Julkaistu: 06.06.2016 19:32

Antidoping kouluaineeksi Venäjällä

Venäjällä aloitetaan pakolliset antidopingoppitunnit maan urheiluoppilaitoksissa, osana dopingin kitkemiseen tähtäävää työtä. Asiasta kertoivat maan urheiluviranomaiset maanantaina.

Venäjän urheiluministeriön mukaan oppitunnit ovat yksi osa uudistuksia, joilla tavoitellaan "dopingiin liittyvien asenteiden muutosta". Venäjä tuskailee laajojen dopingongelmien kanssa, ja skandaalien myötä sen yleisurheilijat ovat yhä kilpailukiellossa Rion olympialaisissa.

– Antidopingia opetetaan osana liikuntatunteja, ja ne ovat pakollisia kaikille lapsille, urheiluministeriö tiedotti.

– Jotta saamme oikeasti muutosta, meidän on opetettava urheilijoita heti uran alusta alkaen. Tässä on kyse oikeiden asenteiden luomisesta, urheiluministeri Vitali Mutkon neuvonantaja Natalia Zhelanova täydensi.

Yhdysvaltain liittolaismaat Natossa ovat kasvattamassa puolustusmenojaan tänä vuonna yli neljällä prosentilla, kertoo sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiemmin vaatinut Nato-liittolaisia nostamaan puolustusmenojaan.

Kansanedustaja Veera Ruoho ei vielä kerro, mihin eduskuntaryhmään hän aikoo liittyä. Ruoho sanoo muun muassa lukeneensa puolueohjelmia ja käyneensä asiasta keskusteluja. – Kyllä pikku hiljaa alkaa ratkaisukin hahmottua, Ruoho kertoo.

Poliisi esittää Espoon sunnuntaisen pitseriapalon sytyttämisestä epäiltyjä kahta miestä vangittavaksi. Espoon käräjäoikeus päättää huomenna, vangitseeko se miehet. Pitseria Paradisen ikkunaan Espoon Leppävaarassa heitettiin sunnuntai-iltana polttopullo, ja tuli tuhosi ravintolan.

Venäjältä yritettiin salakuljettaa Suomeen 250 iilimatoa, kertoo Korkeasaaren eläintarha. Verijuotikkaita oli ilmeisesti yritetty tuoda lääkinnällisiin tarkoituksiin. Tulli oli takavarikoinut kahteen purkkiin laitetut juotikkaat, koska niille ei ollut asianmukaista tuontilupaa.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez ei ole huolissaan Cristiano Ronaldon tulevaisuudesta seurassa. Perez puhui asiasta espanjalaisen radiokanavan esRadion haastattelussa. – Cristianolla on voimassa oleva sopimus.

Humalassa moottorikelkkaillut Lapin poliisilaitoksen rikosylitarkastaja on tuomittu Lapin käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen. Mies tuomittiin tiistaina rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 65 päiväsakkoon.