Julkaistu: 19.04.2017 11:19

Lähes 600 ajajaa cross countryn SM-avaukseen

Moottoripyörien cross countryn vuoden ensimmäinen kesäkilpailu ja samalla Suomen mestaruussarjan avaus kaasutellaan Parolannummella lauantaina. Panssari CC VIII -kilpailuun on ilmoittautunut 587 ajajaa.

Suurin edustus on Hämeenlinnan Moottorikerholla, jonka väreissä päivän lähdöissä 63 kuljettajaa.

Eniten ilmoittautuneita on perinteiseen tapaan harrasteluokassa, jonka listoille nimensä laittoi 253 ajajaa.

Suomen mestaruusluokkaan (A-luokka) ilmoittautui 30 kuljettajaa, jotka lähtevät kamppailemaan menestyksestä neliosaisessa Mobius SM Cross Country -sarjassa.

Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden, 40-vuotiaiden veteraanien ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen cup -sarjat. Kansallisina luokkina mukana ovat puiolestaan nuoret, B, 60-vuotiaat veteraanit, classic ja harraste.

Panssari CC on osallistujamäärällä mitattuna vuoden suurin cross country -kilpailu.

Pärinät Parolannummen entisellä lentokentällä alkavat jo kello 9. SM-luokka ja nelikymppiset veteraanikuskit starttaavat kahden tunnin kisaansa kello 13. Kisapäivän aikana päästellään neljä lähtöä.

Viime MM-kisojen finaalissa Ruotsin Kim Nilssonia vastaan vääntävä Nico Salo on Jussi Sihvosen mielestä pelaaja, jota kannattaa lauantaina seurata.  KUVA: Valda Kalnina Kuva: VALDA KALNINA

SalibandyHämeenlinnaHelsingin areena täyttyy lauantaina toisena vuonna peräkkäin suomalaisesta salibandyväestä, kun Tampereen Classic ja helsinkiläinen EräViikingit ratkovat lajin miesten ja Classic sekä nurmijärveläinen SB Pro naisten suomenmestaruuden.Ei ole mikään yllätys, että hallitseva mestari

Perinteinen Aulanko-juoksu pinkaistaan lauantaina Aulangon rantateillä ja puistometsässä. Hämeenlinnan Tarmon isännöimä hölkkäkisa juostaan jo 45. kerran.Juoksun lähtö ja maali ovat toista kertaa Aulangon kylpylän edustalla. Ensimmäiset kilpailijat säntäävät matkaan kello 11.