä-Suomen aluemestaruuskisoihin. Seura otti matkalta mukaansa yhden mitalin ja kaksi muuta palkintosijaa. Kisat aloitettiin perjantaina vauhtilaskulla supersuurpujottelussa.

Petteri Nikkilä. Kuva: Heikki Westergård

HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä on tuomittu kahden ottelun pelikieltoon lauantaina JYP-HPK-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.Kurinpitopäätöksen perusteluissa mainitaan:"”Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan HPK:n maalin edessä on Hytösen ja Lehtivuoren välinen kamppailutilanne, jonka se