Julkaistu: 11.01.2017 20:53
-
Päivitetty: 11.01.2017 22:38

Kovaa tuulta ja huonoa ajokeliä luvassa monin paikoin Suomea

Suomessa on luvassa monin paikoin kovaa tuulta ja heikkoa ajokeliä torstaina. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuulenpuuskat voivat yltää myrskylukemiin ainakin Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Kovimmat tuulet hellittävät iltaan mennessä.

Merialueilla tuulen nopeus lähentelee enimmillään 25 metriä sekunnissa. Myrskyvaroitukset ovat voimassa laajoilla merialueilla. Päivystävän meteorologin Juha Tuomolan mukaan aaltojen korkeus vaihteli jo keskiviikkona 4–6 metrin välillä. Korkein mitattu aalto oli yli 11-metrinen.

– Suomesta Ruotsiin tai Viroon päin matkustaville laivoille on luvassa sivuaallokkoa, joka voi keinuttaa.

Ajokeli on torstaina huono Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa lumi- ja räntäsateiden tai sään lauhtumisen vuoksi.

Mari Laukkanen kukisti Kaisa Mäkäräisen ensimmäisen kerran ampumahiihdon tämän kauden maailmancupissa. Laukkanen oli Anterselvan normaalimatkalla 11:s ja Mäkäräinen 15:s. Sanna Markkanen ylsi cup-pisteille ensimmäisen kerran tällä kaudella sijoituttuaan 37:nneksi.

Amerikkalainen investointipankki Goldman Sachs aikoo siirtää noin 1 000 työntekijäänsä Lontoosta Frankfurtiin Britannian euroeron takia, kirjoittaa saksalainen talouslehti Handelsblatt. Lehden mukaan pankki kaavailee puolittavansa henkilöstönsä Lontoossa nykyisestä noin 6 000 ihmisestä.

Liikenneverkkouudistus on osa hallituksen ideologiaa pakkoyhtiöittää yhteiskuntaa, kommentoi sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne. Hän muistuttaa, että nykyistä tiestöä on jo rahoitettu, rakennettu ja ylläpidetty veronmaksajien kukkaroista kymmenien vuosien ajan.