Julkaistu: 19.04.2017 11:19

Lähes 600 ajajaa cross countryn SM-avaukseen

Moottoripyörien cross countryn vuoden ensimmäinen kesäkilpailu ja samalla Suomen mestaruussarjan avaus kaasutellaan Parolannummella lauantaina. Panssari CC VIII -kilpailuun on ilmoittautunut 587 ajajaa.

Suurin edustus on Hämeenlinnan Moottorikerholla, jonka väreissä päivän lähdöissä 63 kuljettajaa.

Eniten ilmoittautuneita on perinteiseen tapaan harrasteluokassa, jonka listoille nimensä laittoi 253 ajajaa.

Suomen mestaruusluokkaan (A-luokka) ilmoittautui 30 kuljettajaa, jotka lähtevät kamppailemaan menestyksestä neliosaisessa Mobius SM Cross Country -sarjassa.

Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden, 40-vuotiaiden veteraanien ja 50-vuotiaiden veteraanien Suomen cup -sarjat. Kansallisina luokkina mukana ovat puiolestaan nuoret, B, 60-vuotiaat veteraanit, classic ja harraste.

Panssari CC on osallistujamäärällä mitattuna vuoden suurin cross country -kilpailu.

Pärinät Parolannummen entisellä lentokentällä alkavat jo kello 9. SM-luokka ja nelikymppiset veteraanikuskit starttaavat kahden tunnin kisaansa kello 13. Kisapäivän aikana päästellään neljä lähtöä.

Salla Karhu (oik.) hyökkäsi ohi Vampulan Taylor Brunsin torjunnan viime kaudella. KUVA: Juhani Salo Kuva: Juhani Salo

Suomen maajoukkueeseen kuuluva yleispelaaja Salla Karhu nähdään HPK-naisten paidassa myös ensi kaudella. Hän solmi Mestaruusliigan hopeajoukkueen kanssa vuoden jatkosopimuksen.– Mielestäni hommat toimivat hyvin viime kaudella Kerhossa ja kehityin ihan hyvin, niin tämä on luontaista jatkaa siellä.

Oula Palve pelasi HPK:n lukkarina hyvän pelin. Tea Rajala yrittää osua jääkiekkoilijan syöttöön.KUVA: Joonas Lainesalo Kuva: Joonas Lainesalo

Pullerin pesäpallokentän avajaispäivä piti naisten ykköspesisottelun lisäksi sisällään E-poikien junioripelin ja Paukun suomensarjassa pelaavan naisten joukkueen näytösottelun HPK:n jääkiekon miesten liigajoukkuetta vastaan.Kerholaisistakin näki selvästi, että Suomen kansallispeli on monelle pelaaja