Julkaistu: 11.01.2017 19:11
-
Päivitetty: 11.01.2017 19:13

Lindsey Vonn palaa alppimaailmancupiin

Amerikkalainen alppihiihtotähti Lindsey Vonn palaa naisten maailmancupiin lauantaina Itävallan Altenmarkt-Zauchenseessä syöksylaskun cup-kilpailussa.

Vonn kaatui viime marraskuussa Coloradossa harjoituksissa, jolloin häneltä murtui olkaluu. Sairausloma on kestänyt kolme kuukautta.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan, kuinka iloinen olen palatessani rinteeseen. Kuluneet kolme kuukautta ja 300 tuntia kuntoutuksessa ovat olleet kovaa aikaa, mutta kilpailuihin paluu on vaivan arvoinen asia, neljä kertaa naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Vonn kertoi.

Loukkaantumiset ovat häirinneet 32-vuotiaan Vonnin uraa. Siitä huolimatta hän on kerännyt yhteensä 76 maailmancup-voittoa.

Yhdysvaltain suosituimpiin urheilijoihin kuuluva Vonn voitti syöksylaskun olympiakultaa Vancouverissa 2010.

Yhdysvaltain liittolaismaat Natossa ovat kasvattamassa puolustusmenojaan tänä vuonna yli neljällä prosentilla, kertoo sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiemmin vaatinut Nato-liittolaisia nostamaan puolustusmenojaan.

Kansanedustaja Veera Ruoho ei vielä kerro, mihin eduskuntaryhmään hän aikoo liittyä. Ruoho sanoo muun muassa lukeneensa puolueohjelmia ja käyneensä asiasta keskusteluja. – Kyllä pikku hiljaa alkaa ratkaisukin hahmottua, Ruoho kertoo.

Poliisi esittää Espoon sunnuntaisen pitseriapalon sytyttämisestä epäiltyjä kahta miestä vangittavaksi. Espoon käräjäoikeus päättää huomenna, vangitseeko se miehet. Pitseria Paradisen ikkunaan Espoon Leppävaarassa heitettiin sunnuntai-iltana polttopullo, ja tuli tuhosi ravintolan.

Venäjältä yritettiin salakuljettaa Suomeen 250 iilimatoa, kertoo Korkeasaaren eläintarha. Verijuotikkaita oli ilmeisesti yritetty tuoda lääkinnällisiin tarkoituksiin. Tulli oli takavarikoinut kahteen purkkiin laitetut juotikkaat, koska niille ei ollut asianmukaista tuontilupaa.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez ei ole huolissaan Cristiano Ronaldon tulevaisuudesta seurassa. Perez puhui asiasta espanjalaisen radiokanavan esRadion haastattelussa. – Cristianolla on voimassa oleva sopimus.

Humalassa moottorikelkkaillut Lapin poliisilaitoksen rikosylitarkastaja on tuomittu Lapin käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen. Mies tuomittiin tiistaina rattijuopumuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 65 päiväsakkoon.