Julkaistu: 11.01.2017 19:11
-
Päivitetty: 11.01.2017 19:13

Lindsey Vonn palaa alppimaailmancupiin

Amerikkalainen alppihiihtotähti Lindsey Vonn palaa naisten maailmancupiin lauantaina Itävallan Altenmarkt-Zauchenseessä syöksylaskun cup-kilpailussa.

Vonn kaatui viime marraskuussa Coloradossa harjoituksissa, jolloin häneltä murtui olkaluu. Sairausloma on kestänyt kolme kuukautta.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan, kuinka iloinen olen palatessani rinteeseen. Kuluneet kolme kuukautta ja 300 tuntia kuntoutuksessa ovat olleet kovaa aikaa, mutta kilpailuihin paluu on vaivan arvoinen asia, neljä kertaa naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Vonn kertoi.

Loukkaantumiset ovat häirinneet 32-vuotiaan Vonnin uraa. Siitä huolimatta hän on kerännyt yhteensä 76 maailmancup-voittoa.

Yhdysvaltain suosituimpiin urheilijoihin kuuluva Vonn voitti syöksylaskun olympiakultaa Vancouverissa 2010.

Mari Laukkanen kukisti Kaisa Mäkäräisen ensimmäisen kerran ampumahiihdon tämän kauden maailmancupissa. Laukkanen oli Anterselvan normaalimatkalla 11:s ja Mäkäräinen 15:s. Sanna Markkanen ylsi cup-pisteille ensimmäisen kerran tällä kaudella sijoituttuaan 37:nneksi.

Amerikkalainen investointipankki Goldman Sachs aikoo siirtää noin 1 000 työntekijäänsä Lontoosta Frankfurtiin Britannian euroeron takia, kirjoittaa saksalainen talouslehti Handelsblatt. Lehden mukaan pankki kaavailee puolittavansa henkilöstönsä Lontoossa nykyisestä noin 6 000 ihmisestä.

Liikenneverkkouudistus on osa hallituksen ideologiaa pakkoyhtiöittää yhteiskuntaa, kommentoi sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne. Hän muistuttaa, että nykyistä tiestöä on jo rahoitettu, rakennettu ja ylläpidetty veronmaksajien kukkaroista kymmenien vuosien ajan.