Julkaistu: 19.03.2012 23:00

Sähkökatkoille tulossa aikarajat vuonna 2027

Sähkönjakelun katkoille ehdotetaan aikarajoja. Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosasto esittää, että jakeluverkon viat eivät saisi katkaista sähkön toimituksia taajamissa yli 6 tunniksi ja haja-asutusalueella yli 24 tunniksi.

Aikarajat tulisivat voimaan asteittain ja kattaisivat kaikki asiakkaat vuoden 2027 loppuun mennessä. Sähköverkon toimintavarmuutta nostettaisiin myös lisäämällä maakaapelointia. Lisäksi johtokatujen reunametsiä pitäisi hoitaa paremmin.

Myös asiakkaille maksettaviin korvauksiin ehdotetaan korotuksia. Korvausjärjestelmään lisättäisiin kaksi uutta porrasta kahdeksan ja 12 vuorokauden kohdalle. Enimmäissumma korotettaisiin 700 eurosta 2 000 euroon vuoteen 2018 mennessä.

Ehdotukset pantaisiin toimeen sähkömarkkinalakia ja maantielakia muuttamalla. Lakiehdotukset on määrä antaa tämän vuoden aikana.

Venäläinen kännykkäyhtiö Yota on ilmoittanut vaihtavansa käyttöjärjestelmänsä Androidista suomalaisyhtiö Jollan kehittämään Sailfishiin. Asiasta uutisoi Yahoo News -nettisivuillaan. Venäläisyhtiö on tunnettu julkaisemistaan Yotaphone-matkapuhelimista, joissa on näyttö puhelimen molemmilla puolilla.

Suomalainen Harvia alkaa valmistaa puukiukaita Venäjällä, kertoo Keskisuomalainen. Muuramelaisen yrityksen ensimmäiset kiukaat Venäjällä valmistuvat Viipurissa loppuvuodesta. Harvia ei aio tuoda itänaapurissa tehtyjä kiukaita Suomeen, vaan ne menevät Venäjälle sekä mahdollisesti Valko-Venäjälle.

Kävi sunnuntain kansanäänestyksessä miten tahansa, Faye Gritsi tulee maanantaina töihin ateenalaisen start up -keskuksen Cuben toimistoon. Joko hän jatkaa lontoolaisyrityksen Kreikan toimiston perustamista tai alkaa suunnitella paluumuuttoa Lontooseen. - Jos tulos on ei, en aio jäädä tänne.